Str 25 z 30 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-01-09 19:21:39 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #2 Ocena: 0 2011-01-09 20:38:29 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Cytat: 2011-01-09 19:21:39, Hail_Eris napisał(a): A Twoje histeryczne reakcje dotyczące całkowicie hipotetycznej rozbudowy, która została "zablokowana" każe zapytac się: czy jestes cynikiem czy idiotą? "Obiecałam panu premierowi Tuskowi, że jeśli w przyszłości pogłębienie dostępu do portu w Świnoujściu będzie musiało zostać dokonane, wtedy będą prawne ustalenia między nami, które to ułatwią - powiedziała po konsultacjach kanclerz Niemiec Angela Merkel cytowana przez PAP. " Czy mam Ci przetlumaczyć tą wypowiedź? Dodatkowo mapka: ![]() Mapkę tez mogę Ci wyjasnic, jezeli za trudna jest. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Hail_Eris</i> 09-01-2011 19:32 ] >>czy jestes cynikiem czy idiotą? załóżmy że jestem cynikiem(bo nie uznaję wartości i norm matołów) próbującym dyskutować z idiotą Tusk wyleci na zbity pysk za kilka miesięcy, kanclerz Merkelowa zakończy urzędowanie i ich ustalenia wkrótce będą tyle warte co słowo Schrodera. >>>wtedy będą prawne ustalenia między nami Czyli NIE MA żadnych ustaleń prawnych! "narodowiec" który się cieszy z zablokowania możliwości rozwoju polskiego portu, wszystkich już porąbało?, to może od razu oddajmy Pomorze, Śląsk i Wielkopolskę? Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|
Post #3 Ocena: 0 2011-01-09 21:28:31 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #4 Ocena: 0 2011-01-09 22:17:52 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Pytanie: W jaki sposob gazociag utrudni hipotetyczna rozbudowe portu?
Moze utrudni budowe gazociagu Polska-Norwegia predzej? A w ogole podstawowe pytanie: - Kto jest w pelni odpowiedzialni za fiasko budowy rurociagu przez Polske i w efekcie sukces gazociagu Rosja-Niemcy i jego potencjalnie negatywny wplyw na sytuacje gospodarcza Polski? - W jaki sposob i dlaczego zrezygnowano z zyskow z przesylu gazu i ropy przez teren Polski? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #5 Ocena: 0 2011-01-10 11:43:47 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
WinstonSmith | Post #6 Ocena: 0 2011-01-10 13:19:29 (15 lat temu) |
Cytat: 2011-01-10 11:43:47, krissotrent napisał(a): Cytat: 2011-01-09 21:28:31, Hail_Eris napisał(a): To ja może jednak wyjaśnię Ci tą mapkę. Jak widzisz - zarówno czerwone kreski (czyli tory wodne statków), jak i czarna kreska (rurociąg) są na Niemieckich wodach (zaznaczonych linia przerywaną). A to oznacza, że gdyby Niemcy chcieli tam sobie usypać sztuczną wyspę - to mają go tego prawo. Problem z głębokością dotyczy tylko północnego toru. Teraz kilka faktów (wiem, że faktów to Ty nie lubisz, ale co mi tam): - srednia głębokość zatoki to 15 metrów - gdyby Polska znalazła skads pieniadze na pogłebianie morza, to prace te wymagałyby zgody Niemiec. - Można też wykopać tor na Polskich wodach. I jeszcze na koniec: Projekt Gazoportu w Świnoujściu od samego poczatku został wyśmiany przez fachowców. Budowanie takiego portu na płytkim akwenie, dodatkowo biorac pod uwagę, ze dwa tory prowadzace do niego nie przebiegają przez nasze wody terytorialne było idiotyzmem od samego początku. A tego w Ra(d)ju nie mowili, zapadla cisza w trakcie ktorej nasz Linkopijca analizuje Twoja wypowiedz. Full-time The Only Truth advice assistant z pewnoscia radzi sie w centrali coz za kontrargumentow uzyc - typowe: lewak, leming, farbowany patriota, komuch, zyd plus dwa linki... Piewca wolnosci chcacy ograniczyc wolnosc Niemcow na ich wlasnym terytorium - zabawne... a nad czym tu dyskutować?, ten rurociąg nigdy nie powinien powstać i naprawdę nie rozumiem z czego się cieszycie. Najlepiej to podsumował swojego czasu Sikorski. Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
Post #7 Ocena: 0 2011-01-10 13:22:27 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2011-01-10 13:58:17 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #9 Ocena: 0 2011-01-10 14:02:22 (15 lat temu) |
Cytat: 2011-01-10 13:22:27, Hail_Eris napisał(a): Cytat: 2011-01-09 22:17:52, marcinb napisał(a): (...) A w ogole podstawowe pytanie: - Kto jest w pelni odpowiedzialni za fiasko budowy rurociagu przez Polske i w efekcie sukces gazociagu Rosja-Niemcy i jego potencjalnie negatywny wplyw na sytuacje gospodarcza Polski? - W jaki sposob i dlaczego zrezygnowano z zyskow z przesylu gazu i ropy przez teren Polski? Przyznaję - to ciekawe pytania. Odpowiedź jest łatwa do ustalenia. Mnie bardziej fascynuje majstersztyk z Gazoportem w Świnoujsciu. Jak już wczesniej napisałem - ta kosztowna fantasmagoria nie ma żadnego uzasadnienia poza politycznym. Jest to piękny przykład tego jak wytrawnym strategiem pan Kaczyński jest. >>>nie ma żadnego uzasadnienia poza politycznym, teraz to mi naprawdę zabrakło argumentów, Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
Post #10 Ocena: 0 2011-01-10 14:38:24 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|