MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bin laden nie zyje

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

Str 15 z 16

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jankowsky

Post #1 Ocena: 0

2011-05-07 06:33:00 (14 lat temu)

jankowsky

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

A mnie przypomniał sie terroryzm z lat 80-tych
Najpierw nam sprzedali technolgie masowego chowu
kurczaków a gdy masa ludzi wzięła kredyty pobudowali kurniki to....Regan wstrzymał expot paszy...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2011-05-07 07:42:29 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ja wiem, czy jakby tak "przestać ich okupować politycznie i ekonomicznie" (co by to miało znaczyć), to by im cos pomogło?
Znacie jakies inne "produkty" arabskie poza ropą naftową? Z czego są jeszcze znani, co robią dobrze? Bo ja np. znam jeszcze fajki wodne, ale na tym daleko nie zajadą.

W północnej Afryce była kiedys cywilizacja, instalacje wodne, rolnictwo, ale przyszli Arabowie i wszystko szlag trafił. Tzn. zasypał piach. Oni za dużo nie potrafią robić. Nie chce im się. A ciągłe przypominanie, że kiedys - tysiąc lat temu, w Kalifacie Kordobańskim - mieli zdolnych matematyków i astronomów - jest już nudne. Bo reszta zap... na wielbłądach i tak im zostało na wieki. Aż przyszła kaska z ropy. Tzn. przyszła dla niektórych.
Ciekawe co się kiedys stanie, kiedy wejdą w naprawdę szerokie użycie jakies inne źródła energii i ktos im powie "weźcie sobie tę ropę i spadać na drzewo". Będą znów mieli pretensje do swiata.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Malahai1983

Post #3 Ocena: 0

2011-05-07 08:34:38 (14 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Cytat:

2011-05-07 07:42:29, stanislawski napisał(a):
Ja wiem, czy jakby tak "przestać ich okupować politycznie i ekonomicznie" (co by to miało znaczyć), to by im cos pomogło?
Znacie jakies inne "produkty" arabskie poza ropą naftową? Z czego są jeszcze znani, co robią dobrze? Bo ja np. znam jeszcze fajki wodne, ale na tym daleko nie zajadą.

W północnej Afryce była kiedys cywilizacja, instalacje wodne, rolnictwo, ale przyszli Arabowie i wszystko szlag trafił. Tzn. zasypał piach. Oni za dużo nie potrafią robić. Nie chce im się. A ciągłe przypominanie, że kiedys - tysiąc lat temu, w Kalifacie Kordobańskim - mieli zdolnych matematyków i astronomów - jest już nudne. Bo reszta zap... na wielbłądach i tak im zostało na wieki. Aż przyszła kaska z ropy. Tzn. przyszła dla niektórych.
Ciekawe co się kiedys stanie, kiedy wejdą w naprawdę szerokie użycie jakies inne źródła energii i ktos im powie "weźcie sobie tę ropę i spadać na drzewo". Będą znów mieli pretensje do swiata.

Zgadzam się - nie chce im się. A Dubai to tak z czystego kaprysu powstał, przypadkiem, z nudów wrzucili parę cegieł na siebie...

40 lat temu była tam tylko pustynia, teraz jest jedno z najszybciej rozwijających się miast na świecie, do którego ciągną setki tysięcy ludzi, żeby robić tam interesy. A co nam się udało osiągnąć w ciągu ostatnich 40 lat? W takim Wrocławiu nadal na wielu ulicach jeździ się po kostce brukowej! Jesteśmy sto lat za nimi. A gdyby w Polsce odkryto złoża ropy jak np. w Kuwejcie, to pewnie okazałoby się, że w ogóle nie opłaca się tego wydobywać :-o:-D
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2011-05-07 10:04:36 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Ile mają takich Dubajów? Jak żyje reszta? Jak prosperują ci, którzy nie mają ropy ani turystyki (które zresztą istnieją dzięki zapotrzebowaniu Zachodu)? Jakie mają pomysły na życie i na biznes?

Kto ich nauczył ropę wydobywać i powiedział do czego to jest? Kto im wybudował rafinerie?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Malahai1983

Post #5 Ocena: 0

2011-05-07 11:16:37 (14 lat temu)

Malahai1983

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2009

Rozejrzyj się wokół i zobacz ile firm ma właścicieli anglików a ile azjatów. To też mają dzieki nam?

Nie wiem skąd u Ciebie przekonanie o wielkości Zachodu.
'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'

Do góry stronyOffline

dadido

Post #6 Ocena: 0

2011-05-07 13:18:30 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

heh...nie wiem co musiałoby się stać bym mogła uwierzyć że to prawda ..Tacy killerzy jak Hitler czy Bin Laden nigdy nie umierają myśli o nich wciąż powracają jak Elvis i jego słynne piosenki bo jak się mówi Elvis wciąż zyje :-D
W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-05-07 13:34:33 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2011-05-07 13:35:38 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Cytat:

2011-05-07 11:16:37, Malahai1983 napisał(a):
Rozejrzyj się wokół i zobacz ile firm ma właścicieli anglików a ile azjatów. To też mają dzieki nam?

Z tego programu miedzy innymi (6 odcinkow, ktore warto obejrzec i ksiazka, ktora warto przeczytac):

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #9 Ocena: 0

2011-05-07 13:39:01 (14 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Cytat:

2011-05-07 11:16:37, Malahai1983 napisał(a):

Ale o co chodzi z tymi Azjatami? Tu była mowa o Arabach.

A jeżeli o nich chodzi, to największe firmy, których własicielami tutaj są Arabowie, to chyba kluby sportowe. A mają je dzięki pieniądzom z ropy, o której już mówiłem.
Hindusi mają inne, duże firmy, nawet u nas, nawet bardzo duże (Mittal). Tak to Azjaci. Ale to nie Arabowie i nie muzułmanie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

dadido

Post #10 Ocena: 0

2011-05-07 14:07:46 (14 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

Zresztą jeśli nie Bin Laden to i tak wkońcu coś zmiecie nas z ziemi bo nasza energia coraz bardziej staje się negatywna niż pozytywna a przesyłając złą energię ponoc niszczymy nasza planetę ...

[ Ostatnio edytowany przez: dadido 07-05-2011 14:17 ]

W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 16 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,