MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Smoleńsk pamiętamy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 170 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 168 | 169 | 170 ] - Skocz do strony

Str 20 z 170

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CapitalismConvi

Post #1 Ocena: 0

2011-05-13 22:40:56 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

Wydaje Ci sie, że powininem się znać na lotnictwie, żeby wypowiadać się o tym czy Tusk nie "skrewił" ustalając z Rosjanami warunki śledztwa na temat katastrofy? Myślę, że tutaj trolujesz.

Wyskakujesz w środku dyskusji o podejmowaniu decyzji przez polską stronę, z rosyjskim stanowiskiem, które jest już wszystkim dobrze znane. My się tu zastanawiamy, dlaczego i być może jak się zachować, zeby można było wszystko bez wątpliwości wyjaśnić, gdy nagle, ni z gruszki, ni z pietruszki, wklejasz ruski punkt widzenia. Więc:

My go już wszyscy dobrze znamy. Nie polemizujemy z nim. Nie ma z czym. Ich państwo, wypowiedzieli się. Bronią swoich interesów.
Ten mój dowcip i wpis agenta to było łagodne pacnięcie w głowę, żebyś się połapał nad czym tu deliberujemy. Czy teraz już rozumiesz?
Więc, gdy następnym razem włączysz się gdzieś, a szczególnie tutaj w dyskusję, racz zapoznać się wpierw z owej dyskusji tematyką i jej bieżącym biegiem.
Narazie jako jeden z aktywniejszych tu partycypantów, proszę Cię o zbanowanie się w tym wątku na 24h:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

CapitalismConvi

Post #2 Ocena: 0

2011-05-13 22:42:19 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Żartowałem. Nie banuj się, ale pisz już na temat!

Do góry stronyOffline

jankowsky

Post #3 Ocena: 0

2011-05-13 22:52:05 (14 lat temu)

jankowsky

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Ta umowa z lat90 była pisana pod konkretną sytuację, a mianowicie... Wyjście wojsk ZSSR z Polski.! hura

Do góry stronyOffline

czerstwiak

Post #4 Ocena: 0

2011-05-13 22:52:40 (14 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-04-2010

CapitalismConvi i AgencieSmith, bo to jest tak:

Przychodzi facet do seksuologa. Lekarz rysuje mu na kartce kreskę i pyta: – Z czym się panu to kojarzy?

– Z narządem płciowym – pada odpowiedź. Lekarz kolejno rysuje kreskę, kółko, w końcu prezentuje pustą kartkę. Pacjentowi wszystko kojarzy się z narządami.

– Jest pan bardzo chory – stawia diagnozę doktor.

– Ja? A kto te wszystkie świństwa rysuje?! – odpowiada z oburzeniem pacjent.

Podobnie wyglądają polskie spory.

Sorki za OT ale tak to wyglada. :-(
"Krytykować może każdy idiota i większość z nich to czyni" Sir Winston Churchill To ja, wasz szwagier. ;-)

Do góry stronyOffline

CapitalismConvi

Post #5 Ocena: 0

2011-05-13 23:09:04 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Czerstwiak, ja chciałbym, żebyśmy mogli rozmawiać w tym wątku normalnie. Jak Polacy. Cały czas staram się nadawać taki ton tej dyskusji. Czasem trochę odbiegnę od tematu, żeby nie było zbyt poważnie. Czasem też wyraże swoje poglądy na polską politykę, ale nie rożnie się w tym od innych użytkowników.

Oglądaliście "Krzyż"? Obejrzyjcie. Nie obawiajcie się, że to manipulacja. Macie na temat tych wydarzeń Swój pogląd i zachowajcie go. Przyjrzyjcie się czemuś innemu. Najwartosciowym scenom z całego filmu.
Nie wygłupom, biczowaniu, popychaniu, bijatykom.
Są tam sceny, gdy Polacy normalnie rozmawiają. Dla mnie najbardziej fascynujące. Przekonywujący do swoich racji, gdy druga strona pozwala się wypowiedzieć.
I niech tutaj też tak będzie. Ja łajam Marcinab, bo ciągle unika meritum dyskusji. Ale oddaje Mu honor, że nie próbuje obrażać ludzi, którzy myślą inaczej. Na początku różnie z tym bywało, ale jakoś okiełznał Siebie i, choć rzadko na temat, dodaje jakąs wartość tym rozmowom.
To samo ze Stokesay.

Do góry stronyOffline

CapitalismConvi

Post #6 Ocena: 0

2011-05-13 23:20:48 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Cytat:

2011-05-13 22:52:05, jankowsky napisał(a):
Ta umowa z lat90 była pisana pod konkretną sytuację, a mianowicie... Wyjście wojsk ZSSR z Polski.! hura

Tak mi się przypomniało. Jestem z miasta, które lokuje się niedaleko byłej największej bazy Armii Czerwonej w Polsce. Kilka lat przed podpisaniem owej umowy szybowiec z miejscowego aeroklubu rozbił się z powodu zderzenia z radzieckim samolotem myśliwskim. Polaki pilot zginął w tym wypadku.
Myślę, że to w podobnym kontekscie była podpisywana ta umowa.
Skoro ciągle obowiązuje, co przeszkadza w jej egzekwowaniu? Albo niestety raczej, co w tym przeszkadzało?

[ Ostatnio edytowany przez: CapitalismConvict 13-05-2011 23:34 ]

Do góry stronyOffline

jankowsky

Post #7 Ocena: 0

2011-05-14 07:06:43 (14 lat temu)

jankowsky

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Legnica? dla Rosjan "Mała Moskwa" A co przeszkadzało? pewnie nic czyli brak doświadczenia w takim przypadku, opinie doradców, presja czasu

Do góry stronyOffline

AgentSmith

Post #8 Ocena: 0

2011-05-18 19:01:12 (14 lat temu)

AgentSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 20-04-2011

Skoro Tusk się boi to może któryś z forumowiczów odpowie na pytania.

Czas ostrzenia kos

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-05-18 19:30:31 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #10 Ocena: 0

2011-05-18 19:30:34 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

buhahhah

Czekałem kiedy podbijesz ten temat .
Dyrektywy doszły.: Podpinamy się pod protest kiboli, ale żeby nie wygladac na idiotów coś tam o smoleńsku dodajcie...

Tak mniej więcej wam zlecili?

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 170 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 168 | 169 | 170 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,