MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak stworzyć kozła ofiarnego?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

piekar10

Post #1 Ocena: 0

2011-03-08 12:03:11 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2011-03-07 17:43:11, badfish napisał(a):
Ja bym sie zastanowil jakby to wygladalo w Polsce gdyby pol miliona mieszkancow Azji zamieszkalo w naszym kraju dostajac dokladnie te same przywileje co my. A czesc z nich przyjezdzalaby tylko po te przywileje. Obawiam sie, ze byloby duzo bardziej nerwowo niz tutaj. Brytyjczycy boja sie socjalnej turystyki po prostu. Nie oszukujmy sie, ze takie zjawisko nie wystepuje.

W pewnym sensie zgodze się z tobą , ale nie wiem o jakich Polskich przywilejach mówisz ?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-03-08 12:13:06 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #3 Ocena: 0

2011-03-08 12:13:44 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Cytat:

2011-03-07 17:30:19, ulek66 napisał(a):
a mnie osobiscie takie oceny bardzo dotykaja nie korzystam z zadnych benefitow jestem tu ponad 4lata i na to co obecnie mam zapracowalam sobie ciezka praca.ostatnio probuje oddac calkiem za darmo domek do sprzatania fakt ze za Londynem (Haywards Heat) ale babeczka oddaje polowe za bilet dalam ogloszenie i co owszem byl odzew ale jak powiedzialam dokladnie gdzie to jest to niestety nikomu sie nie oplaca bo daleko nie rozumiem jak moze nie oplacic sie pracowac tylko siedziec narzekac i czekac na nastepny benefit a moze ktos z Was bedzie zainteresowy to chetnie pomoge

WIesz nie mozesz tak oceniac polek,polakow, kazdy ma oystern w londynie, i na niej dojezdza do pracy,a tu trzeba by dodatkowo kupic na pociag. jesli ktos sprzata domy prywatne, to wiadomo,ze nie poswiecicalego dnia na dojazd do pracy i spowrotem zeby w jednym domu posprzatac. no chyba ze jest to z 5h czy 6h sprzatania to ok.

Do góry stronyOffline

domanika

Post #4 Ocena: 0

2011-03-08 12:47:49 (14 lat temu)

domanika

Kobieta

Z nami od: 24-04-2008

ale oni i tak powiedzą Ci że zabierasz im pracę. trzeba być tym KOZŁEM OFIARNYM nawet jak jesteś uczciwy, rezolutny- radzisz sobie na tej ziemi. TRAGEDIA!!
mnie to bulwersuję, ale nie dlatego że ktoś wyssa z palców kolejne bzdury na nasz temat, tylko dlatego że nie możemy nic z tym robić. Nie możemy zażądać oficjalnych przeprosin, nie możemy iść z tymi stekami bzdur do sądu. Nikt nas nie szanuje i nie będzie- dlatego że tak łatwo nas oczernić, a tak ciężko przeprosić za te oszczerstwa.

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2011-03-08 16:19:59 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2011-03-08 12:47:49, domanika napisał(a):
ale oni i tak powiedzą Ci że zabierasz im pracę. trzeba być tym KOZŁEM OFIARNYM nawet jak jesteś uczciwy, rezolutny- radzisz sobie na tej ziemi. TRAGEDIA!!
mnie to bulwersuję, ale nie dlatego że ktoś wyssa z palców kolejne bzdury na nasz temat, tylko dlatego że nie możemy nic z tym robić. Nie możemy zażądać oficjalnych przeprosin, nie możemy iść z tymi stekami bzdur do sądu. Nikt nas nie szanuje i nie będzie- dlatego że tak łatwo nas oczernić, a tak ciężko przeprosić za te oszczerstwa.

Bez przesady, bo ty czy jakis brukowiec, albo jego czytelnik/wielbiciel nie szanuje mnie, to mnie bardzo malo obchodzi.

Szanuja mnie ludzie, ktorzy dla mnie cos znacza, i to jest najwazniejsze.

