MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"Czym" jest kobieta dla muzułmanina...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 7 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-05-07 19:55:59 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-05-07 20:10:56 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #3 Ocena: 0

2013-05-07 20:48:49 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2013-05-07 12:23:11, PeterGriffin napisał(a):
Co widzą? Swojego śniadego księcia który im szepcze czuła słówka.Tyle wystarczy. Partnerki Simona Mola też były wykształcone, a jak skończyły to można poczytać.

Taki "ksiaze" w swoim kraju musialby bzykac kozy poniewaz nie byloby go stac na zaplacenie rodzicom przyszlej zony za jej poslubienie a w Europie ma zapatrzona w siebie kobiete, za darmusienko i w kazdej chwili jesli nie przejdzie na islam mozna ja kopnac w tylek, wygnac i wymienic na inna...

Do góry stronyOnline

Post #4 Ocena: 0

2013-05-07 20:52:19 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AriaLia

Post #5 Ocena: 0

2013-05-07 21:50:50 (12 lat temu)

AriaLia

Kobieta

Z nami od: 09-03-2013

Cytat:

2013-05-07 19:55:59, Mefisto_fellas napisał(a):
Cytat:

2013-05-07 19:51:37, AriaLia napisał(a):
Co chcą osiągnąć po za władzą absolutną? Czy takie społeczeństwo ciemne i zacofane, bez aspiracji, sztuki i nie rozwijające się ma sens istnienia?

Takim społeczeństwem łatwiej się rządzi.

To oczywiste. Tylko jakoś tak mi się to kojarzy z rządami Hitlera. Tylko na większą skale. Bo Hitler przynajmniej dbał o "swoich". Rozwijał naukę, wył głodny wiedzy i na swój chory sposób ją zdobywał. A w społeczeństwie islamskim, zastanawiam się kto o kogo dba? Mam wrażenie, że jest to grupa samozwańczych sadystów, dla których jedyną metodą na respektowanie przez nich wymyślonych chorych praw jest bicie, okaleczanie, znęcanie się, zastraszanie, zniewolenie lub śmierć. Wiem, ze patrze na te ugrupowania mocno z pozycji europejczyka i dlatego tak szokuje mnie ich postępowanie. I choćby nie wiem jak poprawną religią będzie sam islam i co za tym idzie koran, nigdy nie będę w stanie zrozumieć dobrowolnego oddawania się ugrupowaniu, które sankcjonuje tak zezwierzęcone postępowanie. Owszem tutaj kobiety muzułmanskie mają znacznie łatwiej, niż w takim Pakistanie. Jednak przechodząc na tę religię jest to pewnego rodzaju poparcie dla stosowanych przez wyznawców tej religii praktyk. Samo zawijanie się chustami przez kobiety , nie mówiąc o burkach jest dla mnie świadectwem poddania się mężczyznom i jak dla mnie poniżaniem się. Wiem, że one tego tak nie widzą, powtarzając, że to nie moda tylko styl zycia, jedność z Allahem i inne wyssane w raz z praniem mózgu ideologie przekazane przez mężczyzn psychopatów.

Tak się wygadałam :p.
Takie to luźne wnioski tu zamieściłam, do których doszłam z kilkoma znajomymi w ostatnim tygodniu po rozmowie na temat islamu, szczególnie tego najbardziej fundamentalnego. Pewnie nie całkiem mamy rację, bo do końca, jak to ktoś wcześniej pisał nie znamy tej religii. Ale gdyby nie spektakularne skutki działalności przedstawicieli tegoż wyznania, nikt by nie dochodził do tego typu wniosków.
Kochaj jak wola Twoja.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-05-07 22:03:26 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2013-05-07 22:15:59 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Samo zawijanie się chustami przez kobiety , nie mówiąc o burkach jest dla mnie świadectwem poddania się mężczyznom i jak dla mnie poniżaniem się.

Ciekawe wsnioski... moje babcie (nie 100 lat temu) i niektore ciocie starszej daty do tej pory chodza zawsze w chustce, takie ich zwyczaje, i nie przyszloby mi do glowy wmawiac im ze to oznaka ponizenia. Z Islamem nie ma to nic wspolnego, kroku poza Polske nie postawily (oprocz jednej babci kiedy mieszkala na terenach dawnej Polski przed wojna).

Moja mama nigdy nie nosila spodni, nie posiada nawet jednej pary, zapytana dlaczego, twierdzi ze nie wyobraza sobie wyjscia z domu w spodniach jako kobieta. Czy to tez oznaka ponizenia?
Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-05-07 22:23:46 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-05-07 22:25:17 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2013-05-07 22:36:48 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Widocznie malo mialas okazji rozmawiac z babciami o powodach noszenia chustek, a moze z powodu wieku, moje babcie byly troche starsze, z ich przekazow noszenie albo nie, to nie byla kwestia wyboru (moze jakby mieszkaly w metropolii). Tego oczekiwano od kobiet, nie czuly sie jednak z tego powodu ponizone. One inaczej do tego podchodzily, obowiazywaly pewne zasady ktorych przestrzegaly, bez uczucia bycia ponizanym.

Ada

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,