Str 6 z 24 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-01-14 12:43:20 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2011-01-14 12:45:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #3 Ocena: 0 2011-01-14 13:08:38 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Cytat: 2011-01-14 12:43:20, pmarcys1 napisał(a): ok Winston artykul dobrze napisany. Wiec co proponujesz?? wojna? napasc zbrojna? ataki terorystyczne? blokowanie rosji na arenie miedzynarodowej? Ty nadal nic nie rozumiesz z tego co się dzieje, prawda? Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|
Post #4 Ocena: 0 2011-01-14 13:57:40 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2011-01-14 14:01:13 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-01-14 14:06:08 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #7 Ocena: 0 2011-01-14 14:10:22 (15 lat temu) |
Coś wenerycznego
--Witold Gadowski "Od dwóch dni siedzę i nabieram głęboko oddech. Mówię sobie: - spokojnie…dziennikarze, opinia publiczna, patrioci… istnieją, spokojnie.- Nie denerwuje mnie już styl „szkoły Najlepszej Telewizji”, za PRL – u byli w tej dziedzinie lepsi fachowcy. Nie denerwuje mnie korzący się przed kurduplastym prezydentem Rosji Tomasz Lis. To klasyka, nie denerwują mnie też etatowi opluwacze i ściemniacze. Nie irytują mnie rasowi agenci i szmondacy, obficie zaludniający ostatnio wszelkie telewizyjne studia, uświnieni tak, że piórka ekspertów ledwo się na nich trzymają. Nie denerwuje mnie nawet tępa, brutalna, bezceremonialna i azjatycko prostacka Rosja Putina i jej generalisa Anodina. Co mnie denerwuje? Pan Mietek mnie denerwuje. Człek nominalnie inteligentny i obyty, który na każde moje zdanie o potrzebie wyjaśnienia Smoleńska reaguje hasłem: - Jesteś chory z nienawiści. Do czego wy ten kraj doprowadzicie? Denerwuje mnie mój student, powtarzający za Kuźniarem, jak za panią matką, jego nie śmieszne, rodem z modnej, knajackiej tancbudy (tam gdzie chodzą młodzi, inteligentni, wykształceni) bon mioty (tak, tak mioty). Denerwują mnie ludzie w tramwaju nie potrafiący oderwać się na chwilę od kalek rosyjskiej propagandy rozsiewanych przez „wenerycznie wyhodowane elity”. Denerwuje mnie to, że coś dziwnego stało się z powszednimi zjadaczami tV, jakiś wirus niemożności, trojan blokujący niezależny namysł rozsiewa się w ich umysłach jak „choroba wściekłych krów”. Krów rzeźnych. Raport MAK wart jest tyle ile generalisa, jej mąż i jej otoczenie. Już pół godziny po katastrofie Rosjanie ogłaszali swoje prostackie ustalenia. Nic się nie zmieniło. Jeśli ktoś liczył na to, że Miedwiediew i Putin przejmą się uściskami premiera RP, to właśnie przekonał się jaka jest „kolejność dziobania”. Polska została przez postkagiebowską Rosję spoliczkowana. Skończył się pijar, zaczęła prawda. Właśnie siedzę przed klawiaturą i jak setki tysięcy moich rodaków mówię premierowi Tuskowi – sprawdzam!!! Możecie się na mnie zżymać, ale ciągle wierzę, że mieszka w nim patriota, który nagle się przebudzi i huknie pięścią w stół. Najbliższe godziny pokażą format osoby. Prawda niespodziewanie, zajrzała premierowi Tuskowi w oczy. W takich chwilach ludzie dorastają. Pijani polscy oficerowie, nieodpowiedzialny prezydent Kaczyński, słabi piloci – tak opowiada światu o Polsce Putin i jego akolici. Jest w tym tyle samo prawdy co w obrazie ruska, kałmuka, kacapa wypełniającym