MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Smoleńsk pamiętamy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 170 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 168 | 169 | 170 ] - Skocz do strony

Str 2 z 170

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2011-04-20 13:22:17 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Cytat:

2011-04-20 13:13:43, marcinb napisał(a):
Szczerze przyznam sie ze nie wiem co myslec - z jednej strony rozumiem interwencje w Libii ale z drugiej szlag mnie trafia jak widze ze kurs na uniwerku skacze z 3500 na 9000.

staganacja w budownictwie powoduje ze ciezko mi znalezc prace w zawodzie, stad tez moje zainteresowanie kursem uniwersyteckim.

ujme to tak - w lokalnych glosuje na Labour Party.

Marcin - z pelnym szacunkiem, ze TY sie orientujesz to wiem. Pytanie NIE BYLO DO CIEBIE!:-]
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-04-20 13:25:57 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AgentSmith

Post #3 Ocena: 0

2011-04-20 13:25:57 (14 lat temu)

AgentSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 20-04-2011

Cytat:

2011-04-20 13:13:04, Dwunasty napisał(a):
wiecej gróźb...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Sobotnie-tasmy-bin-Ladena,wid,1613461,wiadomosc.html

Co te groźby maja wspólnego z katastrofa w pod Smoleńskiem? za pewne nic. Prawdopodobnie tak samo jak wypowiedzi ambasadora...

Aby nie zostać zaatakowanym, od razu powiem jakie jest moje zdanie na temat katastrofy.
Myślę iż był to tragiczny wypadek do którego przyczyniły się miedzy innymi zła pogoda, nieprzygotowania a raczej zaniedbania na lotnisku, brak współpracy i porozumienia pomiędzy pilotem a wieżą. Oraz pewien rodzaj presji na pilotach( niekoniecznie bezpośredniej) a najnormalniej w świecie myśl o tym kto jest na pokładzie oraz jakie mogą być konsekwencje opóźnień.

no tak, tylko wszystkie dowody na presje wyparowały a tym którzy to wcześniej w mediach powtarzali udowodniono, ze nie maja racji.
Ja jakoś bardziej, pomimo wszystko opieram się na wynikach pracy polskich prokuratorów, niż na np. konfabulacjach Hypkiego czy wielokrotnie już złapanego na kłamstwie Klicha.
Czas ostrzenia kos

Do góry stronyOffline

AgentSmith

Post #4 Ocena: 0

2011-04-20 13:29:50 (14 lat temu)

AgentSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2011-04-20 13:25:57, nawrocony napisał(a):
Zamach – działanie polityczno-przestępcze mające zwykle na celu osiągnięcie pewnego celu politycznego w sposób nielegalny np. obalenie aktualnej władzy przy użyciu siły militarnej, czy też wyeliminowanie osoby (zwykle osobistości zajmującej ważne stanowisko państwowe lub w innych organach politycznych np. instytucji międzynarodowej), bądź grupy ludzi poprzez morderstwo. Jeden z głównych elementów walki stosowany przez organizacje terrorystyczne.

A ktora to organizacja terrorystyczna chciala wyeliminowac milosciwie panujacego i reszte ekipy? a wiec jak na razie zamach rowna sie z teoria spiskowa, nie lepiej zostawic to prokuratorom i czekac na ostateczny wynik sledztwa..? a nie rozpowiadac dalej bzdury..?

ja nie napisałem, ze był zamach, przystopuj.
Uważam, ze poprzednie teorie błędu pilota oraz nacisków się rypły.
Czas ostrzenia kos

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2011-04-20 13:31:14 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Agent - to co z tym Cameronem i jego polityka?
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-04-20 13:33:21 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

trytonniusz

Post #7 Ocena: 0

2011-04-20 13:34:37 (14 lat temu)

trytonniusz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 10-10-2010

Cytat:

2011-04-20 13:31:14, kolezanka_szklanka napisał(a):
Agent - to co z tym Cameronem i jego polityka?

Wzgledem Smolenska? Bo o tym jest watek. Chyba ze chcesz trollowac ...

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #8 Ocena: 0

2011-04-20 13:43:12 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Cytat:

2011-04-20 13:17:06, AgentSmith napisał(a):
Cytat:

2011-04-20 12:44:15, marcinb napisał(a):
Agent,

czemu Ty z normalnej polityki robisz Teorie Spiskowa?
Kazdy kraj pilnuje swoich inetresow stad tez pokrzykiwania, pohukiwania i potrzasanie szabelka.
Niezbyt przyjazny sposob prowadzenia polityki, ale czasem skuteczny - zreszta w moje opini stosowany przez panstwa, ktore czuja sie czyms zagrozone. Bardziej jak ujadanie ratlerka niz powarkiwanie rottweilera.

