Str 7 z 9 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-05-12 22:54:42 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2011-05-12 22:58:27 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-05-12 22:54:42, ironiusz napisał(a): Cytat: 2011-05-12 22:26:28, Dwunasty napisał(a): Cytat: Nie Kiboli, pisanych przez Ciebie z duzej litery - ci zasluguja na kamieniolomy. Kibole to określenie poznańskie ![]() ![]() |
czarnaelka | Post #3 Ocena: 0 2011-05-13 08:04:56 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-07-2010 Skąd: portsmouth |
OZSK: W najbliższej kolejce brak dopingu i opraw
Redakcja Poniżej prezentujemy oświadczenie Ogólnopolskiego Związku Stowarzyszeń Kibiców dotyczące zakazu wyjazdów kibiców do końca sezonu: "OZSK ze zdumieniem i oburzeniem przyjmuje decyzje o zakazie wyjazdów kibiców na mecze i inne działania podejmowane w ostatnich dniach przeciwko polskim kibicom. Są one kpiną z zasad praworządności, zbliżają Polskę do standardów państw niedemokratycznych. Od kilku lat poprawia się stan bezpieczeństwa na polskich stadionach, co potwierdzają statystyki, jak też frekwencja na trybunach. Przyczyniła się do tego m.in. działalność stowarzyszeń kibiców. Trwająca od tygodni nagonka na kibiców oparta jest na kłamstwach i szkalowaniu fanów piłki nożnej. Pojedyncze incydenty niereprezentatywne dla stanu bezpieczeństwa na ligowych stadionach są wyolbrzymiane. Nagonka ma na celu odwrócenie uwagi opinii publicznej od realnych problemów państwa polskiego, w tym fiaska wielu obietnic związanych z Euro 2012. Osobą bezpośrednio odpowiedzialną za zaistniałą sytuację jest Donald Tusk. Od miesięcy kibice w różny sposób kierowali krytykę wobec poczynań premiera. Reakcją na krytykę stała się nagonka i represje. Absurdalne decyzje władz różnych szczebli uderzają nie tylko we wszystkich kibiców, ale także w kluby piłkarskie oraz całą polską piłkę nożną. Stowarzyszenia kibicowskie od dawna realnie i skutecznie pod wieloma względami dążyły do poprawy wizerunku polskiej piłki, w tym stanu bezpieczeństwa na trybunach. Zawsze byliśmy, jesteśmy i będziemy gotowi do dialogu ze wszystkimi chętnymi do współpracy w staraniach na rzecz rozwoju polskiej piłki. Przygotowujemy własne propozycje legislacyjne dotyczące bezpieczeństwa imprez masowych. Nie pozwolimy natomiast na szkalowanie polskich kibiców, na łamanie ich elementarnych praw obywatelskich, na stosowanie zasad odpowiedzialności zbiorowej. Jesteśmy świadomi, że nasza walka będzie co najmniej wielomiesięczna. Jej pierwszym etapem od najbliższej kolejki jest brak dopingu i jakichkolwiek opraw na meczach ligowych wszelkich rozgrywek. Kolejne formy protestu będą prezentowane opinii publicznej w odpowiednim czasie. PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW! Ogólnopolski Związek Stowarzyszeń Kibiców http://legionisci.com/news/42828_OZSK_W_najblizszej_kolejce_brak_dopingu_i_opraw.html [ Ostatnio edytowany przez: czarnaelka 13-05-2011 08:06 ] naturalna wibracja nie zabija...
|
Dangerous__girl | Post #4 Ocena: 0 2011-05-13 10:32:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Kiedys ogladałam własnie na discovery ten program, jest naprawde dobry, i w pełni pokazuje naszych kiboli, dziwie sie, że taki Anglik nie bał sie wejść miedzy takie szumowiny...
[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 13-05-2011 10:34 ] |
czarnaelka | Post #5 Ocena: 0 2011-05-13 10:48:40 (14 lat temu) |
jaki anglik,czym on sie rozni od Ciebie?masz jakies kompleksy?film ogolnie znany...tylko dlaczego kibice Legii nie chcieli z nim rozmawiac?pewnie dlatego ze szuka widowiska i robi na tym kase....przeciez to nie kibic tylko zwykly aktor...to jest lepsze
to sie dobrze sprzedaje,ludzie chca to ogladac naturalna wibracja nie zabija...
