Str 120 z 170 |
|
---|---|
maw2be | Post #1 Ocena: 0 2013-02-03 19:33:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-10-2006 Skąd: north herts |
BKRIS40 wiesz nie dziwię się że np Polacy oddali tak łatwo to śledztwo, szczególnie że decyzje były podejmowane w krótkim czasie po katastrofie. politycy to też ludzie tak jak my i nie wierze że taki tusk nie był takim samym szoku jak ziobro czy pawlak, czy nawet miler. do dzisiaj pamiętam reakcje olejniczaka który występował wtedy w tvn24 jak padła ta informacja. popłakał się. więc mnie nie dziwi fakt że niektóre decyzje były podejmowane bez namysłu i głupio. szok i "brak doświadczenia". nigdy się coś na taką skalę podobnego w Polsce nie wydarzyło. popatrzcie na te kwestie też trochę z ludzkiej strony. ja sam wtedy byłem w szoku i nie dowierzałem, a mnie nic nie łączyło z tymi ludźmi. politycy ich znali osobiście większość z nich. jak my się zachowujemy jak umrze nam ktoś bliski w wypadku? czy wtedy postępujemy racjonalnie?
|
BKRIS40 | Post #2 Ocena: 0 2013-02-03 20:22:49 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: manchester |
Cytat: 2013-02-03 19:33:00, maw2be napisał(a): BKRIS40 wiesz nie dziwię się że np Polacy oddali tak łatwo to śledztwo, szczególnie że decyzje były podejmowane w krótkim czasie po katastrofie. politycy to też ludzie tak jak my i nie wierze że taki tusk nie był takim samym szoku jak ziobro czy pawlak, czy nawet miler. do dzisiaj pamiętam reakcje olejniczaka który występował wtedy w tvn24 jak padła ta informacja. popłakał się. więc mnie nie dziwi fakt że niektóre decyzje były podejmowane bez namysłu i głupio. szok i "brak doświadczenia". nigdy się coś na taką skalę podobnego w Polsce nie wydarzyło. popatrzcie na te kwestie też trochę z ludzkiej strony. ja sam wtedy byłem w szoku i nie dowierzałem, a mnie nic nie łączyło z tymi ludźmi. politycy ich znali osobiście większość z nich. jak my się zachowujemy jak umrze nam ktoś bliski w wypadku? czy wtedy postępujemy racjonalnie? moze i tak,ale pozniej samo sledztwo prowadzone przez nasz rzad to juz tylko przyklepywanie "tez" rosyjskich.a najbardziej razilo jak podali na caly swiat iz pijany general w kokpicie sprowadza samolot itd.mi nie chodzi tutaj o frakcje rzadowe czy polityke ale jak piszesz o ludzkie uczucia.tutaj byly ale ludzkie klamstwa i nietakt.nie jest mile tez ogladanie prezydenta na stole sekcyjnym.a to w dalszym ciagu mimo zapewnien wladzy o blokowaniu tych stron jest na rosyjskich stronach, i dodaje sie coraz nowsze zdjecia,snuje coraz mniej racjonalne tezy.wystarczylo rzetelnie poprowadzic sledztwo.wtedy czy gorzka prawda czy stan faktyczny komisji milera bylby do przelkniecia i nie byl pretekstem do klotni polakow.jeszcze na koniec to dlaczego nasza moze tv 1 czy tv2 nie pusci obydwoch filmow z lewa i prawa.czego sie obawiaja iz ludzie zaczna w kancu myslec. |
maw2be | Post #3 Ocena: 0 2013-02-03 20:29:12 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-02-03 20:22:49, BKRIS40 napisał(a): Cytat: 2013-02-03 19:33:00, maw2be napisał(a): BKRIS40 wiesz nie dziwię się że np Polacy oddali tak łatwo to śledztwo, szczególnie że decyzje były podejmowane w krótkim czasie po katastrofie. politycy to też ludzie tak jak my i nie wierze że taki tusk nie był takim samym szoku jak ziobro czy pawlak, czy nawet miler. do dzisiaj pamiętam reakcje olejniczaka który występował wtedy w tvn24 jak padła ta informacja. popłakał się. więc mnie nie dziwi fakt że niektóre decyzje były podejmowane bez namysłu i głupio. szok i "brak doświadczenia". nigdy się coś na taką skalę podobnego w Polsce nie wydarzyło. popatrzcie na te kwestie też trochę z ludzkiej strony. ja sam wtedy byłem w szoku i nie dowierzałem, a mnie nic nie łączyło z tymi ludźmi. politycy ich znali osobiście większość z nich. jak my się zachowujemy jak umrze nam ktoś bliski w wypadku? czy wtedy postępujemy racjonalnie? moze i tak,ale pozniej samo sledztwo prowadzone przez nasz rzad to juz tylko przyklepywanie "tez" rosyjskich.a najbardziej razilo jak podali na caly swiat iz pijany general w kokpicie sprowadza samolot itd.mi nie chodzi tutaj o frakcje rzadowe czy polityke ale jak piszesz o ludzkie uczucia.tutaj byly ale ludzkie klamstwa i nietakt.nie jest mile tez ogladanie prezydenta na stole sekcyjnym.a to w dalszym ciagu mimo zapewnien wladzy o blokowaniu tych stron jest na rosyjskich stronach, i dodaje sie coraz nowsze zdjecia,snuje coraz mniej racjonalne tezy.wystarczylo rzetelnie poprowadzic sledztwo.wtedy czy gorzka prawda czy stan faktyczny komisji milera bylby do przelkniecia i nie byl pretekstem do klotni polakow.jeszcze na koniec to dlaczego nasza moze tv 1 czy tv2 nie pusci obydwoch filmow z lewa i prawa.czego sie obawiaja iz ludzie zaczna w kancu myslec. co do generała to jak mnie pamięć nie myli to było mówione że był w kokpicie, że sterował samolotem to raczej im chyba chodziło o przenośnie a nie rzeczywiste siedzenie za sterami. co do śledztwa to fakt wiele źle zrobili. wraku nie badali, lecz się zastanawiam czy mogli, na ile im ruscy pozwolili chcąc ukryć swoje błędy w tym temacie (czytaj rozkradanie złomu itp). a co do filmu to tvp zapowiedziała że wyemituje obydwa filmy ![]() |
BKRIS40 | Post #4 Ocena: 0 2013-02-03 20:44:21 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-02-03 20:29:12, maw2be napisał(a): Cytat: 2013-02-03 20:22:49, BKRIS40 napisał(a): Cytat: 2013-02-03 19:33:00, maw2be napisał(a): BKRIS40 wiesz nie dziwię się że np Polacy oddali tak łatwo to śledztwo, szczególnie że decyzje były podejmowane w krótkim czasie po katastrofie. politycy to też ludzie tak jak my i nie wierze że taki tusk nie był takim samym szoku jak ziobro czy pawlak, czy nawet miler. do dzisiaj pamiętam reakcje olejniczaka który występował wtedy w tvn24 jak padła ta informacja. popłakał się. więc mnie nie dziwi fakt że niektóre decyzje były podejmowane bez namysłu i głupio. szok i "brak doświadczenia". nigdy się coś na taką skalę podobnego w Polsce nie wydarzyło. popatrzcie na te kwestie też trochę z ludzkiej strony. ja sam wtedy byłem w szoku i nie dowierzałem, a mnie nic nie łączyło z tymi ludźmi. politycy ich znali osobiście większość z nich. jak my się zachowujemy jak umrze nam ktoś bliski w wypadku? czy wtedy postępujemy racjonalnie? moze i tak,ale pozniej samo sledztwo prowadzone przez nasz rzad to juz tylko przyklepywanie "tez" rosyjskich.a najbardziej razilo jak podali na caly swiat iz pijany general w kokpicie sprowadza samolot itd.mi nie chodzi tutaj o frakcje rzadowe czy polityke ale jak piszesz o ludzkie uczucia.tutaj byly ale ludzkie klamstwa i nietakt.nie jest mile tez ogladanie prezydenta na stole sekcyjnym.a to w dalszym ciagu mimo zapewnien wladzy o blokowaniu tych stron jest na rosyjskich stronach, i dodaje sie coraz nowsze zdjecia,snuje coraz mniej racjonalne tezy.wystarczylo rzetelnie poprowadzic sledztwo.wtedy czy gorzka prawda czy stan faktyczny komisji milera bylby do przelkniecia i nie byl pretekstem do klotni polakow.jeszcze na koniec to dlaczego nasza moze tv 1 czy tv2 nie pusci obydwoch filmow z lewa i prawa.czego sie obawiaja iz ludzie zaczna w kancu myslec. co do generała to jak mnie pamięć nie myli to było mówione że był w kokpicie, że sterował samolotem to raczej im chyba chodziło o przenośnie a nie rzeczywiste siedzenie za sterami. co do śledztwa to fakt wiele źle zrobili. wraku nie badali, lecz się zastanawiam czy mogli, na ile im ruscy pozwolili chcąc ukryć swoje błędy w tym temacie (czytaj rozkradanie złomu itp). a co do filmu to tvp zapowiedziała że wyemituje obydwa filmy ![]() no to bylby sukces tv,bo chyba na komercyjne nie ma co liczyc.razi strasznie tylko jedno jak latwo powielali {szczegolnie media}wszystkie niesprawdzone nowinki ktore sie ukazywaly dzien po dniu. zamiast porzadnie wzisc sie za sledztwo.ale rozumiem parcie jakis sil.mam tez nadzieje ze teza o zamachu okaze sie bledna moze to tylko niesprawnosc tego rosyjskiego szmelcu i zbieg okolicznosci.ale to tylko domysly , |
