MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdzie się dwóch kłóci, tam trzeci korzysta;)

« poprzednia strona

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 8 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2011-06-29 08:24:05 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

"Trzeci" tworzy Wielka Koalicje

Kim jest ten "Trzeci"?
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2011-06-29 12:33:27 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-06-29 08:24:05, marcinb napisał(a):
"Trzeci" tworzy Wielka Koalicje

Kim jest ten "Trzeci"?

Jak się ta niby prawica rozdrobni, to kto na tym skorzysta?
;)

Hail

Cytat:
Wszystkie liczące się obecnie partie to partie, które postulują "opiekę nad najsłabszymi", państwo socjalne, państwo opiekuńcze. Jedni obiecują tanie mieszkania, inni preferencje dla rodzin, jeszcze inne np. darmowe obcowanie z kulturą dla emerytów. Pomysły są różne.
Ale jedno się nie zmienia.
Oczywiście - okupione to jest wysokimi podatkami, regulacją rynku i systemem koncesji.

W Polsce nikt nie zagłosuje na partie, która odejdzie od idei państwa opiekuńczego. Takie są realia, i tu nie ma co wyzywać ludzi od czerwonych. No, może dwa procent zagłosuje. Tylu miał zwolenników ten cały Mikke?

Cytat:
Jedyne dobre, co Rząd moze zrobić dla gospodarki i dla ludzi aby żylo im się lepiej to MAŁO PRZESZKADZAĆ. Nie jest to nawet wizja prawicowa (bo prawica ma tez inne cechy). Nazwałbym ją zdroworozsadkową i prorynkową.

Tak, byłoby miło. A jeszcze lepiej, gdyby jakaś partia/ rząd, przy zdrowym rozsądku i prorynkowym programie dał sobie spokój z "bogoojczyźnianym" bełkotem. Jak już puszczamy wodze fantazji...
;)

Cytat:
Jedyne co je rózni, to symbolika. Jedni noszą w klapie wizerunek Marksa, inni Matki Boskiej, inni Ojca Rydzyka. A są tez tacy, którzy w klapie nie noszą nic - oni ida tam, gdzie wieje wiatr.

A mnie na przykłąd odpycha od ludzi wiernie przywiązanych i podpisujących się pod jakąś jedną ideą. Szczególnie drażnią mnie odniesienia do religii. Państwa wyznaniowe kojarzą mi się ze światem muzułmańskim. I tu nie ma co szukać odniesień w historii.

Jest tylko tu i teraz, i albo ktoś potrafi się dostosować i operować dostępnym budulcem, albo jego miejsce jest w muzeum. Archeologicznym. To, co nazywasz "pójściem tam gdzie wieje wiatr", to nic innego elastyczność i zdolności przystosowawcze. Składowe inteligencji jakby na to nie spojrzeć.

Co mają zaoferować politycy takim jak ja? Ubolewanie nad kondycją moralną tu nie działa, na propozycje powrotu do tradycyjnych ról społecznych i gloryfikacje tychże, nawet nie spojrzę. Mam centralnie gdzieś jakiś PZPR, jakieś niegdysiejsze układy jednych czy drugich. Patrze z zazdrością na Anglie, Francje i Niemcy, gdzie duchowni nie mają nic do gadania (to znaczy gadać to sobie mogą, i tyle). A jaka jest nasza chadecja wszyscy doskonale wiedzą:/

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 8 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,