Str 4 z 5 |
|
---|---|
jankowsky | Post #1 Ocena: 0 2011-05-27 23:00:27 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: nottingham |
I jeszcze... li LUTERA KINGA bandyci, terroryści. BIN LADENA walczący o POKÓJ. śmiech na sali....
|
Sarmatian | Post #2 Ocena: 0 2011-05-28 02:43:09 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Cytat: 2011-05-27 22:59:53, Catch napisał(a): wszak ludziom wychowywanych w "lepszych miejscach" niż podwórko może płynąć zielona krew. Błękitna, mówi się błękitna krew. Zieloną miał predator, ten z filmu s-f . Za dużo science fiction a potem się widzi zbrodniarzy stalinowskich w poprzednim rządzie. W tym już nie ? Czy może wszędzie się czają ? "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-05-28 05:27:39 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2011-05-28 02:43:09, Sarmatian napisał(a): Cytat: 2011-05-27 22:59:53, Catch napisał(a): wszak ludziom wychowywanych w "lepszych miejscach" niż podwórko może płynąć zielona krew. Błękitna, mówi się błękitna krew. Zieloną miał predator, ten z filmu s-f . Za dużo science fiction a potem się widzi zbrodniarzy stalinowskich w poprzednim rządzie. W tym już nie ? Czy może wszędzie się czają ? Błękitną krew ma szlachta, a tego plebsu nie należy z nimi mieszać ... Ma racje, muszą mieć zieloną jak predatory i to zaprogramowane na jeden temat ![]() ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2011-05-28 10:02:45 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Sarmatian | Post #5 Ocena: 0 2011-05-28 12:37:32 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-05-28 10:02:45, Catch napisał(a): jednakże jeśli masz info (i możesz je podeprzeć faktem) że w tym rządzie stanowiska obejmują z nadania partyjnego ludzie o podobnej przeszłości jak wasserman czy krzyże to poproszę Tak pierwszy z brzegu minister Tuska. Michał Boni. W styczniu 2009 r. powołany na urzędy Ministra – członka Rady Ministrów i Przewodniczącego Komitetu Stałego Rady Ministrów. Wcześniej pełnił urząd Sekretarza Stanu w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów; obecnie odpowiada za koordynację prac legislacyjnych. Przyznał się do podpisania deklaracji współpracy z SB, zrobił to w 1985 roku. - Po tym wyznaniu będę mógł sobie spojrzeć w twarz. Przepraszam i proszę o wybaczenie - powiedział dziennikarzom. Po oświadczeniu Boniego Tusk deklarował natomiast, że podtrzymuje wcześniejszą wolę współpracy z nim i że nie zmienia swojej bardzo dobrej oceny Boniego jako człowieka i specjalisty. To tak na szybko. Wydłubywać jeszcze SB-eków z rządu i otoczenia Tuska ? "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-05-28 12:56:48 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Mis_Koralgol | Post #7 Ocena: 0 2011-05-28 13:24:43 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 15-04-2011 Skąd: Warwick |
Cytat: 2011-05-28 12:56:48, Catch napisał(a): no ale boni za komuny to raczej sledczym nie byl, nikogo nie skazywal, w procesach nie uczestniczyl jako oskarzyciel... ale moge sie mylic z tel pisze sprawdze w domciu Nie mylisz sie, Boni nie byl sledczym, to tylko taka sprzedajna _____ co donosila na kolegow. |
Post #8 Ocena: 0 2011-05-28 13:28:59 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Sarmatian | Post #9 Ocena: 0 2011-05-28 14:11:19 (14 lat temu) |
Wiki ma to do siebie że może tam pisać każdy, nawet ciocia Boniego albo sam Boni.
Tłumaczenie że w 1985 przystawiali mu kałach do głowy a drugiego do głowy 3-letniego dziecka nie przemawia do mnie. W latach 60-tych jeszcze by przeszło , ale nie na 4 lata przed upadkiem komuny. Zwyczajnie podpisał współpracę z SB a teraz pieprzy głupoty. Tu jest jedna z największych k******w co wsypała całą organizację już na pierwszym przesłuchaniu. Wszystkich bez wyjątku wliczając własną dziewczynę. Już na pierwszym przesłuchaniu osrał się wigilijna kaszą i zaczął sypać jak z nut. Nakręcono o tym film dokumentalny, ale nie mogę go odszukać a tam gdzie znalazłem jest zablokowany. Sprawę naświetli ten filmik, to nie całe 10 min. polecam do końca. Zeznanie Niesiołowskiego dotyczące narzeczonej to nie jedyny dowód współpracy z MSW podczas śledztwa. Z protokołów z przesłuchań, znajdujących się w Instytucie Pamięci Narodowej (nr sprawy II 3 Ds. 25/70, tom VI, strona 11 ? 11) dowiadujemy się, że por. Dariusz Borowczyk z KM MO w Łodzi zanotował 20 czerwca 1970 r. o, godz.15.10, że Stefan Myszkiewicz Niesiołowski przyznaje się do tego że istniał ,,Ruch", że był organizacją konspiracyjną. Twierdzi, że nie było przywódców [pisownia zgodna z oryginałem]. To dopiero początek. Z protokołów z przesłuchań, znajdujących się w Instytucie Pamięci Narodowej (nr sprawy II 3 Ds. 25170, tom VI, strona 11 -76) wynika już, że prominent PO zdradzał wszystkich naokoło: 21 czerwca 1970r. Niesiołowski wymienia podczas przesłuchania nazwiska swojego brata Marka, Andrzeja i Benedykta Czumów, Andrzeja Woźnickiego. 25 czerwca 1970 r. Niesiołowski rozszyfrowuje kto kryje się pod pseudonimami, m.in. "Emil" [Emil Morgiewicz], "Jurek" [Benedykt Czuma]. Sam zaprzecza swojej przynależności do "Ruchu" i współredagowania "Biuletynu". 28 czerwca 1970 r. kaja się na całej linii: Wyjaśnienia, jakie wówczas (przed 28 czerwca 1970 r - przyp. aut) składałem odnośnie mojej przynależności i działalności w nielegalnym związku, częściowo były nieprawdziwe(..). Pragnę dziś wyjaśnić udział w nielegalnej organizacji w sposób szczery i zgodny z prawdą [fragment protokołu z przesłuchania; godz. 8.40, przesłuchujący kpt. mgr Leonard Rybacki z Biura Śledczego MSW w Warszawie; (pisownia zgodna z oryginałem)] 1 lipca 1970 r. Niesiołowski, wymieniając z nazwiska Andrzeja Czumę, ujawnia, że był bardzo aktywnym członkiem naszego Ruchu i inicjatorem rożnych akcji. 11 lipca 1970 r. mówi: Pragnę uzupełnić oraz sprostować pewne wyjaśnienia jakie złożyłem do protokółów w czasie poprzednich przesłuchań na temat podjętej przez nasz Ruch akcji spalenia muzeum Lenina w Poroninie. Celowo zatajałem pewne fakty, ażeby uchronić niektóre osoby od odpowiedzialności karnej. Dziś całkowicie zrozumiałem swoje niewłaściwe stanowisko w tej kwestii i dlatego pragnę, tak jak i w innych sprawach, mówić tylko szczerą prawdę [pisownia zgodna z oryginałem]. . [ Ostatnio edytowany przez: Sarmatian 28-05-2011 14:22 ] "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
Post #10 Ocena: 0 2011-05-28 14:27:06 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|