Cytat:
2010-12-10 20:32:01, Hail_Eris napisał(a):
...
Czesi nas nie lubia (wiadomosć z pierwszej ręki).
Litwini nas nienawidzą.
Nie wiem jak z Gruzinami.
Tak czy owak, nawet jeżeli tej myśli nie znosisz - Niemcy i Rosja są naszymi najwazniejszymi sąsiadami, a Polska jako kraj tranzytowy pomiędzy wschodem a zachodem powinna w końcu czerpać z tego zyski. Tymczasem przygotowalismy im puste pole w którym zadna ze stron nie ma żadnych interesów. Idealne miejsce na spuszczenie atomówki. Pozostaje nam liczyć tylko na honor amerykanów (to taki wisielczy humor).
Uwag na temat korytarza i tatuaży nie zrozumiałem - widac za malo słucham radia i nie jestem na czasie z dogmatami Twojej sekty.
mylisz się, są jeszcze bomby neutronowe, a na honor Amerykanów nie liczę, Honor to pojęcie polskie,
dlatego nie ubezpieczą nas żadne fabryki, rurociągi czy inne niemiecko ruskie cuda niewidy instalacje.
pomóc mogłyby sojusze i to właśnie takie jakie próbował zbudować Kaczyński,
sens miałyby również, /już nie mają bo Tusk sabotował a Obama się wypiął/, kosztowne instalacje wojskowe amerykańskie. I wcale nie dlatego że by nas bezpośrednio obroniły ale każdy agresor musiałby się liczyć że atakuje USA. i tego właśnie chciał Kaczyński.
Zgadzam się że wspomaganie Ameryki w Iraku czy w Afganistanie za uścisk ręki Obamy to rzeczywiście idiotyzm.
Może i Czesi może nas nielubią ale Niemcy nas nienawidzą, ja dla odmiany bardzo lubię Klausa.
Litwini nas natychmiast pokochają jak się tyko Ruskie za nich wezmą,
myślę że Gruzini są szczerzy,
a teraz to wszystko stracone, ja naprawdę myślę że skończy się rozbiorami bo unia zaraz pójdzie wpiz..u ale sojusz niemiecko rosyjski się tylko utrwali.
Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m