|
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-08-03 21:45:33 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Alter_Ego | Post #2 Ocena: 0 2011-08-03 22:08:39 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 14-04-2010 Skąd: . |
Cytat: 2011-08-03 21:45:33, Hail_Eris napisał(a): A dlaczego tak powinno być? Ano dlatego, że to jest NASZ samolot, w którym umarł NASZ prezydent. I jezeli ktos kogoś powinien prosić, to on nas. A nie my ich. Proste. A dlaczego tak nie jest? Ano dlatego, że pan Tusk i jego swita okazała sie ludźmi bez kręgosłupa, honoru i elementarnych wartości. W najlepszym wypadku - niekompetentnymi partaczami bez grama wyobraźni czy godności - naiwnymi jak dzieci. To ci ludzie sprawili, że w tej sprawie nasza Ojczyzna pokazała sie jako kraj słaby, ugodowy, mierny. To dzięki tym ludziom musimy teraz błagać o oddanie naszej własnosci. Na kolanach. A Rosjanie albo się na to łaskawie zgodzą, albo nie. Cokolwiek się stanie - ja tego upokorzenia nie zapomnę. Paradokaslnie - nie mam żalu do Rosjan. Nigdy sie po nich nie spodziewałem niczego dobrego. Mam żal do naszego rządu. Ciesze sie ze sa jeszcze na tym swiecie ludzie ktorzy przywiazuja wage do stosunkow miedzynarodowych jak rowniez do tego ze nasz rzad dal ciala na calej linii, niezaleznie od opcji politycznej ktora reprezentuja. Dobrze to ujales, upokorzenie, bo chyba inne parlamentalne slownictwo ciezko znalesc w momencie kiedy sowieci od poczatku tej sprawy grali na nosie nie tylko polskiemu rzadowi, ale polakom jako narodowi. Ciekawi co zrobiliby by rosjanie gdyby to np: hamerykanski samolot prezydencki rozbil sie u nich, hmm? odpowiedz nasuwa sie sama. "Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec
|
|