Str 2 z 5 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
baltowcom | Post #1 Ocena: 0 2011-07-29 19:10:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 22-08-2007 |
Od razu na wstępie zaznaczę to co już kilka razy wcześniej podkreślałem,że nie jest żadnym PISowym fanatykiem,lecz osobą której akurat z PIS jest po drodze (mam na myśli W-wę). Potwierdzają to dotychczasowe wpisy które w żadnym wypadku nie są tekstami człowieka z klapkami na oczach. W przeciwieństwie do wielu funkcyjnych nie było mi dane w spokoju (4 małe dzieciaki) obejrzenie relacji z publikacji Raportu Millera. Mam nadzieję,że uda mi się to powtórzyć na YouTube i wtedy będę mógł wyrobić sobie lepszy pogląd na ten temat,ale już dziś zauważyłem kontynuację lini MAKu. Znów zrzucanie winy na kierowcę i ośrodek nauki jazdy za to,że nie został wystarczająco przeszkolony na wypadek,gdy drogowcy nie ustawią szlabanu na kończącej się drodze na skraju przepaści! Ich winą było to,że nie byli przeszkoleni na wypadek gdyby na drodze pojawił się fałszywy policjant,który swoim lizakiem będzie wskazywał mu drogę nie na krawędzi,lecz prowadzącą w przepaść! Tak to wina kierowcy i instruktora!!
A to,że akurat monitoring w policyjnym radiowozie przypadkiem i nie wiadomo dlaczego całej sytuacji (akurat tej!) nie zarejestrował to... pryszcz i drobny, nieistotny detal! W przciwieństwie do sejmowego specjalisty ds.lotniczych Pana Zawady nie jestem takim... "ekspertem",ale mam coś czego on nie ma,a mianowicie zdolność logicznego myślenia. Nie będę skromny i śmiało powiem,że gdybym miał możliwość spokojnego zgłębienia tematu,to więcej od niego sensowniejszych zdań miałbym do powiedzenia. I jeszcze pewne spostrzeżenie u J.Millera. Porównywał on lot z 7 i 10 i w pewnym momencie powiedział coś takiego, że "piloci 10 mieli TYLKO przyrządy". W takim razie co mieli piloci 7 jeszcze?! Sprawa jest wysokiej wagi,więc pomyślałem sobie,że w poznaniu CAŁEJ PRAWDY nader użyteczne i pomocne byłyby stenogramy z lotu 7kwietnia,aby można oba porównać i ewentualne różne domysły wykluczyć?! Chyba to jest nie aż tak całkiem głupi pomysł?! Co o tym myślicie?! |
Post #2 Ocena: 0 2011-07-29 19:45:29 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
stokesay | Post #3 Ocena: 0 2011-07-29 22:46:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Baltowcom, Ci 'drogowcy' ustalili 'szlaban'. Nazywa się to status HEAD, minima lotniska i załogi poniżej których pilot nie ma prawa schodzić. Wojskowy bądź cywilny.
Co piloci mieli 7.IV ? Chociażby lepszą widoczność. Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
baltowcom | Post #4 Ocena: 0 2011-07-30 07:48:08 (14 lat temu) |
Witam Cię serdecznie i pozdrawiam!Wystepuje między nami różnica poglądów,ale cóż byłby wart świat,gdyby... nie te właśnie różnice
![]() Obejrzyj przezentację raz jeszcze - proszę i oceń wypowiedzi na temat tej komendy,a wogóle dlaczego uwagę skupia się na 1 sekundzie różnicy w reakcji na tą komędę?ISTOTNE jest jak zostali naprowadzeni! Co do 7 kwietnia poza widocznością WAZNIEJSZE było nastawienie Rosjan do wizyty!Wróć do tej atmosfery przed katastrofą i zawirowań związanych z przygotowaniami do obchodów Katynia. Miałem kiedyś okazję posiedzieć w samolocie lecącym z Madrytu do Anglii.Całą drogę była piekna pogoda i takież widoki,lecz gdy nadlecieliśmy nad wyspę pod nami niprzebrane morze chmur.Nie miałem świadomości na jakiej one są wysokości,lecz gdy pilot dał w nie nura i po jakimś czasie przebiliśmy się przez nie byłem bardzo zaskoczony widząc tuż pod spodem,bardzo blisko budynki.Uświadomiło mi to czym jest nawigacja.Pilot ma swoje nowoczesne wskaźniki,ale ma także łączność z tymi na ziemi i jeśli ci twwierdzą,że leci OK,że ma odpowiednią wysokość,że celuje prosto na lądowisko to... co robi pilot??? Ufa im i dalej leci! W Smoleńsku naprowadzili go prosto .... http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_polskiego_Tu-154_w_Smoleńsku http://baltowcom.nowyekran.pl/post/22180,raport-millera-na-goraco |
krakn | Post #5 Ocena: 0 2011-07-30 07:49:25 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
co tu gadać, to cyrk i tyle.
całe raporty zostały ogłoszone JUŻ po roku. dla porównania wczoraj również był ogłoszony raport po katastrofie francuskiego samolotu. im ekspertyza bez politycznych nacisków i przepychanek zajeła równe 2LATA I taki jest standard badania katastrof lotniczych 2-3 lata. Tu zapewne przy okazji następnych wyborów, wyjmą teczki i zacznie się od nowa, że jednak badania były nie do końca przeprowadzone, że coś tam nie do końca dokładnie przetłumaczone, czy inne bzdury, które tupiące nóżka polityczne pieniacze same sprowokowały. I wcale nie chodzi nikomu, a tym bardziej temu małemu napoleonowi o wyjaśnienie prawdy, tylko jak najbardziej o zrobienie BIZNESu politycznego, i to na śmierci brata ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|
|
marcinb | Post #6 Ocena: 0 2011-07-30 09:30:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
- A w sumie to czje zadanie raport ogloszono tak szybko?
- Kto naciskal aby Szybko, szybko, szybciej? - Komu zalezalo aby jak najszybciej wykorzystac ten raposrt do celow politycznych? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
stokesay | Post #7 Ocena: 0 2011-07-30 10:57:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Baltowcom, Twój lot który opisujesz nie ma się do lotu PLF-101, bo podejście odbywało się wg innych procedur. Problem polega na tym, że podejście, które wykonywała tutka wymaga współpracy samolotu z ziemią, a tej współpracy z polskiej strony zabrakło. Można mieć po ludzku trochę pretensji do Rosjan, że chcąc uniknąć politycznej awantury za mało stanowczo nam odmawiali, ale niepoważne jest udowadnianie im działania sprzecznego z własnym prawem, gdy to ich prawo komisja zna bardzo "po łebkach", by nie rzec, że prawie wcale go nie zna.
Ale rażących błędów po stronie polskiej jest znacznie więcej i to one miały decydujący wpływ na katastrofę i tego niestety nikt nie jest w stanie negować. Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
Post #8 Ocena: 0 2011-07-30 12:02:59 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
baltowcom | Post #9 Ocena: 0 2011-07-30 13:08:44 (14 lat temu) |
Przecież kontrolerzy utrzymywali naszych w błednym przkonaniu,że znajdują się oni na WŁAŚCIWYM kursie!!!Pozwolę sobie na pewną informację dla wszystkich zainteresowanych tematem:
Szanowni Państwo, Informujemy, że w dniach od 29 do 31 lipca w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych emitowany będzie dwuminutowy film poświęcony śp. Lechowi i Marii Kaczyńskim. Prosimy o przekazanie informacji o godzinach emisji Państwa rodzinom, znajomym i wszystkim zainteresowanym prawdą o Tragedii Smoleńskiej. W obliczu ciągłych prób zakłamania prawdy o katastrofie smoleńskiej oraz o dorobku Prezydenta Lecha Kaczyńskiego niezbędne jest wspólne działanie w obronie prawdy. Wspomniany film jest domaganiem się prawdy o okolicznościach w jakich zginął Prezydent RP oraz 95 towarzyszących mu osób. Mamy nadzieję, że film sprawi, iż nie zaprzestaniemy w domaganiu się prawdy, prawdy na którą czekają ofiary katastrofy smoleńskiej. Tę prawdę jesteśmy im winni. Poniżej zamieszczamy harmonogram emisji filmu. 29 lipca – Polsat – Przed filmem – godzina 19:57 30 lipca – TVN – Po Faktach – godzina 19:21 30 lipca – TVP1 – Przed Wiadomościami – godzina 19:23 31 lipca – Polsat – Przed Wydarzeniami – godzina 18:46 31 lipca – Polsat News – Przed Sportem – godzina 21:20 31 lipca – TVN24 – Przed Prognozą Pogody – godzina 21:52 31 lipca – Polsat News - Przed Prognozą Pogody – 22:10 Prosimy o przekazywanie tej wiadomości znajomym, rodzinom, sympatykom oraz wszystkim, którym zależy na prawdzie o Tragedii Smoleńskiej. Adam Hofman |
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2011-07-30 13:18:55 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-07-30 13:08:44, baltowcom napisał(a): Mamy nadzieję, że film sprawi, iż nie zaprzestaniemy w domaganiu się prawdy, prawdy na którą czekają ofiary katastrofy smoleńskiej. Tę prawdę jesteśmy im winni. Czyli co? rozumiem ze twórcy tego filmu nie czekając na raport z góry zakładali iż nic nie zostanie wyjaśnione lub że raport prawdy nie zawiera? No chyba że filmik został wyprodukowany a jego emisja zlecona po ukazaniu się raportu, to przepraszam... Cytat: 2011-07-30 13:08:44, baltowcom napisał(a): 29 lipca – Polsat – Przed filmem – godzina 19:57 30 lipca – TVN – Po Faktach – godzina 19:21 30 lipca – TVP1 – Przed Wiadomościami – godzina 19:23 31 lipca – Polsat – Przed Wydarzeniami – godzina 18:46 31 lipca – Polsat News – Przed Sportem – godzina 21:20 31 lipca – TVN24 – Przed Prognozą Pogody – godzina 21:52 31 lipca – Polsat News - Przed Prognozą Pogody – 22:10 Prosimy o przekazywanie tej wiadomości znajomym, rodzinom, sympatykom oraz wszystkim, którym zależy na prawdzie o Tragedii Smoleńskiej. Adam Hofman Pan Hofman powinien uspokoić widzów iż jeśli ktoś nie zdąży obejrzeć filmiku w podanych terminach to nie powinien się za bardzo martwic. Gwarantowane jest iż w okresie przedwyborczym będzie go można obejrzeć pewnie w co drugiej przerwie reklamowej.. A linkami do tego i innych podobnych filmików będą spamowane wszystkie największe fora internetowe w Polsce i za granica.. |