Jak ktos widzi siebie przez pryzmat przeslanek z The Sun, Daily Mail etc, to ma raczej problem z samoocena.
Ada

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2011-03-08 16:58:40 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Dokladnie. 1000 razy slyszalam, ze moje obywatelstwo nie znaczenia. Pracuje, jestem sympatyczna, wiec to, ze nie jestem Angielka nikogo nie interesuje. Takie mam kolezanki. Niektore z nich kompletnie nie wyksztalcone, a swoje rozumki maja.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #7 Ocena: 0

2011-03-08 17:58:57 (14 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2011-03-07 17:46:06, midian25 napisał(a):
Wykształceni anglicy potrafią dostrzec plusy emigracji, jednak oni są mniejszością w swoim kraju i raczej nie do nich skierowany jest przekaz tabloidów.
Niestety, tabloidy wypisują bzdury na temat emigrantów zabierających miejsca pracy, teraz przyszła kolej na benefity i awantura gotowa, bo prosty, niewykształcony angielski człowiek nie widzi ile emigranci wnoszą do brytyjskiej gospodarki, tylko wie dzięki tabloidom, że biorą benefity, zabierają miejsca pracy itp. itd.
Niestety, dopóki większością w tym kraju bedą ludzie o niskim poziomie edukacji, tabloidy będa miały podatny grunt do rozpowszechniania bzdur na temat emigrantów.

dobrze ujete ...
w mojej rodzinnej miejscowosci w PL obecnie trwa nagonka na Czeczenow, ktorzy niepracujac dostaja spore jak na polskie warunki zasilki...

Do góry stronyOffline

midian25

Post #8 Ocena: 0

2011-03-08 18:30:49 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2011-03-08 17:58:57, radzik77 napisał(a):
Cytat:

2011-03-07 17:46:06, midian25 napisał(a):
Wykształceni anglicy potrafią dostrzec plusy emigracji, jednak oni są mniejszością w swoim kraju i raczej nie do nich skierowany jest przekaz tabloidów.
Niestety, tabloidy wypisują bzdury na temat emigrantów zabierających miejsca pracy, teraz przyszła kolej na benefity i awantura gotowa, bo prosty, niewykształcony angielski człowiek nie widzi ile emigranci wnoszą do brytyjskiej gospodarki, tylko wie dzięki tabloidom, że biorą benefity, zabierają miejsca pracy itp. itd.
Niestety, dopóki większością w tym kraju bedą ludzie o niskim poziomie edukacji, tabloidy będa miały podatny grunt do rozpowszechniania bzdur na temat emigrantów.

dobrze ujete ...
w mojej rodzinnej miejscowosci w PL obecnie trwa nagonka na Czeczenow, ktorzy niepracujac dostaja spore jak na polskie warunki zasilki...

Też mi to przyszło na myśl, bo w moim mieście też jest ośrodek dla uchodzców, jednak czytuję internetowe wydanie lokalnej gazety i nie zauważyłam jakiejkolwiek nagonki na tych ludzi. Miejscowi są oburzeni, ze państwo polskie tych czeczenów utrzymuje, bo oni akurat pracy podjąć nie mogą dopóki azylu nie dostaną.
Jednak my tutaj jesteśmy doskonałą pożywką dla brukowców, tyle, że państwo angielskie nam nie daje niczego za darmo. Pracujemy, płacimy podatki i korzystamy z pomocy socjalnej. Jednak brukowce nie interesują się tymi Anglikami, którzy w zyciu nie przepracowali ani jednego dnia, siedzą sobie na benefitach z pokolenia na pokolenie. A złodzieje benefitów? Niech mi ktoś pokaże choć jedno polskie nazwisko wśród przyłapanych za wyłudzanie benefitów.
Podsumowując- do kogo mają się przyczepić? O czarnych żle nie napiszą, bo rasizm, muslimów boją się zaczepiać, ale mają jeszcze nas, lepiej wyedukowanych, ciężej pracujących, którzy bezczelnie zabierają miejsca pracy i dodatkowo od maja bedą brać benefity pełną gębą.
Kozioł ofiarny został stworzony.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2011-03-08 18:39:31 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Niech mi ktoś pokaże choć jedno polskie nazwisko wśród przyłapanych za wyłudzanie benefitów.

Moglabym wskazac nie jedno, ale niestety obowiazuje mnie cos takiego jak ochrona danych....:-]

W lokalnych gazetach sa od czasu do czasu raporty z wyrokow sadowych, wystarczy poczytac.

A co do nagonek z brukowcow, to prosta sprawa, nie czytac, i z idiotami sympatyzujacymi z takimi pogladami, nie dyskutowac....
Ada

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-03-08 18:46:35 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »