Str 7 z 9 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
anna-777 | Post #1 Ocena: 0 2011-04-18 13:50:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 27-04-2010 Skąd: londyn |
Właściwie mam w nosie wszystkie partie polityczne w Polsce.Jedni warci drugich,zmieniają partie jak rękawiczki i za wszelką cenę chcą pokazać jacy to cudni są.
|
kolezanka_szkla | Post #2 Ocena: 0 2011-04-18 13:50:57 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: L5 |
Bo watki i Pakistanczykach tez mnie denerwuja. Ja bym Cie zbanowala od razu juz po paru pierwszych postach, wiec ciesz sie, ze nie jestem modem.
Problem nie lezy w tym CO mowisz, tylko JAK. Inaczej patrze na osobe, ktora pisze "ciapak", inaczej gdy pisze "Pakistanczyk". Inaczej, gdy pisze na poziomie, inaczej czy popisuje sie chamstwem. Te same tresci mozna napisac w dwojaki sposob. [ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 18-04-2011 14:03 ] "Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
marcinb | Post #3 Ocena: 0 2011-04-18 14:47:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Rasizm nie jest tolerowany tak jak nawolywanie do nienawisci z powodow religijnych.
Dlatego tez prosze przejrzec caly watek bo byc moze zostala juz przekroczona pewna granica. Banowac ot tak po prostu nie mozna, dlatego najpierw zwracamy uwage a jesli takowa nie pomaga zamykamy watek. Dialog polega na zrozumieniu obu stron dyskusji, dlatego wielokrotnie proponowalem zastosowac stary dobry zwyczaj przyjety w klubach dyskusyjnych w krajach anglosaskich: - postaw sie w sytuacji oponenta i wystap jako Advocatus Diavoli w danej sprawie. Takie zachowanie ulatwia zrozumienie drugiej strony, ale zauwazylem tez, ze chyba nasz cecha narodowa jest niechec do wysilku intelektualnego innego niz machanie szabelka. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
kolezanka_szkla | Post #4 Ocena: 0 2011-04-18 14:50:27 (14 lat temu) |
Marcin - ja takie posty traktuje jak prowokacje. Dlatego jestem za banowaniem.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2011-04-18 15:18:38 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Retoryka (stylistyka/ sposob wypowiedzi, przedstawiania swojego punktu widzenia) autora tego watku jest idantyczna jak u trojcy winstonowsko- aligatorowo- wonsatej. Agresywne bluzgi.
Tyle, ze w tym przypadku to niby "druga strona barykady". Jedyne co mnie dziwi to tak nagla reakcja "wladcow mw". Nie przypominam sobie zeby sie tak szybko zjawiali jak na forum rozrabialo tamto w/w trio. A nawet jak sie juz zjawili, to "ostrzezenia" byly zlagodzone emotikonkami typu: ![]() ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Mis_Koralgol | Post #6 Ocena: 0 2011-04-18 15:40:59 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 15-04-2011 Skąd: Warwick |
Jak zjeĹÄ ciastko i nadal mieÄ ciastko,
Dajcie mu ostrzeĹźenie za treĹci rasistowskie i juĹź, bo, bÄ dĹşmy uczciwi, za antychrzeĹcijaĹskie czy prokomunistyczne i tak jeszcze nikt z MW nie wyleciaĹ. |
komitetoppis | Post #7 Ocena: 0 2011-04-18 15:54:26 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-04-2011 Skąd: York |
Komitety Obrony przeciw PiSowi
|
marcinb | Post #8 Ocena: 0 2011-04-18 15:55:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Uczymy sie na bledach.
Pielegnujemy tez swobode wypowiedzi. Nie mozemy tez podjac arbitralnej decyzji - Zamykamy watek bo tak i juz. Dlatego tez wszelkie skargi na zachowanie forumowiczow naruszajacych nie tylko Regulamin ale tez zasady dobrego wychowania , pomagaja nam podjac odpowiednia deczyje. Zreszta wsrod moderatorow tez sa rozne opcje polityczne - dlatego kazda decyzja powinna byc wywazona. Inna sprawa to Wiosenny Wysyp Trolli - kilku forumowiczow loguje sie na MW z tego samego numeru IP, co sugeruje ze mamy kontakt nawet z roztrojeniem jazni, klonowaniem albo zwyklym spamowaniem. Zdarzylo sie to juz na kilku watkach i zastanawiamy sie powaznie jak z tym walczyc. Nastepna sprawa to reakcje niektorych Forumowiczow na rzeczone prowokacje wszelakije masci - tez nie mozna ich zaakceptowac jako standard zachowania. Dopoki wszystko mieni sie dowcipem to jeszcze mozna zaakceptowac przerozne slowne przekomarzania, obrazanie natomiast to juz przekroczenie pewnej granicy. PS. Gal, TRIA juz nie ma. Czasem pojawiaja sie kolejene wcielenia czy zombifikacje ale generalnie bez tej sily razenia jak wczesniej. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
kolezanka_szkla | Post #9 Ocena: 0 2011-04-18 16:02:17 (14 lat temu) |
Na innych forach nie mozna klonowac kont. Ich uzytkownicy sa automatycznie banowani. Czasami dobre przyklady nalezy powielac.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"
|
Rivil | Post #10 Ocena: 0 2011-04-18 16:05:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-01-2011 Skąd: Reading |
kolezanka - ale co w momencie kiedy ktos mieszka z kilkoma osobami w domu i kazda z nich ma konto. Po samym IP nie da sie dojsc czy to jest ta sama osoba.
Zbieranie MAC adresow mogloby pomoc, ale tez sa domy gdzie jest jeden komputer na kilka osob. Do tego poza skryptami uruchamianymi na kliencie nie ma dobrego sposobu, zeby zebrac takie dane... a te niestety rowniez mozna zablokowac. Tu bylem. Rivil
Rycerz chędożony! Herbowy! Trzy lwy w tarczy! Dwa srają, a trzeci warczy!
|