Cześć I - Bojówki zamiast policji i systemu prawnego
--Zbigniew Włodarczyk, zastępca komendanta warszawskiej Straży Miejskiej:
"Strażnicy wspierali wówczas pracowników Zarządu Dróg Miejskich, którzy chcieli usunąć namiot. Funkcjonariusze próbowali wyprowadzić spod namiotu Stróżyka, który nie chciał stamtąd wyjść. Wówczas ktoś wbiegł na strażników i przewrócił zarówno funkcjonariuszy, jak i Stróżyka. Po upadku dziennikarz miał otarcie naskórka na głowie. Został odwieziony na obserwację do szpitala."
tylko, dlaczego ja na filmie widzę zupełny inny przebieg tego zajścia?
Tymczasem kluby sportowe zostały ukarane finansowo za:
wywieszenie „transparentów nie związanych z meczem”.
A ukarane zostały przez Pzpn...nie pierwszy i nie ostatni raz.
Decyzja o zamykaniu stadionów jest moim zdaniem idiotyczna , niestety kary finansowe za wywieszanie transparentów niezwiązanych z meczem są określone przez regulamin ligi.
Watek o kibicach już jest, nie odpowiedziałeś mi na moje pytanie.
Droga do faszyzmu? Dziwne zaiste to faszyzm gdzie mozna pisac ze tenze jest Droga do Faszyzmu.
W prawdziwym systemie Wodzwoskim to glosiciel takich opinii nie bylby juz ww stanie glosci czegokolwiek.
Paradoksalnei wiec, gloszenie opinii ze obecna sytuacja to Droga do Faszyzmu jest jakims cudem kwintesencja Wolnosci Wypowiedzi.
Paradoks...
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
2011-05-13 18:35:52, AgentSmith napisał(a): Droga do faszyzmu, cześć III - Dążenie do systemu monopartyjnego.
"Były poseł Platformy Obywatelskiej ogłosił w Szczecinie, że rozpoczyna działania mające na celu zdelegalizowanie partii Prawo i Sprawiedliwość.
"
Były poseł PO ma świadomość, że delegalizacja Prawa i Sprawiedliwości jest mało realna. Mimo to zamierza rozpocząć zbiórkę podpisów.
Ten akurat były poseł PO ma dużo dziwnych pomysłów ale chyba najmniej wspólnego ma to z faszyzmem.
monopartyjność oznaczałaby chyba delegalizacje większej ilości partii politycznych aniżeli tej jednej(piss) która i tak jest na najlepszej drodze do samounicestwienia