MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Raport MAK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

Str 22 z 24

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stokesay

Post #1 Ocena: 0

2011-01-22 20:03:30 (14 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Cytat:
Anatol Czaban: Ten samolot, ta załoga posiadała dopuszczenia minimalne. Jeżeli założymy, że były to tylko dwie NDB, podstawa chmur 120, widzialność 1800. Jeżeli założymy, że system RSP spełniał kryteria, żeby zaliczyć, że było to NDP z RSP, to mieli podstawę 100 m i widzialność 1200. Przy tych warunkach, myślę o widzialności 500 m, nie mieli prawa tam lądować(...)
Nigdy nie szkolimy, nie uczymy podejmowania jakiegokolwiek ryzyka - szczególnie przy lotach o statusie head - przy lotach z osobami ważnymi. Jeżeli jakiekolwiek z kryteriów do takiego lotu nie jest spełnione, czyli przykładowo podstawa czy widzialność jest poniżej minimum pilota, to po prostu się nie ląduje. Nie wiem, co mogło się stać, że załoga tę wysokość przekroczyła.

Anatol Czaban: Jeżeli widoczność była tak słaba, piloci Tu-154 nie mieli prawa lądować

Przypominam, warunki były poniżej minimów lotniska i załogi. I nie ma czegoś takiego jak "sprawdzanie czy warunki na lotnisku są rzeczywiście tak złe" przy locie HEAD. Przy jakimkolwiek locie!

I jeszcze z Twojego wywiadu.
Cytat:
Pytany o opinie cywilnych pilotów, według których próba lądowania byłą niedopuszczalna w tych warunkach atmosferycznych, Czaban odparł, że piloci Lot-u z reguły wykonują loty na jedno lotnisko i z powrotem, podczas gdy piloci wojsko latają w różne miejsca.

Otóż nie tak dawno (bodajże w poniedziałek) prezydent Komorowski leciał do KRK Embraer'em na jakieś uroczystości na Wawelu. Z powodu gęstej mgły samolot nie wylądował (decyzja załogi w porozumieniu z LOTem, nie z Głównym Pasażerem ani lotniskiem) tylko został od razu przekierowany do KTW, a uroczystość opóźniono. Lotnisko w KRK nie było zamknięte, po prostu załogi nie podejmowały prób lądowania. Kwestie teorii latania na jedno lotnisko pomijam...
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

lublin-transpor

Post #2 Ocena: 0

2011-01-22 20:16:37 (14 lat temu)

lublin-transport

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2009

Cytat:

2011-01-22 19:58:42, czerstwiak napisał(a):
lublin-transport, sorry za of topic. Czy prawdą jest to, że giną przesyłki z Twojego transportu?

Nie, to nieprawda. NIGDY nic nikomu nie zginęło podczas naszego transportu.
A tę osobistą "wycieczkę" zawdzięczam krytycznym uwagom pod materiałem, który zamieściłem?
Ręce mi opadają....

Przejrzyj trochę:
klik
klik
klik
klik
klik

[ Ostatnio edytowany przez: lublin-transport 22-01-2011 20:29 ]

Nie musicie mi dziękować - wystarczy, ze będziecie mnie wielbić na klęczkach ;) Transport paczek, mebli, motocykli PL-UK-PL

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-01-22 21:01:49 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

czerstwiak

Post #4 Ocena: 0

2011-01-22 21:10:43 (14 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-04-2010

Cytat:
Prawidłowa odpowiedź, w myśl najlepszych wzorców internetowego trollowania powinna być:
"Czerstwiak, czy to prawda, ze twoja matka gwałcona przez ruskich sołdatów kręciła tyłkiem jak szalona?"

Rozumiesz? Tu nie chodzi o fakty. Chodzi o emocje.

Pozdrawiam mamę czerstwiaka i ruskich gierojów.

twoj wpis zostawiam ocenie moderatorów

Opinia moderatora: Ciebie również proszę o darowanie sobie osobistych wycieczek.

"Krytykować może każdy idiota i większość z nich to czyni" Sir Winston Churchill To ja, wasz szwagier. ;-)

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-01-22 21:14:02 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

czerstwiak

Post #6 Ocena: 0

2011-01-22 21:24:43 (14 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-04-2010

Cytat:

2011-01-22 15:50:28, lublin-transport napisał(a):
Tak obrzydliwej propagandowej sieczki nie słyszałem od czasów Urbana... Fajne wzorce masz Czerstwiak...

Aby już zamknąć off topic. Moderatorze lub moderatorko, nie zauważyłem tu napomienia o osobistch wycieczkach.

Opinia moderatora: A ja nie zauważyłem zgłoszonego postu do moderacji od czasu napisania tego postu przez autora (15:50). Zatem obydwoje zgadzamy się, że do tej pory nie sprawiało to problemu?

"Krytykować może każdy idiota i większość z nich to czyni" Sir Winston Churchill To ja, wasz szwagier. ;-)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-01-22 21:47:01 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-01-23 17:55:06 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-01-23 18:37:11 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-01-23 18:38:22 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 22 z 24 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 | 24 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,