MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Atak w biurze PiS w Łodzi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 15 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CapitalismConvi

Post #1 Ocena: 0

2011-11-26 19:37:01 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Z nami od: 02-02-2011

Cytat:

2011-11-26 19:23:17, marcinb napisał(a):
Felieton przeczytalem i nie podoba mi sie - pomijajac ewidentna tendencyjnosc, jest marnie napisany, zle skonstruowany i nic ciekawego nie wnosi.

A potrafisz odnieść się do jego treści?

Z tymi zatrutymi umysłami, to może faktycznie trochę przesadziłem, ale lepiej nie potrafiłem skomentować tego poziomu nienawiści, który się wylewał z 14 poprzednich stron. Tak więc i ja jakoś niechcący się dostosowałem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer gadu-gadu

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2011-11-26 19:42:44 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-11-26 19:23:17, marcinb napisał(a):
(...)
Prawica Polsce jest potrzebna - silna, zorganizowana i inteligentna. Prawico - wez sie w garsc.[/i]

A do której prawicy apelujesz? Do przebranych za endeków od Ziobry, czy do tych od socjalisty Kaczyńskiego?
;)

Wybaczcie. Zaraz nadrobię (przeczytam temat;)

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #3 Ocena: 0

2011-11-26 19:54:04 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Odnosze sie do Prawicy jako takiej - czekam na opozycje, jako ze takowa zawsze jest potrzebna.

Problem z polska polityka, jak wynika z tego watku, i z cytowanego artykuliku, jest taki, ze jedni chca zniszczyc tych drugich za wszelka cene. Z tym ze niektorzy Jedni bardziej niz ci Drudzy.

Po jednej stronie juz to sie zmienia - wkrada sie tam pojecie, lepszy wrog wlasny i znany niz nowy i obcy. Co sugeruje pewnien postep w dziedzinie polityki.

Po drugiej stronie natomiast pokutuje poglad ze wroga trzeba zniszczyc, czego efektem jest fanatyczno-militarystyczna pseudo-wojenna retoryka.

Mnie sie podoba podejscie Brytyjczykow - (nie podoba mi sie natomiast system "prawie dwupartyjny";) - opozycja jest potrzebna bo kto by wytykala bledy i potkniecia rzadzacej partii.
Kwestia osobna to sposob prowadzenia takiej rozmowy - Gabinet Cieni wydaje sie byc rozsadnym rozwiazaniem - tyle ze wymaga ucywilizownia zachowan wobec oponentow politycznych.

Tutaj mala dywagacja na temat brytyjskiego parlamentu - zachowanie poslow na sali, mimo komediowej oprawy dla mnie jest nie do przyjecia. Smiech smiechem, ale wzajemne docinki i polglupie komentarze, czy mniej czy bardziej zaowalowane obrazanie jest po prostu zenujace. Chyba wole niemiecki parlament - moze dlatego ze nic nie rozumiem, albo nie mam poczucia humoru.

Ergo - prawica jest potrzebna bo potrzebna jest lewica i centrum - tak jak potrzebny jest system parlamentarny a nie nawiedzona autokracja.

[ Ostatnio edytowany przez: marcinb 26-11-2011 19:56 ]

Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

CapitalismConvi

Post #4 Ocena: 0

2011-11-26 20:16:49 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Ale na jaką opozycję Ty czekasz? Na taką, która Ci się spodoba?

Przecież ta obecna nie może Ci się podobać, bo jesteś zwolennikiem partii rządzącej (wnosząc z Twoich wpisów z 2007 roku, których teraz już nie mogę odnaleźć).

Więc, jako, że popierasz jednych to Ci drudzy nie mogą Ci się podobać, albo przynajmniej NIE MUSZĄ.

Sęk w tym, że największa partia opozycyjna i jej lider są chamsko nap... w mediach, bo ważyli się w czasie swoich krótkich rządów podważyć m.in. tą strukturę, która kontroluje największe środki przekazu.

Aby Ci było lepiej zrozumieć, wyobrać Sobie, że jesteś postawiony naprzeciw jednego z tych dwóch gości, którzy tłuką się teraz na ringu w Łodzi. Ani ja, ani Ty nie mielibyśmy wobec nich żadnych szans.

W efekcie takiej medialnej nagonki, poziom nienawiści przeciwników opozycji wzrasta tak bardzo, że w co słabsszych umyłach rodzą się idee fizycznego wyniszczenia tejże.

I o tym właśnie traktuje ten felieton.

Czy tak wiele różni się ten hitleorwski redaktor od Sikorskiego, który mówi o wyrżnięciu watah? Mistrz suspensu Miecugow, przedstawiający ktoregoś z Kaczyńskich jako durnia i pajaca? Pożal się boże satyryk (ten aktor z Kiepskich), robiący sobie jaja z katastrofy w Smoleńsku? I wielu, wielu innych, którzy na takich popisach mają nadzieję robić karierę w mediach?

Nie zadałeś Sobie nigdy pytania, że może Kaczyński jest tak bardzo w mediach nienawidzony, bo zagroził władzy tych, którzy nieuczciwie zagarnęli jej najwięcej po upadku komuny?

