MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Gdzie się dwóch kłóci, tam trzeci korzysta;)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 4 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-06-20 10:59:19 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-06-20 11:01:27 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2011-06-20 18:22:02 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-06-20 10:59:19, pmarcys1 napisał(a):
Cytat:

2011-06-20 10:45:43, Pierre_Djelle napisał(a):
...Proponowałbym również coś takiego jak mają w Norwedze: zarząd publicznej firmy musi się skladać z przynajmniej 40% kobiet. Jest wystarczająco kompetentnych, aby to nie było pustą akcją politycznej poprawności.

Powini dodac do skladu 2 osoby niepelnosprawne oni tez maja prawo glosu.
Strasznie mnie bawi jak ktos deklaruje ze w skladzie musi byc co najmniej 40% kobiet-bo ja na mniejscu kobiet bym sie obrazil.
Ja bym zamienil to stwierdzenie na " w skladzie musi byc co najmniej 90% ludzi znajacych sie na rzeczy (specjalistow) i 10% ludzi ktorzy wiedza jak to sfinansowac." bez podzialu ze wzgledu na plec czlonkow.

Niby tak. Weź jednak pod uwage, że to pisze Anglik. On na to wszystko patrzy z zupełnie innej perspektywy, przyzwyczajony do zupełnie innych standartów. Do zwracania uwagi na zupełnie inne sprawy, niż te od ktorych huczy u nas w tematach quasi politycznych.

Z pewnych (a jednak kolosalnych!) różnic nie zdawałabym sobie sprawy, gdybym nie przyjechała i nie pomieszkała w Anglii. Tak w kwestiach gospodarczych, jak społecznych.
;)

Oczywiście, zawsze mozemy wrócić do wątków, w których nasi forumowi eksperci od wszystkiego wyzywają się od komunistów i faszystów. Zauważyliście, że nikt z nich nie pojawił się w tym temacie?
;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2011-06-20 18:24:13 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

No wlasnie tez mnie dziwi. Myslam, ze powysylalas pieniaczom "mile" privy... A ja czekalam, i czekalam, zeby nacisnac czerwone koleczko...

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 20-06-2011 18:25 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2011-06-20 18:26:49 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2011-06-20 18:24:13, kolezanka_szklanka napisał(a):
No wlasnie tez mnie dziwi. Myslam, ze powysylalas pieniaczom "mile" privy... (...)

Nie rozmawiam na privie z agresywnymi i zajadłymi nieznajomymi.
:)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #6 Ocena: 0

2011-06-20 18:29:05 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

A mi sie wydaje czy agentsmith jest na czacie? tzn wrocil? Chyba tak bo catch tez juz jest:-)

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 20-06-2011 18:30 ]

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2011-06-20 18:33:59 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-06-20 18:26:49, galadriel napisał(a):
Cytat:

2011-06-20 18:24:13, kolezanka_szklanka napisał(a):
No wlasnie tez mnie dziwi. Myslam, ze powysylalas pieniaczom "mile" privy... (...)

Nie rozmawiam na privie z agresywnymi i zajadłymi nieznajomymi.
:)

uff

:-)

ps. nie wywołuj wilka z lasu...

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2011-06-20 18:47:25 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:
ps. nie wywołuj wilka z lasu...

Spoko 12tko. W pierwszym poście napisałam, ze sobie nie życze rzucania kuflami w temacie. I jakoś awanturnicy się nie kwapią, żeby się tu wypowiedzieć.

Dangerous_Girl:
Nie mam ochoty zamieniać wątku w śmietnik i rozmawiać o częściej lub rzadziej banowanych uzytkownikach.

Bardziej mnie interesuje co myślicie o czołowych partiach w Polsce i o sposobie w jaki nas zabawiają. Możemy też pobawic sie w czarnowidzów, i zahaczyć o Grecje. Czytaj: jak to się wszystko odbije na nas (reszcie Europy i nie tylko) niezależnie od tego, która z w/w partii znajdzie sie u koryta w kraju.

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2011-06-20 19:10:04 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

A nie macie wrazenia, ze jeszcze dluzszy czas wybory w PL beda na zasadzie Wyboru Mniejszego Zla. Bardziej glosujemy Przeciw niz Za. Z drugiej strony wybor raczej ograniczony.

---

A propos Tajnej Dyspozytorni. Cos faktycznie jakos beznamietna atmosfera. Czyzby to byla prawda ze Rzekomi Wpsieracze Malego Brata sa na tym forum Ukryta Tuba SLD. W mysl hasla przewodniego tego watku - Trzeci Korzysta.
Zreszta juz jeden z forumowiczow napisal ze za Millera bylo najlepiej...
;-)
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Dangerous__girl

Post #10 Ocena: 0

2011-06-20 19:24:02 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Wg mnie nie ma zadnej uczciwej partii, jakby nie powstala to kazda mysli tylko o tym aby sie do koryta dostac. Zreszta to moze taki zwod i nie ma sie do dziwic, uczciwi politycy siedza w domach, bo nie chca ich do wladzy dopuscic. JAkby nie bylo bedzie zle. czasami zastanawiam sie czy ta demokracja to taka prawdziwa...Bo jak to moze byc ze wybieramy mniejsza zlo... choc z drugiej strony nie widze zadnej partii ktora nadawałaby sie do władzy. Wg mnie Napieralski z Sld sie do tego nie nadaje. O reszcie nie wspomne. Moze lepiej bylo by miec corocznie wybieranego dyktatora:-]i wladza absolutna8-)

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 20-06-2011 19:24 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,