odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
galadriel |
Post #1 Ocena: 0 2011-06-20 00:47:33 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Podobało mi się pytanie w jednym z tematów działu polityka:
Czy niekończąca się kłótnia na linii PO-PIS spowoduje, że SLD może zacząć zacierać łapki?
Można wrzucać aktualne programy swoich ulubienców, jak i zachwalać
ich nowatorskie plany ratowania polskiej gospodarki. Enjoy.
Ciekawe, czy eksperyment się uda, czy może raczej temat umrze śmiercią naturalną.
Uwaga:
Dla tych, ktorzy mnie nie znają, albo wydaje im się, że mnie znają. Nie jestem tak tolerancyjna jak moderatorzy, ani jak ironiusz, ani jak HE. Prostackie wpisy nie kwituję "błyskotliwą", pełną ironii i sarkazmu odpowiedzią, tylko wciskam czerwony przycisk, niezależnie od tego, kto jest ich autorem.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
kolezanka_szkla |
Post #2 Ocena: 0 2011-06-20 01:01:09 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Tez o tym myslalm... Zreszta sami liderzy SLD tez maja nadzieje na to, ze jak tak porzadnie Po z PiSem sie wezma za fraki - to wygrac moze na tym SLD. Czy maja racje? Tak jakos mi na to wyglada. Zwolennicy PO w zyciu by nie zaglosowali na PiS, PiS-u - w zyciu na PO. Zmeczeni awanturami - jedni i drudzy spokojnie moga glosowac na SLD. I niech sobie prezes krzyczy, ze SLD to czerwony wrog. Sam - na wlasne zyczenie wykreowal sobie gorszego wroga.
Martwi mnie tylko jedno. Gdyby SLD wygralo - znowu by to oznaczalo, ze Po...lacy glosowali nie "ZA", a "PRZECIW", wybierajac mniejsze zlo. Czy moze kiedys byc normalnie???? "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|
staryznajomy |
Post #3 Ocena: 0 2011-06-20 01:10:04 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
myślę, że jednak SLD podświadomie wiązane jest z byłym premierem L.M. oraz z latami powojennymi. dlatego przez następne 10 -20 lat szans im nie daję.
choć w/g mnie najbardziej mogą obecnie sprawować władzę (właśnie z racji swojego wykształcenia w tym kierunku). kto jednak w PL patrzy na takie "duperele" jak zdolności i wiedza? [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 20-06-2011 02:21 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
andyopole |
Post #4 Ocena: 0 2011-06-20 02:55:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
nie przeceniaj zdolnosci (wiedzy) SLD do rzadzenia. Juz w w PZPR co drugi jesli nie wiecej czlonek KC mial w zyciorysie napisane: ekonomista a znali sie na gospodarce tak jak ja np. na nutach. Wg mnie - precz z komuchami, nie nadaja sie do niczego, no, moze do rozowych marszow...
|

|

|
|
staryznajomy |
Post #5 Ocena: 0 2011-06-20 03:01:50 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2011-06-20 02:55:59, andyopole napisał(a):
nie przeceniaj zdolnosci (wiedzy) SLD do rzadzenia. Juz w w PZPR co drugi jesli nie wiecej czlonek KC mial w zyciorysie napisane: ekonomista a znali sie na gospodarce tak jak ja np. na nutach. Wg mnie - precz z komuchami, nie nadaja sie do niczego, no, moze do rozowych marszow...
jednak są to ludzie z większym wykształceniem ekonomicznym niż częśc z obecnych posłów "oderwanych od pługa". o zasadach zachowania się przy stole nie wspomnę.
edit:
specjalnie napisałem "większym" -nie wyższym wykształceniem. [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 20-06-2011 03:13 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
|
krakn |
Post #6 Ocena: 0 2011-06-20 05:56:35 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
wiecie co?
Q oni to wszytko jedna wielka banda, dorwała się do koryta i jedyny cel to wleś do niego tyłkiem, bo nażreć się nie mogą.
Reszte mają gdzieś.
i czy to będzie partia jarosława wiecznie dziewicy, czy polskiego jamajczyka, nie ma znaczenia, bajzel i prywata.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
andyopole |
Post #7 Ocena: 0 2011-06-20 06:10:20 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat:
2011-06-20 03:01:50, staryznajomy napisał(a):
Cytat:
2011-06-20 02:55:59, andyopole napisał(a):
jednak są to ludzie z większym wykształceniem ekonomicznym niż częśc z obecnych posłów "oderwanych od pługa". o zasadach zachowania się przy stole nie wspomnę.
edit:
specjalnie napisałem "większym" -nie wyższym wykształceniem. [ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 20-06-2011 03:13 ]
szczegolnie jegomosc Napieralski, dzialacz zawodowy ktory nigdy nie splamil sie jakąkolwiek normalna praca. To ja juz wole UCZCIWEGO posla od pluga, ktory wie jak sie czuje zmeczony praca czlowiek.
|

|

|
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2011-06-20 06:35:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Andy, czyli nie wiedza i wykształcenie (jakiejkolwiekby ono było jakości), a raczej doświadczenie i tak zwana mądrość życiowa. Tak?
Bo nie wiem, czy dobrze rozumiem co masz na myśli. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2011-06-20 08:26:49 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
kolezanka_szkla |
Post #10 Ocena: 0 2011-06-20 08:27:37 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Przez jedna wielka glupote SLD nie jest partia wiarygodna. Nie odcieli sie od PZPR, probowali ochraniac komunistow, gdy afery gonily afery.
Napieralskiego nie lubie taki "sliski" jest dla mnie. Przypomina mi mlodego LM. Brrrrr [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 20-06-2011 08:28 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|

|
 |
|