|
|
|
Dangerous__girl | Post #6 Ocena: 0 2011-05-13 11:30:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Cytat: 2011-05-13 10:48:40, czarnaelka napisał(a): jaki anglik,czym on sie rozni od Ciebie?masz jakies kompleksy? co tak jadem plujesz ![]() |
czarnaelka | Post #7 Ocena: 0 2011-05-13 11:31:02 (14 lat temu) |
Cytat: 2011-05-13 10:32:58, Dangerous__girl napisał(a): Kiedys ogladałam własnie na discovery ten program, jest naprawde dobry, i w pełni pokazuje naszych kiboli, dziwie sie, że taki Anglik nie bał sie wejść miedzy takie szumowiny... a te tez widzialas czy tylko te polskie bandy Cie tak interesuja??http://www.serialeonline.pl/category/154 naturalna wibracja nie zabija...
|
kolezanka_szkla | Post #8 Ocena: 0 2011-05-13 11:43:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Czy ten watek jest o bezpieczenstwie ludzi, ktorzy chcieliby chodzic na mecze? Jesli tak, to czy ktos moze mi napisac z czystym sumieniem, ze czuje sie bezpiecznie na polskim stadionie? Czy ktos tu jest pewien, ze po meczu nie znajdzie sie w centrum jakiejs awantury?
Ja nie mam - niestety - pomyslu jak zwabic takich gnojkow - tzw kibicow na jakis teren, ogrodzic ten teren i tylko kije, butelki i petardy dorzucac. Niech sie powybijaja wzajemnie i bedzie spokoj. Dwunasty mozesz sobie mowic ile chcesz. Nie przekonasz mnie, ze moge spokojnie na mecz w Polsce z corka pojsc. A jeszcze na dodatek zrobic sobie z meczu kilkugodzinny piknik... Nie da sie. "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Dwunasty | Post #9 Ocena: 0 2011-05-13 12:42:35 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Skoro nie mogę, to nie będę próbował. Twoja sprawa, Twój wybór. Proszę tylko nie wciskać ludziom kitu o bezpiecznych ulicach Liverpoolu podczas derbów
![]() To że większość ludzi zachowuje się normalnie to fakt, ale to że do niektórych pubów nie wejdziesz w koszulce LFC a w koszulce Evertonu nie zapędzisz się w niektóre uliczki to już inna sprawa. Same stadiony w UK na pewno są bezpiecznie ale problem chuligaństwa nie został tutaj rozwiązany. Chodziłem na mecze w Poznaniu kiedy było niebezpiecznie, kiedy ilość policji równała się niemal ilości kibiców. Do 2001 roku bylem na każdym meczu, za każdym razem jak jestem w Polsce robię wszystko by być na meczu. Rok temu bylem z 3 letnim Alexem i nie było chwili abym czul się w jakimkolwiek stopniu zagrożony . Od parunastu lat w Poznaniu policja nie została poproszona o interwencje, to tyle w temacie. Problem chuligaństwa w Polsce to nie problem tylko kibiców to problem na osiedlach, dyskotekach i imprezach masowych. Twierdzenia że wszystkiemu winni kibice są śmieszne. Nie popieram bandytyzmu na stadionach, jestem za tym aby z tym wałczyć. Ale jestem przeciwny wrzucaniu do jednego wora wszystkich kibiców, stosowania odpowiedzialności zbiorowej i podejmowaniu decyzji mające podłoże polityczne. Ps. Średnio na mecze w Poznaniu przychodzi 20 tys ludzi w tym masę rodzin czy tatusiów z dziećmi. Nawet i ligowa Warta przyciąga na stadion 12 tys ludzi i nikt nie czuje się zagrożony. Aha, taka ciekawostka na zakończenie mojej dyskusji w tym temacie. Stadion Lecha został zamknięty na sobotni mecz z Górnikiem ponieważ oficjalnie nie spełniał norm bezpieczeństwa. W niedziele na tym samym stadionie odbył się mecz 1 ligi w obecności 14 tys kibiców... Pomimo wszystkiego. Zapraszam do Poznania na mecz. |
czarnaelka | Post #10 Ocena: 0 2011-05-13 12:50:24 (14 lat temu) |
z zamknietymi stadionami Lecha i Legii dajmy spokoj,bo jak wiadomo to stadion Legii jest 1 z najnowoczsniejszych stadionow w Europie a stadion Lecha tym bardziej bo bedzie 1 z aren euro"12,mozemy porownac z sasiadami
ludzie z za zelaznej kurtyny sie "burza" czyzby panstwo-infrastruktura nie sa gotowe?bo niby co mialoby sie zmienic w ciagu 1 roku?
naturalna wibracja nie zabija...
|