MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Raport milllera wasze reakcje ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

Str 18 z 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PalaczCO

Post #1 Ocena: 0

2011-08-03 18:38:17 (14 lat temu)

PalaczCO

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-07-2011

Cytat:

2011-08-03 17:08:58, Hail_Eris napisał(a):
Cytat:

2011-08-03 12:57:50, PalaczCO napisał(a):
Następny kwiatek

Jak podawano,
jednym z podstawowych błędów było złe odczytywanie wysokości przez nawigatora, czytał rzekomo z radiowysokościomierza zamiast z barometrycznego.

To pokażcie mi geniusze zegar wysokościomierza radiowego na konsoli nawigatora, dla ułatwienia - strona 44 raportu Millera.

He! Nie ma! Aż sobie sprawdziłem. :)
A gdzie w raporcie jest napisane,że "jednym z podstawowych błędów było złe odczytywanie wysokości przez nawigatora"?

Na wykresie zmian poszczególnych parametrów i wypowiedzi załogi w osi odległości do lotniska,
chyba że,
przepraszam, ale czy nie jesteś przypadkiem daltonistą?
– Panie Marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ku**y i złodziei, mości hrabio. -- Józef Piłsudski

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-08-03 19:18:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #3 Ocena: 0

2011-08-03 19:24:29 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

A to znaczy ze juz nie bylo zamachu? Nie bylo bomby prozniowej? To strzalow SPECNAZu tez nie bylo?
:-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2011-08-03 19:59:48 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

wielkimar

Post #5 Ocena: 0

2011-08-03 20:49:59 (14 lat temu)

wielkimar

Mężczyzna

Konto usunięte

Cytat:

2011-08-03 07:16:39, PalaczCO napisał(a):
Cytat:

2011-08-02 13:05:18, wielkimar napisał(a):
PalaczCO- Przeczytaj UWAŻNIE raport to zobaczysz zapis ,że WSZYSTKIE SYSTEMY DZIAŁAŁY POPRAWNIE DO CHWILI ZETKNIĘCIA SAMOLOTU Z ZIEMIĄ ( czyli do chwili jego destrukcji) Sorry ,że krzyczę ale do ciebie naprawdę nic nie dociera , a dyskutujesz o raporcie którego nawet nie raczyłeś przeczytać.
Zabierasz głos w dyskusji ok ,ale wiedz o czym piszesz.

Raport przejrzałem, cały, nie mogłem go dokładnie przeczytać bo część jest jeszcze po rosyjsku, nie zdążyli przetłumaczyć czy jak?
Jaka jest twoja opinia na ten temat, znasz cyrylicę i czytałeś cały raport prawda?

Miedwiediew powiedział swego czasu, że nie wyobraża sobie aby rosyjski i polski raport znacznie się różniły. Myślisz że polska komisja konsekwentnie realizuje te zalecenia?

Ależ Palaczu,Winstonie itd.... o ile się nie mylę to po każdej kwestii po rosyjsku jest tłumaczenie po polsku ?
Po raz któryś piszę przeczytaj , nie przejrzyj ten raport a może przejrzysz na oczy ,że nie jest on taki zły jak go prezes maluje

Do góry stronyOffline

PalaczCO

Post #6 Ocena: 0

2011-08-03 22:51:32 (14 lat temu)

PalaczCO

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-08-03 20:49:59, wielkimar napisał(a):

Ależ Palaczu,Winstonie itd.... o ile się nie mylę to po każdej kwestii po rosyjsku jest tłumaczenie po polsku ?
Po raz któryś piszę przeczytaj , nie przejrzyj ten raport a może przejrzysz na oczy ,że nie jest on taki zły jak go prezes maluje

Wiem, wiem, znam takich jak Ty, jak napiszę, że przeczytałem raport to będziesz truł dupę abym się go raportu na pamięć.
Zamiast robić tchórzliwe uniki może podejmij dyskusję o raporcie, o tematach które zapodałem wcześniej.
– Panie Marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ku**y i złodziei, mości hrabio. -- Józef Piłsudski

Do góry stronyOffline

PalaczCO

Post #7 Ocena: 0

2011-08-03 23:11:43 (14 lat temu)

PalaczCO

Mężczyzna

Konto zablokowane

Wygląda na to, że to wasza gazetka łże ale jeszcze poszukam.

Cytat:

2011-08-03 19:59:48, Hail_Eris napisał(a):
Cytat:

2011-08-03 18:38:17, PalaczCO napisał(a):
Cytat:

2011-08-03 17:08:58, Hail_Eris napisał(a):
Cytat:

2011-08-03 12:57:50, PalaczCO napisał(a):
Następny kwiatek

Jak podawano,
jednym z podstawowych błędów było złe odczytywanie wysokości przez nawigatora, czytał rzekomo z radiowysokościomierza zamiast z barometrycznego.

To pokażcie mi geniusze zegar wysokościomierza radiowego na konsoli nawigatora, dla ułatwienia - strona 44 raportu Millera.

He! Nie ma! Aż sobie sprawdziłem. :)
A gdzie w raporcie jest napisane,że "jednym z podstawowych błędów było złe odczytywanie wysokości przez nawigatora"?

Na wykresie zmian poszczególnych parametrów i wypowiedzi załogi w osi odległości do lotniska,
chyba że,
przepraszam, ale czy nie jesteś przypadkiem daltonistą?

Przykro mi, ale naprawdę nie znalazłem takiego stwierdzenia w raporcie. Czy móglbys mi pomóc?

Myslę, że byłby to dowód na nierzetelnosć raportu.

Raport Strona 225 z 328
"Przelot dalszej radiolatarni zgłosił drugi pilot, mówiąc: „Dalsza”. Nie przekazał informacji o wysokości. Nawigator 5 s później przekazał informację o wysokości: „Czterysta metrów”. Wysokość względem poziomu lotniska wynosiła wtedy 426 m, a wg RW 397 m. Był to ostatni odczyt wysokości dokonanej przez nawigatora zgodnej z ustawioną wartością QFE na wysokościomierzach. W dalszej części lotu nawigator przekazywał wysokości odczytane z RW. O godz. 6:40:36 podał wysokość: „Dwieście” (200 m wg RW i 168 m nad poziomem lotniska, w odległości 2926 m od progu DS 26). O godz. 6:40:40 podał wysokość:"

"W dalszej części lotu nawigator przekazywał wysokości odczytane z RW" - którego nie miał.

Na Wschodzie bez zmian

"Nie zmienia to faktu, że gdyby nie dramatyczne zaniedbania ze strony polskiej - począwszy od szkoleń pilotów w 36. Specjalnym Pułku Lotnictwa Transportowego przez organizację lotu po fatalne zachowanie załogi w ostatnich minutach takie jak odczytywanie wysokości z radiowysokościomierza zamiast wysokościomierza barycznego - do katastrofy by nie doszło. To przecież kontrolerzy z Siewiernego informowali załogę, że "warunków do przyjęcia samolotu nie ma". I to nie oni przecież nakazali pilotom zejść poniżej 100 m i ignorować ostrzeżenia systemu TAWS, informującego o niebezpiecznym zbliżaniu się do ziemi."

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-08-04 02:11:08 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-08-04 02:33:47 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-08-04 07:26:07 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,