maw2be | Post #5 Ocena: 0 2013-02-03 20:54:01 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-02-03 20:44:21, BKRIS40 napisał(a): Cytat: 2013-02-03 20:29:12, maw2be napisał(a): Cytat: 2013-02-03 20:22:49, BKRIS40 napisał(a): Cytat: 2013-02-03 19:33:00, maw2be napisał(a): BKRIS40 wiesz nie dziwię się że np Polacy oddali tak łatwo to śledztwo, szczególnie że decyzje były podejmowane w krótkim czasie po katastrofie. politycy to też ludzie tak jak my i nie wierze że taki tusk nie był takim samym szoku jak ziobro czy pawlak, czy nawet miler. do dzisiaj pamiętam reakcje olejniczaka który występował wtedy w tvn24 jak padła ta informacja. popłakał się. więc mnie nie dziwi fakt że niektóre decyzje były podejmowane bez namysłu i głupio. szok i "brak doświadczenia". nigdy się coś na taką skalę podobnego w Polsce nie wydarzyło. popatrzcie na te kwestie też trochę z ludzkiej strony. ja sam wtedy byłem w szoku i nie dowierzałem, a mnie nic nie łączyło z tymi ludźmi. politycy ich znali osobiście większość z nich. jak my się zachowujemy jak umrze nam ktoś bliski w wypadku? czy wtedy postępujemy racjonalnie? moze i tak,ale pozniej samo sledztwo prowadzone przez nasz rzad to juz tylko przyklepywanie "tez" rosyjskich.a najbardziej razilo jak podali na caly swiat iz pijany general w kokpicie sprowadza samolot itd.mi nie chodzi tutaj o frakcje rzadowe czy polityke ale jak piszesz o ludzkie uczucia.tutaj byly ale ludzkie klamstwa i nietakt.nie jest mile tez ogladanie prezydenta na stole sekcyjnym.a to w dalszym ciagu mimo zapewnien wladzy o blokowaniu tych stron jest na rosyjskich stronach, i dodaje sie coraz nowsze zdjecia,snuje coraz mniej racjonalne tezy.wystarczylo rzetelnie poprowadzic sledztwo.wtedy czy gorzka prawda czy stan faktyczny komisji milera bylby do przelkniecia i nie byl pretekstem do klotni polakow.jeszcze na koniec to dlaczego nasza moze tv 1 czy tv2 nie pusci obydwoch filmow z lewa i prawa.czego sie obawiaja iz ludzie zaczna w kancu myslec. co do generała to jak mnie pamięć nie myli to było mówione że był w kokpicie, że sterował samolotem to raczej im chyba chodziło o przenośnie a nie rzeczywiste siedzenie za sterami. co do śledztwa to fakt wiele źle zrobili. wraku nie badali, lecz się zastanawiam czy mogli, na ile im ruscy pozwolili chcąc ukryć swoje błędy w tym temacie (czytaj rozkradanie złomu itp). a co do filmu to tvp zapowiedziała że wyemituje obydwa filmy ![]() no to bylby sukces tv,bo chyba na komercyjne nie ma co liczyc.razi strasznie tylko jedno jak latwo powielali {szczegolnie media}wszystkie niesprawdzone nowinki ktore sie ukazywaly dzien po dniu. zamiast porzadnie wzisc sie za sledztwo.ale rozumiem parcie jakis sil.mam tez nadzieje ze teza o zamachu okaze sie bledna moze to tylko niesprawnosc tego rosyjskiego szmelcu i zbieg okolicznosci.ale to tylko domysly , BKRIS40 rosyjski szmelc, zła załoga (nie wiem musze poszukać, ale podobno tylko technik pokładowy miał wszystkie papiery aby móc pilotować ten samolot), warunki atmosferyczne, pośpiech (spóźnienie co do planu o 1,5godziny) jak również wiele wiele innych kwestii. to wszystko przyczyniło się do tego co się stało. popatrz jaka była mgła, jakie lotnisko, jaki duży samolot. a teraz popatrz co się dzisiaj stało w rzymie? mniejszy samolot, lepsze większe lotnisko, wszystko sprawne i też wypadek (na szczęście nikt nie zginął). naprawdę dużo nie potrzeba do katastrofy... |
|
|
BKRIS40 | Post #6 Ocena: 0 2013-02-03 22:28:59 (12 lat temu) |
moge sie i zgodzic ale dlaczego tak zle jest prowadzone te sledztwo,jak w zadnym nawet zacofanym do szpiku kraju.bo jak tak bedziemy sprawy zalatwiac i takie sledztwa prowadzic to kazdy bedzie je mogl podwazac .dlaczego boimy sie podstawowych badan naukowcow,gdy nawet prokuratorzy potwierdzili iz na czujnikach badawczych pojawily sie odczyty trotylu.teaz czekaja i nie wiedza co z tym zrobic.ale moze nasze dzieci cos sie dowiedza .albo ktos zdazy przed samobojstwem sie wyspowiadac.sa rozne kierunki.ale dla mnie co by sie nie dzialo trzeba to wyjasnic .
