Cytat:
2011-05-06 15:17:26, Alter_Ego napisał(a):
Sadzisz ze nasza dyskusja w jakimkolwiek stopniu zmieni zaistaniala postac rzeczy? gdybac sobie mozemy i nic z tego nie wynika. nie jedne tegie glowy rozmyslaja jakby cos z tym problemem zrobic ale nie maja jaj zeby postawic sprawe na ostrzu noza. mamy przeciez demokracje w europie i nie wolno wziasc kogos za pysk i usadzic
Dokladnie tak - mozemy sobie pogdybac. Wziac za pysk to sie nie da - zaminy pewnie wymagaja czasu, swiadomosci samych zainteresowanych, moze jakiejs rewolucji. Londyn jak Kabul? Spoko - ostatnio kupowalam glupie reczniki kuchenne, obslugiwala mnie kobieta ktorej nawet oczu nie bylo widac za siateczka. Kompletna burka. Zeby bylo fajniej, mojego meza w tym samym sklepie ona nie obsluzy - jego obsluguje mezczyzna bo ona z obcym facetem nie rozmawia. Muzulmanski standard. Krzywisz sie ze ciemnota? To nasze podworko dla rownowagi. Szukalam metody na pozbycie sie gangliona - to torbiel na stawie, nie tyle bolesna co upierdliwa. Natrafilam na metode biblijna - polega na waleniu Biblia w torbiel az ta sie rozwali.

Ma byc Biblia - pewnie inne publikacje, nawet w twardej oprawie nie maja tej mocy.
Sniper00, jesli chodzi o szariat, to pare rzeczy mnie w nim zastanawia. Ot, cytacik dotyczacy akurat zakazu trzymania w domu psow, ale to dotyczy wielu zasad: "Najważniejsze jest jednak jak już mówiłem że Allah zabronił nam tego, i mimo że być może nie pojmiemy do końca mądrości tego zakazu to należy się dać w opiekę Allaha i Jemu zaufać. Podobnie jak ktoś może się spytać dlaczego mięso wieprzowe jest zabronione. Jest wiele powodów, ale jako muzułmanie wierzymy że Allah wie co jest dla nas najlepsze i ufamy Jemu." Nie wiemy dlaczego, nie pytamy dlaczego, obowiazuje zasada wrobelka - troche za duzo na wiare, troche za malo na rozum.
[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 06-05-2011 15:47 ]