MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tusk: Dla mediów dużo mówimy i nie wszystko potrafimy zrobić

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-07-18 20:20:14 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #2 Ocena: 0

2011-07-18 20:43:25 (14 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2011-07-17 19:23:56, piekar10 napisał(a):
Powinniśmy sobie zadać pytanie czym tak naprawdę sie różnnią partie polityczne ? teoretycznie niczym - wszyscy politycy chcą władzy i kasy co za tym idzie ,a różnice jakie wynikają pomiędzy nimi to czysta polityka i walka o korytko bo oni przeciez powiedzą wszystko aby zdobyć poparcie .

Mam wrażenie, że w Polsce partie nie mają żadnego określonego programu politycznego. W UK jest jasne - są konserwatyści, liberałowie i laburzyści. Wszystkie trzy partie różnią się od siebie i mają konkretne wizje gospodarczo-polityczne. W Polsce tego nie ma, albo przynajmniej ja tego nie widzę.
Jestem bardzo ciekawa, jaka będzie frekwencja wyborcza wśród Polaków na Wyspach, biorąc pod uwagę doświadczenie poprzednich wyborów. Zresztą nietrudno się domyślić. A przecież tak ważne jest społeczeństwo obywatelskie. Tylko że partie same sobie strzelają w kolano, bo robią wszystko, żeby zniechęcić wyborców do głosowania.

Chyba Gal napisała o Premierze Kaczyńskim z bilbordów. Nie jest to jednak oryginalny pomysł - pamiętam onegdaj plakaty z "Premierem z Krakowa". Historia się powtórzy?
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

fioletowa

Post #3 Ocena: 0

2011-07-18 20:45:28 (14 lat temu)

fioletowa

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 30-06-2011

a ja mam dosyc Kaczynskiego i Tuska,poradze sobie sama,jak wiele lat temu, kiedy musialam opuscic moj ukochany kraj. Nie glosuje,

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2011-07-18 20:54:49 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Jestem bardzo ciekawa, jaka będzie frekwencja wyborcza wśród Polaków na Wyspach, biorąc pod uwagę doświadczenie poprzednich wyborów. Zresztą nietrudno się domyślić. A przecież tak ważne jest społeczeństwo obywatelskie.

Kasia, a nie sądzisz, że jeśli ktoś się zdecydował zostać w UK(USA i innych) na stałe to odebrał sobie moralne prawo do glosowania w Polsce? A tym samym do pośredniego wywierania wpływu na całokształt polityki w kraju?

Z jakiej paki żyjąc w zupełnie innej społeczności, w zupełnie innych realiach mozna uzurpować sobie prawo do decydowania o tym jak mają żyć i kogo wybrać rodacy w kraju?

Od zawsze deklarowałam, że do Polski wracam. Widząc różnice w rzeczywistości angielskiej zwyczajnie sobie nie życzę, by o moim losie w Polsce współdecydowali papierowi patrioci z fotela przed kompem- emigranci.

:)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

fioletowa

Post #5 Ocena: 0

2011-07-18 20:54:52 (14 lat temu)

fioletowa

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 30-06-2011

bo nie ma to sensu, nic sie nie zmieni,moze moje wnuki sie zalapia

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-07-18 21:01:05 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #7 Ocena: 0

2011-07-18 21:01:30 (14 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2011-07-18 20:54:49, galadriel napisał(a):

Od zawsze deklarowałam, że do Polski wracam. Widząc różnice w rzeczywistości angielskiej zwyczajnie sobie nie życzę, by o moim losie w Polsce współdecydowali papierowi patrioci z fotela przed kompem- emigranci.

Racja, ale z drugiej strony odległość zwiększa dystans, a co za tym idzie pozwala na bardziej obiektywną ocenę.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #8 Ocena: 0

2011-07-18 21:07:30 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2011-07-18 21:11:14 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2011-07-18 21:01:30, Kasia_red napisał(a):
Cytat:

2011-07-18 20:54:49, galadriel napisał(a):

Racja, ale z drugiej strony odległość zwiększa dystans, a co za tym idzie pozwala na bardziej obiektywną ocenę.
racja, lecz tylko częściowo.
obiektywnośc a chęć układania życia innym to dwie różne sprawy.

obiektywni -sąsiedzi czasem lepiej wiedzą co złego jest w danej rodzinie, jednak chcąc interweniować -często zaszkodzą.
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2011-07-18 21:13:19 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

Ocena na odległość nie będzie obiektywna.

Będzie raczej kompilacją różnie interpretowanych faktów przedstawianych w zależności od intencji przez pryzmat: sentymentów, lęków, nadziei i wspomnień- często nieadekwatnych do tu i teraz.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,