|
shadow01 | Post #7 Ocena: 0 2013-02-04 13:45:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2010 Skąd: Leigh |
zla zaloga? hahaha maw2be na dzisiaj mnie rozbawiles ^^
|
maw2be | Post #8 Ocena: 0 2013-02-04 14:12:14 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-02-04 13:45:32, shadow01 napisał(a): zla zaloga? hahaha maw2be na dzisiaj mnie rozbawiles ^^ To skoro załoga była super dlaczego tylko kapitan mówił po rosyjsku? |
shadow01 | Post #9 Ocena: +1 2013-02-04 15:22:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2010 Skąd: Leigh |
do prowadzenia prezydenckiego samolotu napewno zaden z pilotow ryanaira albo wizzaira nie mialby szans poniewaz niebylo tam ludzi z lapanki
tylko sami najlepsi piloci z przelatanymi tysiacami godzin, gdybys tym tematem sie interesowal to bys wiedzial ze w przestworzach uzywa sie jezyka angielskiego a lecac na takie zadupie jak rosja wystarczy ze kapitan zna rosyjski bo wkoncu to niejest pogawedka przy piwie gdzie kazdy zabiera glos tylko rozmawiaja 1 na 1 z wieza. Pomysl sobie skoro wierzysz w teze o winie pilotow jak samolot ktory zachacza o brzoze na wysokosci kilku metrow nad ziemia moze sie obrocic na plecy przy rozpietosci skrzydel 36 metrow... |
maw2be | Post #10 Ocena: 0 2013-02-04 16:49:35 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-02-04 15:22:31, shadow01 napisał(a): do prowadzenia prezydenckiego samolotu napewno zaden z pilotow ryanaira albo wizzaira nie mialby szans poniewaz niebylo tam ludzi z lapanki tylko sami najlepsi piloci z przelatanymi tysiacami godzin, gdybys tym tematem sie interesowal to bys wiedzial ze w przestworzach uzywa sie jezyka angielskiego a lecac na takie zadupie jak rosja wystarczy ze kapitan zna rosyjski bo wkoncu to niejest pogawedka przy piwie gdzie kazdy zabiera glos tylko rozmawiaja 1 na 1 z wieza. Pomysl sobie skoro wierzysz w teze o winie pilotow jak samolot ktory zachacza o brzoze na wysokosci kilku metrow nad ziemia moze sie obrocic na plecy przy rozpietosci skrzydel 36 metrow... byś się tym tematem interesował to byś wiedział że w lotnictwie cywilnym, w kontaktach z cywilną obsługą wierzy to fakt używa się angielskiego. inaczej jest w przypadku wierz i lotów wojskowych (z załogą wojskową). poza tym dlaczego szczygło naciskał aby nie było rosyjskiego oficera czy jak on się fachowo nazywa (aby mu się rusek po pokładzie nie plątał) do tłumaczenia i kontaktów z wierzą? pilot a tymbardziej kapitan jest od sterowania samolotem, oficer łączności (drugi pilot, technik pokładowy itp) jest od komunikacji z wierzą kontrolną. myślisz dlaczego jest zabronione rozmawianie przez telefon komórkowy (nawet bt w uchu cię rozprasza jak rozmawiasz, szczególnie jak jest kiepska pogoda)? co do brzozy to skrzydło miało długość 14,10m ( link ), odłamany kawałek skrzydła miał ok 6,5m czyli zostało 7,6m. została ucięta na wysokości ok 5m. czyli mamy 2m. samolot nie obrócił się od razu tylko jeszcze trochę przeleciał powoli się wznosząc. przeleciał ok 20m zanim zarył skrzydłem w ziemię. więc nie mów mi że samolot który się wznosił nie mógł w ciągu 20m lotu wznieś się o 2m? prawda czy fałsz? jak masz inne zdanie przedstaw racjonalne dowody i argumenty. |