|
---|---|
Post #1 Ocena: +1 2011-02-04 17:00:44 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-02-04 18:04:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hm, wiesz jak dla mnie to on zdradził, a owszem ale komuchów, udostępnił informacje o ukłądzie warszawskim i całym bloku socjalistycznym.
A jeżeli twierdzisz ze on zdradził i działał przeciw Polsce o taką jaką walczyli od czasów II wojny światowej Polacy i nie tylko, to wychodzi na to ze zdrajcą i wrogim wywrotowcem jest też i Wałęsa i jego koledzy "ze styropianu" w całej polsce. Więc wstrzymaj się troche i zrobisz sobie wycieczkę jak zrobią pomnik Wałesy. oddasz mocz 2 razy, weź zostaw też próbkę i oddaj na badania Pomnik stoczniowców, którzy zginęli i pomnik w nowej hucie chłopaka co go zdmucheli armatką wodną z dachu, już można obsikiwać Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
LekarzDrzew | Post #3 Ocena: 0 2011-02-04 18:19:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2009 Skąd: Mansfield |
Podobno kontrwywiad namierzyl Kukliniskiego po zanalizowaniu jego stanu majatkowego.Wtedy amerykanie go ewakuowali.Troche zmenia postac rzeczy.
|
autor65 | Post #4 Ocena: 0 2011-02-04 18:28:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
Cytat: 2011-02-04 17:00:44, Hail_Eris napisał(a): W Krakowie zdrajcom stawia się pomniki. Kuklińskiego nazywa się "postacią kontrowersyjną". Nie rozumiem,co jest kontrowersyjnego w postawie człowieka, który zdradził swój kraj i swoich ludzi? Gdzie tu miejsce na kontrowersję? Sprzedał swoja Ojczyznę amerykanom w zamian za dobre życie. Tak się składa, że sami amerykanie też mają takiego "bohatera" w swojej historii. Ale oni potraktowali go odpowiednio. Generał Benedict Arnold ma swój pomnik w West Point. "On the grounds of the United States Military Academy at West Point there are plaques commemorating all of the generals that served in the Revolution. One plaque bears only a rank, "major general" and a date, "born 1740" and no name" Tak postępuja w USA ze zdrajcami - przyznają, że mieli do spełnienia rolę w Historii, ale ich nazwisko skazane jest na zapomienie. W Polsce wznosi im sie pomniki nawiazujące stylistyką do szlacheckiej (a potem oficerskiej) szabli. TFU! Nawet się ciesze, że ten pomnik powstanie. Uznaję za mój patriotyczny obowiazek poleciec do Krakowa i oddac na niego mocz. co ja tu czytam? a moze wiesz co stalo sie z rodzina "zdrajcy"? Gdyby nie tacy jak on do dzis gnilibysmy w zasranej komunie i Ty tez!!!!!!!!!! [ Ostatnio edytowany przez: autor65 04-02-2011 18:32 ] człowiek się zmienia za ...granicą
|
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2011-02-04 18:36:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Ale jakich "swoich ludzi"? Moi ludzie, to ci, których ja wybiorę, a nie ci, którzy chcą być nimi na siłę.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2011-02-04 18:41:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no też mnie zastanawia, kogo kolega traktuje jako swojego??
Jaruzelskiego?? ![]() Chyba Hail_Eris, tobie te wiatry i sztormowa bryza dziś nie służy. Dog on the Fog?? ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #7 Ocena: 0 2011-02-04 19:09:36 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
koniokrad | Post #8 Ocena: 0 2011-02-04 19:14:24 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: St Albans |
Kukliński"zdradził" Polskę przekazując Amerykanom plany ataku Układu Warszawskiego na Zachód Europy. Rola Polski miała polegać na zaatakowaniu i okupacji dybiącej na naszą niepodległość Danii. W ataku, którego ofensywny trzon miało stanowić uderzenie atomowe miało wziąć udział kilka milionów Polaków. Straty ludzkie przewidziano na 50 %!!! Dla rannych nie przewidziano nawet szpitali. Może właśnie dzięki takim ludziom jak Kukliński, nie doszło do tej walki o pokój. Dla mnie to bohater i kropka. I nawet mi się nie chce dyskutować z tymi, którzy uważają inaczej.
|
LekarzDrzew | Post #9 Ocena: 0 2011-02-04 19:17:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2009 Skąd: Mansfield |
Krakn a slyszales o wersji ze Kuklinski nie byl ani bohaterem ani zdrajca tylko zwyklym nieswiadomym agentem za kase? Polski wywiad tolerowal go by Usa dostalo sygnal co bedzie sie dzialo w Ukladzie Warszawskim w goracej sytuacji.W zamian tamci ostapili od informowania Solidarnosci o czym wiedza by uniknac eskalacji konfliktu .Ciekawe i wcale nie tak nierealne .Ktos napisal o rodzinie.Jednak bral za to duza kase i mogl pomyslec co rodzinie za to grozi bo siedzial w temacie.Nie kazdy musi miec pelnomorskie jachty i obrazy.Nie dorabialbym ideologii.
|
Vivienne | Post #10 Ocena: 0 2011-02-04 19:17:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
Z drugiej strony ci "Prl-owscy Polacy" skazywali na kary smierci swoich rodakow. Wciaz w Polsce sadziowie stalinowcy nie zostali rozliczeni ze swojej "pracy".
|