Tak więc Seawolf pięknie wykazuje obłudę tych mediów i dlatego go tu zalinkowałem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2011-11-26 20:19:10 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2011-11-26 17:45:02, CapitalismConvict napisał(a):
(...)
Tak więc link: http://seawolf.salon24.pl/367828,czy-goebbels-byl-morderca

Facet zarzuca mediom, że manipulują prostymi umysłami.
Tylko, że gazeta którą poleca robi dokładnie to samo.
Efekty ich zjadliwych artykułów są podobne.
Z tej 'drugiej strony' jest ta sama, zręcznie podsycana przez dziennikarzy nienawiść.

Tak poza tym, jeśli już się nabija z kogoś, że jest analfabetą, to z łaski swojej niech się bardziej stara. Ten błąd na końcu razi w oczy.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2011-11-26 20:21:50 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

edit: zdublowany post

edit2:

Seawolf jest nie na czasie. Wojnę z mediami prowadzono przed wyborami (co zresztą było największym błędem PIS-u).
Teraz nie ma dnia żeby się nie pojawiali w czołowych stacjach. Strategia stawiania na tele Trwam się nie powiodła;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 26-11-2011 20:28 ]

Do góry stronyOffline

CapitalismConvi

Post #7 Ocena: 0

2011-11-26 20:29:19 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Galadriel, o tym kto bardziej, kto mniej, a kto tak zamo miesza w głowach możemy tu dyskutować bez końca. Lepiej dyskutować o faktach. A...

Faktem jest, ze to nieaktywny (bo przestał płacić składki) członek partii rządącej marzył o zabiciu lidera opozycji i być może jeszcze wielu innych. I te swoje marzenia niestety częściowo zrealizował.

I faktem jest, że użytkownicy forum MW, w temacie o tym morderstwie, zamiast je jednoznacznie potępić, nadal atakują opozycję. Nie następuję nawet w takim dramatycznym momencie chwila otrzeźwienia. Więc ile jeszcze jest w Polsce takich słabych głów, z dostępem do broni palnej, żeby nienawiść wprowadzić w czyn?

Do góry stronyOffline

CapitalismConvi

Post #8 Ocena: 0

2011-11-26 20:36:20 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Cytat:

2011-11-26 20:21:50, galadriel napisał(a):

Seawolf jest nie na czasie. Wojnę z mediami prowadzono przed wyborami (co zresztą było największym błędem PIS-u).
Teraz nie ma dnia żeby się nie pojawiali w czołowych stacjach. Strategia stawiania na tele Trwam się nie powiodła;)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 26-11-2011 20:28 ]

Ale jaką wojnę z mediami?

Ja pisałem o tym, że w latach 2005-07 PiS zagroził m.in. medialnym potentatom zabierająć się za wycinanie tego wrzodu jakim były WSI.

A jaką to wojnę z mediami mógł PiS prowadzić przed wyborami? Skąd czerpałąś wiedzę o tej wojnie jak nie wyłącznie od jednej z jej stron? Więc myślisz, ze mogłaś nabyć obiektywny pogląd o przebiegu tej "wojny". W cudzysłowie, bo jak PiS mógł walczyć z czymkolwiek jak się nie miał czym?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2011-11-26 20:46:35 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Byłam wtedy w Anglii i z rzadka zaglądałam do polskich programów. Natomiast MW-owscy miłośnicy PIS głośno obwieszczali swoją nienawiść do niektórych programów, często, gęsto posiłkując się linkami do tych twoich gazet polskich, uważam rze etc... Znam poza tym takiego jednego publicystę pożal się Boże rydzykowego i widzę co, jak i pod jaką publikę wypisuje. Trafiłam też kiedyś na obrażonego Jarosława, odmawiającego wypowiedzi bo to, bo tamto (na tvn chyba). Dziś widzę, że znów chętnie się w telewizji udziela.

Ot i czerpanie wiedzy o "wojnie" z mediami.
edit: bardziej miałam na myśli to seawolfowe nawoływanie do bojkotu takiej czy innej stacji (zresztą charakterystyczne dla tych wszystkich okołoprawicowych). Nie odnosiłam się tam w sumie do Twojego wpisu, tylko do linka.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 26-11-2011 20:52 ]

Do góry stronyOffline

CapitalismConvi

Post #10 Ocena: 0

2011-11-26 21:00:54 (14 lat temu)

CapitalismConvict

Mężczyzna

Jeszcze raz, aby być bardziej zrozumiałym. Otóż ja nie widzę żadnej "wojny PiS" z mediami. Bo cóż to za wojna, gdy jedna strona niemiłosiernie obija tą drugą, która nie ma nawet możliwości oddać?

Czy Ci może chodzi o ten bojkot TVNu i Superstacji sprzed kilku lat? Chyba każdy zdrowo myślący człowiek ten desperacki ruch wyśmiał. Bo jakie mógł przynieść efekty, gdy i tak relacje z tej domniemanej "wojny" i tak przekaże jedna z jej stron?

Seawolf wykazuje analogię pomiędzy atakami Sturmera na Żydów, a atakami TVNów, Wyborczych, Superstacji i TVP na opozycję. Efekty są nieproporcjonalne, ale jednak podobne.

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,