naszą powojenną świadomość. Choć obraz kradnącego zegarki krasnoarmiejca jest jak najbardziej historyczny i prawdziwy, o wiele bardziej prawdziwy niż raport MAK. W Rosjanami można się dogadywać, Rosjanami można się zachwycać, z Rosjanami można się przyjaźnić. Z rosyjską polityką – nigdy!!! Rosyjscy politycy nie spoczną, aż nie upokorzą nie lubianej Polski do spodu. Taka jest prawda o naszych stosunkach i naszej historii. „Ocieplenie”, „bliskie stosunki” – żałosne mity. Zaklęcia zdarte jak proletariackie braterstwo broni. Osobiście mam w nosie pana Ławrowa i jego okulary. Niech sobie poucza swoich kumpli od wódki. Zanim zacznie mówić o standardach niech zda sprawę z czeczeńskiego genocydu, z dziesiątek skrytobójczych morderstw na polityczne zamówienie, z „kultury babki” – chamskiej korupcyjnej zasady na której ufundowana jest rosyjska gospodarka. Niech udowodni, że nie jest kagiebowskim "worem w zakonie", który jedynie przebrał się w drogi garnitur. Raport MAK dokładnie wpisuje się w ciąg zdarzeń, które mieszczą w sobie kłamstwo o rzezi w Katyniu, upodlenie powstańczej Warszawy i nasłanie na Polskę setek tysięcy pasożytów i zdrajców po 1945 roku. To trzeba mówić głośno. Jeśli teraz premier Donald Tusk będzie spolegliwy wobec Moskwy, to już niedługo obrazki z Mińska staną się codziennym widokiem na ulicach naszych miast. Już niedługo trzeba będzie „panie władzo” pozamykać wszystkich niezależnych ludzi. Tylko propagandowy knut, policja i odurzone „telewizją Wostok”, bezmyślne stada, będą sprzymierzeńcami kolaborującej z Rosją władzy. ...zacznie się pewnie od jakiejś prowokacji. Ktoś zdetonuje bombę, ktoś komuś zrobi krzywdę – odium spadnie na opozycję i znajdzie się pretekst do policyjnej rozprawy z „wichrzycielami”. W „imię spokoju, rozwoju i przyjaźni miedzy narodami”. Krowy spojrzą na to mądrymi, wszystko rozumiejącymi oczami i … Oddychaj głęboko, nie denerwuj się… " Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
Post #8 Ocena: 0 2011-01-14 14:15:38 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #9 Ocena: 0 2011-01-14 14:57:42 (15 lat temu) |
Cytat: 2011-01-14 14:15:38, pmarcys1 napisał(a): To moze z innej beczki. Dlaczego zamykaja lotniska w Londynie podczas zlej pogody? Przeciez maja najlepszy sprzet i doswiadczony personel? a w ... nie chce bez sensu brnąc w szczegóły typu ile jest asfaltu w pasie startowym, nie wiem, dlatego nie odpowiadam, ale jak chcesz podyskutować to zacznijmy od samego początku: przeczytaj art.3 konwencji chicagowskiej i odpisz jak go rozumiesz. Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
jankowsky | Post #10 Ocena: 0 2011-01-14 15:19:25 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: nottingham |
Niczego nas nie nauczyla katastrofa SU 22 w 2001 zginelo 2 pilotow, Iskry w Swieto Niepodleglosci w 1998, ani ostatnia katastrofa Casy
(dyskutowano o bezpieczenstwie lotow)! A przeciez Ruskich tam nie bylo. Wdowa po generale wmawia Ze nie pil? BO co po pijanemu odszkodowanie sie nie nalezy i kaske trzeba bedzie oddac. A te malpki ktore kupila kancelaria to do mycia szyb mialy byc, czy dezynfekcji? A moze to nasze polskie "Nie bedzie mi jakis Rusek mowil co mam robic" wzielo gore. Przeciez samolot z dziennikarzami mial zakaz ladowania i co...wyladowal. Za cos takiego w liotnictwie cywilnym stracilby licencje. Brawura i brak wyszkolenia wszystko na ten temat. |