Porozumienie 11 listopada to inicjatywa, której celem jest zjednoczenie różnych środowisk występujących przeciwko nacjonalizmowi, rasizmowi i wszelkim przejawom faszyzmu oraz ich wspólna manifestacja 11 listopada."
no dobrze, ale co macie do nacjonalizmu wymieniając go nawet na pierwszym miejscu?
Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
powiedz Zydowi, ze jest Zydem to Cie wyzwie od faszystow i antysemitow... a przeciez to tak samo jak nazwiesz Polaka Polakiem... Zwyczajnie okreslenie narodowosci przecie... wiec czemu im to nie pasuje? co maja do ukrycia? czego sie wstydza ?
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744
to raczej pytanie retoryczne, chyba że na prawdę nie widzisz różnicy miedzy patriotyzmem a nacjonalizmem
zaraz się znowu jakiś idiota badmanners zaloguje i zacznie zię bełkot o tym, jaką to piękną, pokojową i patriotyczna subkulturą był niegdyś ruch skin heads
taa, albo taki komunizm na przykład- równość te sprawy...
w sumie co "wy macie do komunizmu" ?
nie chodzi o założenia i ideologie, tylko o to, w którą stronę one ewaluują i jak się kojarzą
oczywiście, że jestem po drugiej stronie barykady
No pasaran!
dla rasistów, nacjonalistów, szowinistów i innych nazi:
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
- Uważam, że jeśli grupa młodych ludzi decyduje się organizować i krzewić ideę niepodległej Polski, to jest to coś wspaniałego i warto to poprzeć - tłumaczy Pospieszalski. O faszystowskich symbolach i rasistowskich hasłach, które eksponowano na marszach 11 listopada, rozmawiać nie chce. Od demonstracji odżegnał się w "Gazecie" Marek Jurek. - Wśród organizatorów są organizacje skrajne, jak ONR. Prawica RP nie bierze w tym udziału - mówił. Rok temu w Warszawie ONR świętował rocznicę odzyskania niepodległości skandowaniem: "Precz z żydowską okupacją" i "Czołem wielkiej Polsce". Pod pomnikiem Romana Dmowskiego oenerowcy wznieśli rękę w geście faszystowskiego pozdrowienia. Tłumaczyli potem, że to pozdrowienie starożytnych Rzymian. (...)
Po raz pierwszy na ulice, pod wspólnym hasłem "Przeciw nacjonalizmowi", wyjdą także byli żołnierze Armii Krajowej. - Jest to dla mnie niewyobrażalne, wstydliwe, haniebne i każdym nerwem jestem w proteście przeciwko temu - tak o Marszu ONR i MW mówi Bogusław Stanisławski, kombatant, były żołnierz AK, który planuje wziąć udział w kontrmanifestacji.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett