Str 5 z 27 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-07-30 21:51:48 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2011-07-30 22:02:56 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wielkimar | Post #3 Ocena: 0 2011-07-30 22:04:25 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
???? Znowu to samo, czemu prawdy nie poznamy?.
Przecież wiadomo ,że piloci byli źle wyszkoleni nie powinni w ogóle siedzieć za sterami ( broń boże nie winię ich) to jest właśnie wina systemu szkolenia i zaniedbań od X lat wstecz. I właśnie dlatego ten raport jest kompetentny bo pokazuje skalę zaniedbań w resorcie sił zbrojnych. I dla tego jest ( jak dla mnie i chyba sporej części społeczeństwa) wiarygodny. Tak jak pisałem szkoda ,że niektórzy politycy nie potrafią unieść się ponad podziały i zaakceptować ,że tak napiszę oczywistą oczywistość. |
baltowcom | Post #4 Ocena: 0 2011-07-30 22:11:41 (14 lat temu) |
Z nami od: 22-08-2007 |
Przybywam tutaj z zamkniętego wątku.
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/64/35102/Wigilia-Raportu-Millera Żałuję,że i tu prowokatorzy po raz kolejny wykolejają mój wątek(nie dotyczy tego forum).szkoda,ale... życie toczy się dalej... Nigdy nie miałem się za eksperta,lecz tylko wskazuję na wątpliwości co do szczerości intencji rządzących w kwestii wyjaśnienia okoliczności tej tragedii.I nie tylko ja je mam,lecz wielu mających doświadczenie i mir z tego płynący w sprawach obronności ludzi.Zacytuję gen.Petelickiego: "...Twórca jednostki GROM jest przekonany, że Amerykanie dysponują zapisem „klatka po klatce”, tego co działo się 10 kwietnia. Ponadto generał Petelicki uważa, że gdyby powstał raport NATO ws. katastrofy smoleńskiej, byłby on miażdżący dla rządu. - Amerykanie mają klatkę po klatce to, co się stało. Mają wszystkie rozmowy i znają prawdę. Dzisiaj sami dziwią się, dlaczego Polska nie zwraca się do USA o pomoc, a jak zwraca się prokurator, to zostaje natychmiast zawieszony. Raport NATO byłby miażdżący dla tego premiera i rządu, który musiałby się od razu podać do dymisji ..." ŹRÓDŁO - http://niezalezna.pl/13948-gen-petelicki-amerykanie-maja-zapis-katastrofy WIĘCEJ - http://solidarni2010.pl/news.php?id=11 [ Ostatnio edytowany przez: baltowcom 30-07-2011 22:12 ] |
marcinb | Post #5 Ocena: 0 2011-07-30 22:36:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Skoro nie uwazasz sie za eksperta to czemu i na jakiej podstawie kwestionujesz sledztwo przeprowadzone przez specjalistow?
Po drugie doswiadczenie i rzekomy mir w sprawach obronnosci nie przeklada sie w zaden sposob na brak zaniedban w resorcie. Wrecz przeciwnie, wsrod osob tam pracujacych slynne jest podejscie do preblemow bezpiecznestwa znane jako Ulanska Fantazja. Najlepszy dowod to to ze z poprzednich wypadkow i incydentow lotniczych nie wycoagnieto ZADNYCH wnioskow. Dla przypomnienia: 1. Wypadek smiglowca Millera 2. Katastrofa transportowca CASA 3. Wyczyny awiacyjne prezydenta LK w Gruzji GDZIE sa wnioski z nich plynace? GDZIE byly wtedy osoby odpowiedzialne za bezpieczenstwo? GDZIE byly wtedy procedury bezpieczenstwa? W sumie w swietle wczesniejszych wydarzen ten wyapdek nie powinien dziwic. To byla naturalna kolej rzeczy wynikajaca z nalecialych zaniedban i rachunku prawdopodobienstwa. Tutaj zagadka: - W jakim innym kraju na swiecie mozliwe jest dopuszczenie do tego typu wypadkow, incydentow i katastrof na przestrzeni kilku-, kilkunastu lat??? Co Ty na to Baltowcom? Gdzie sa owczesne Raporty? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-07-30 22:38:32 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
wielkimar | Post #7 Ocena: 0 2011-07-30 22:44:54 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
A tak ogólnie... To czy aby na pewno mają klatka po klatce ten wypadek? sorry ale uważam ,że mają ważniejsze cele do śledzenia niż samolot RP Tu 154-m nr boczny 101.
Jeżeli piszesz ,że z raportem tym się nie zgadzasz, napisz dla czego , podaj fakty , co jest nie prawdą , co jest tą wątpliwą szczerością rządzących. Jeśli ich winą jest to,że pokazali cały szereg zaniedbań to pokarz mi poprzednich rządzących którzy to uczynili ?. |
wielkimar | Post #8 Ocena: 0 2011-07-30 22:46:58 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-07-30 22:44:54, wielkimar napisał(a): A tak ogólnie... To czy aby na pewno mają klatka po klatce ten wypadek? sorry ale uważam ,że mają ważniejsze cele do śledzenia niż samolot RP Tu 154-m nr boczny 101. Jeżeli piszesz ,że z raportem tym się nie zgadzasz, napisz dlaczego , podaj fakty , co jest nie prawdą , co jest tą wątpliwą szczerością rządzących. Jeśli ich winą jest to,że pokazali cały szereg zaniedbań to pokarz mi poprzednich rządzących którzy to uczynili ?. |
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2011-07-30 23:35:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Okazuje sie ze rzeczywistosc bywa bolesna:
Przypominam, że decyzja o zawieszeniu szkolenia na symulatorach Tu-154 została podjęta, gdy kontakty z Rosją zostały ograniczone do minimum. To się działo za czasów rządu PiS. Czyli to była decyzja ekonomiczna, ale także polityczna? - Także. Zrezygnowano ze szkoleń, wychodząc z błędnego założenia, że w przypadku załóg lotnictwa transportowego, które latają więcej niż załogi lotnictwa bojowego, szkolenie może odbywać się podczas wykonywania realnych zadań. Z zastrzeżeniem, że elementów szkoleniowych nie wolno wykonywać przy lotach z VIP-ami. Przykład dowódcy tupolewa: gdy kończyły mu się uprawnienia dotyczące tzw. minimum lądowania, a akurat leciał do Brukseli, wpisał sobie, że właśnie takie miał warunki w Brukseli i wylądował. Tym samym przedłużał sobie uprawnienia w sposób nieuprawniony i nieuzasadniony, ponieważ pogoda w Brukseli była znacznie lepsza. To wielkie oszustwo, na które dowódcy 36. specpułku przymykali oko. - Niestety. Kiedy pojawiały się problemy z utrzymaniem ciągłości na wykonywanie lotów ze względu na brak uprawnień, dochodziło do naginania warunków. Mozna przeczytac: Lot, ktory przerosl zaloge Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
stokesay | Post #10 Ocena: 0 2011-07-30 23:40:15 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Cytat: Zacytuję gen.Petelickiego(...)
Jestem gotów uwierzyć w słowa pana generała, pod warunkiem, że przedstawi jakiś dowód potwierdzający te słowa. Nie sądzę, żeby ktoś tej rangi był na tyle głupi, wypowiadając je bezpodstawnie, a Ty Baltowcom ? Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|