A ze starsi ludzie dobrze wspominaja czasy komunistyczne. Ty tez bedziesz dobrze wspominac czasy swojej mlodosci. Pierwsze milosci, male dzieci, zapas sil...
Str 11 z 16 |
|
---|---|
kolezanka_szkla | Post #1 Ocena: 0 2011-08-18 17:29:02 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Jak ja czytam o tym, ze za komuny bylo dobrze, to az mi sie chce uciekac z tego tematu. Ja mieszkalam na Slasku. Owszem - bylo bardzo dobrze. Kolezanki jezdzily z rodzicami co roku do Bulgarii na wczasy, inni dostawali mieszkania (ale ze wszyscy to mnie zaskoczyles. Ty dostales?). Byl tylko jeden taki malutki waruneczek tych cudow. Nalezalo byc w partii, wyswinic sie i ogladac swoja twarz codziennie w lustrze.
A ze starsi ludzie dobrze wspominaja czasy komunistyczne. Ty tez bedziesz dobrze wspominac czasy swojej mlodosci. Pierwsze milosci, male dzieci, zapas sil... "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Post #2 Ocena: 0 2011-08-18 18:14:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
darek348 | Post #3 Ocena: 0 2011-08-18 18:18:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2010 Skąd: londyn - już nie |
Cytat: 2011-08-18 17:29:02, kolezanka_szklanka napisał(a): Jak ja czytam o tym, ze za komuny bylo dobrze, to az mi sie chce uciekac z tego tematu. Ja mieszkalam na Slasku. Owszem - bylo bardzo dobrze. Kolezanki jezdzily z rodzicami co roku do Bulgarii na wczasy, inni dostawali mieszkania (ale ze wszyscy to mnie zaskoczyles. Ty dostales?). Byl tylko jeden taki malutki waruneczek tych cudow. Nalezalo byc w partii, wyswinic sie i ogladac swoja twarz codziennie w lustrze. A ze starsi ludzie dobrze wspominaja czasy komunistyczne. Ty tez bedziesz dobrze wspominac czasy swojej mlodosci. Pierwsze milosci, male dzieci, zapas sil... Szkoda tylko że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Napisałem że młode małżeństwa a nie za wszyscy, po drugie nie wiem skąd piszesz te bzdury ale mój tata nigdy nie był w partii a po ślubie dostał mieszkanie (a jeżeli ktoś był w partii to od razu musiał stać się świnią? Nie sądzisz że obrażasz niektóre osoby?). Po trzecie to napisałem na samym początku mojego poprzedniego postu co sądze o komunizmie, a cała reszta była informacją od starszych osób. Uśmiechnij się, to nic nie kosztuje.
|
marcinb | Post #4 Ocena: 0 2011-08-18 18:23:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Maxy,
VAT podwyzszono na calym chyba swiecie z powodow oczywistych. A najlatwiejszy sposob prowadzenia polityki to bycie w opozycji. Rownie latwo zapomina sie o tym, ze bedac u steru wladzy zapomnialo sie przeprowadzic reforme gospodarki, zapomnialo sie wplacac pieniadze na Fundusz Przyszlych Pokolen. A jak ktos przypomina, ze ktos zapomnial to pojawia sie magiczne wytlumaczenie: Chcielismy dobrze, ale Stary System nam nie pozwolil Mozemy sie tak wyklocac o to ze ci sa dobrzy, a tamci zli. Mozemy wypominac rzadzacym, ze My zrobilibysmy to lepiej. Sek w tym, ze Ciemny Lud zdecydowal juz kilka razy ze My zrobimy lepiej nie wyszlo kiedy Opozycja byla u wladzy. Obecne wybory to wybor stylu rzadzenia a nie Gospodarczej Wielkosci. Lud chce spokoju, Lud ma dosyc tancow na trumnie - Lud zdecyduje. A potem zobaczymy. Nawet jak wygra PiS to w gospodarce lepsze czasy nie nastana, moze pod koniec ich kadencji kiedy hossa powroci na ta planete. Ciekawi mnie natomiast postawa obecnego Prezydenta po wygranych przez PiS wyborach - czy zastosuje taktyke PiS w imie zasady Oko za oko, zab za zab - czy pokaze ze mozna rzadzic inaczej. Ale w sumie to czemu mialby sie tak zachowac... Czy Jaroslaw K, ktory mial po smierci brata szanse uspokoic polska polityke zrobil to? To czemu mialby zrobic to Prezydent BK? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
marcinb | Post #5 Ocena: 0 2011-08-20 15:20:45 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Z opublikowanych analiz sondażu TNS OBOP wynika, że aż 45 proc. wyborców w wieku 18-24 lat nie wie, na kogo zagłosować w jesiennych wyborach. Z kolei zaledwie jedna piąta 35-44 latków na pewno pójdzie do urn - pozostali mogą zostać w domach.
[...] Prof. Wawrzyniec Konarski, politolog z UJ i SWPS, ostrzega: - Powinniśmy spodziewać się kiepskiej frekwencji. Dla młodych PSL jest chłopskie, PO bezideowa, PiS radykalne, a SLD się sypie. Na nieobecności młodych może skorzystać partia Jarosława Kaczyńskiego. Bo jej wyborcy - najczęściej osoby starsze - są zdyscyplinowani i chodzą na wybory. I kto wie, moze PiS jednak wygra... Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
|
|
Staticette | Post #6 Ocena: 0 2011-08-23 12:22:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2009 Skąd: Newport |
Cytat: 2011-08-20 15:20:45, marcinb napisał(a): [i]Z opublikowanych analiz sondażu TNS OBOP wynika, że aż 45 proc. wyborców w wieku 18-24 lat nie wie, na kogo zagłosować w jesiennych wyborach. W moim przypadku to jest na 100% prawda. Bym nie wiedziala na kogo glosowac, nawet nie wiem czy moge glosowac. Ale na PiS napewno glosowac nie bede po 'pis' po dunsku to siki. ![]() leukemia . pl
|
brookaciki12 | Post #7 Ocena: 0 2011-08-23 12:28:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2011 Skąd: D |
Ale na PiS napewno glosowac nie bede po 'pis' po dunsku to siki. ![]() dobreee ![]() |
Staticette | Post #8 Ocena: 0 2011-08-23 12:30:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 07-02-2009 Skąd: Newport |
Cytat: dobreee ![]() Oj jak TVN24 ogladamy i co chwile cos o PiS, niezle sie z tego w domu smiejemy. [ Ostatnio edytowany przez: Staticette 23-08-2011 12:31 ] leukemia . pl
|
brookaciki12 | Post #9 Ocena: 0 2011-08-23 12:34:30 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2011 Skąd: D |
powiem szczerze że jak ja śledzę ich poczynania to zastanawiam się czy to się dzieję naprawde czy może ktos nas wkręca, ten z metra ciety robi z siebie pajaca jakich malo .......
|
PalaczCO | Post #10 Ocena: 0 2011-08-23 12:52:16 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-07-2011 Skąd: Oxford |
To ja wam drogie robaczki w dniu waszego święta najserdeczniejsze życzenia składam, jajeczkiem
![]() i obiecuje, ze powstrzymam się od komentarzy, sama polityka miłości dzisiaj będzie ![]() – Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ku**y i złodziei, mości hrabio.
-- Józef Piłsudski
|