Dlaczego do każdego tematu w którym masz inne zdanie wrzucasz hasło-klucz "teoria spiskowa".

Naprawdę nie można normalnie podyskutować o tym, czy wcześniejsze groźby Rosji i katastrofa smoleńska miały coś wspólnego,? bez jakiś głupich odwołań do latlerkow

Ja osobiście uważam, po ostatnich próbach, z tego co wiemy śledczy powinni skupić się na badaniu wątków awarii samolotu i niestety, zamachu.

Marcin, masz jakieś zdanie na ten temat to napisz, ale jak nie masz nic do powiedzenia to się w cholerę nie wcinaj, proszę.

Widzisz Dobry Czlowieku takie mam zdanie, czy Ci sie to podoba czy nie. Wyglada to jak teoria spiskowa, pachnie jak tei teoria spiskowa wiec zapewne jest to teoria spiskowa.

Zeby wyglosic opinie w jakiejs kwestii trzeba znac kontekst, a linki ktore wrzuczasz to nic innego tylko przypominanie ze Rosja to , Rosja tamto. Wyrazny brak zrozumienia tla geo-politycznego. Chociaz z moje perpsektywy to wyglada na zwykla niechec do zrozumienia otaczajacej nas rzeczywistosci.

Rosja jak kazdy inny kraj pilnuje sowich spraw. Z racji swojej historii, uwarunkowan politycznych, geograficznych i innych stosuje taka polityke jaka stosuje. Tu potrzasnie szabelka, tam tupnie noga. Od czasow Afganistanu kazdy inny liczacy sie kraj kraj wie ze to gra pozorow. Przynajmniej jeszcze narazie - nieumiejetnosc zrozumienia tego powoduje, ze niektorzy wskazuja na wybrane zachowania Rosji jako element wiekszego Spisku. I tak to odbieram.

A Ty Drogi Agencie Smith, tudziez Winstonie Smith, nie sadzisz, ze kazde Panstwo pilnuje wlasnych spraw tak jak uwaza za stosowane?
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2011-04-20 13:50:01 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2011-04-20 13:25:57, AgentSmith napisał(a):
Cytat:

2011-04-20 13:13:04, Dwunasty napisał(a):
wiecej gróźb...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Sobotnie-tasmy-bin-Ladena,wid,1613461,wiadomosc.html

Co te groźby maja wspólnego z katastrofa w pod Smoleńskiem? za pewne nic. Prawdopodobnie tak samo jak wypowiedzi ambasadora...

Aby nie zostać zaatakowanym, od razu powiem jakie jest moje zdanie na temat katastrofy.
Myślę iż był to tragiczny wypadek do którego przyczyniły się miedzy innymi zła pogoda, nieprzygotowania a raczej zaniedbania na lotnisku, brak współpracy i porozumienia pomiędzy pilotem a wieżą. Oraz pewien rodzaj presji na pilotach( niekoniecznie bezpośredniej) a najnormalniej w świecie myśl o tym kto jest na pokładzie oraz jakie mogą być konsekwencje opóźnień.

no tak, tylko wszystkie dowody na presje wyparowały a tym którzy to wcześniej w mediach powtarzali udowodniono, ze nie maja racji.
Ja jakoś bardziej, pomimo wszystko opieram się na wynikach pracy polskich prokuratorów, niż na np. konfabulacjach Hypkiego czy wielokrotnie już złapanego na kłamstwie Klicha.

Nie wyparowały, a w dotychczasowych ustaleniach tekowych nie znaleziono....z resztą osobiscie nie chciałbym już teraz aby takowe znaleziono, Nic już to nie zmieni.

Co do prokuratorów. Obiecujesz iż nie będziesz kwestionował wyników ich śledztwa? Zaakceptujesz rezultat nawet jeśli okażę sie zupelnie inny anizeli to co nam przez ostatni rok próbowales wmówicz czy zasugerowac?

Do góry stronyOffline

AgentSmith

Post #10 Ocena: 0

2011-04-20 13:55:23 (14 lat temu)

AgentSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

>>>A Ty Drogi Agencie Smith, tudziez Winstonie Smith, nie sadzisz, ze kazde Panstwo pilnuje wlasnych spraw tak jak uwaza za stosowane?

Niestety, dlatego niektóre sprawy kończą się procesem norymberskim.
ale np. Zbrodni Katyńskiej do dzisiaj nie rozliczono, uważasz ze Rosja ma prawo kogoś bezkarnie zamordować?

Zbrodnia Katyńska tez przez wiele lat była szeptaną teorią spisku Stalina z innymi zbrodniarzami.

Dlaczego nie chcecie wyjaśnić tego co stało się w Smoleńsku?
Czas ostrzenia kos

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 170 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 168 | 169 | 170 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,