MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2011-08-20 09:18:42 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

Piekar,

Ja przeczytalem Wybaczam corko, bladzic to rzecz Tuska

:-D :-D :-D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2011-08-20 09:20:43 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
Te normalne to znaczy takie bezstronne a ktore to w ogole sa

Pewnie wszystko jest "po linii" i jednym sprzyja, innym nie. Przebijają w artykulach poglądy i "widzi mi się" danego autora.

Nawet jeśli czytam coś co odbiega od mojego punktu widzenia, przemyśleń czy opinii, jeśli jest napisane na poziomie- prawdopodobnie będzie mi się podobało. Przykładem gazety raczej odbiegającej od moich przekonań może być Przewodnik Katolicki.
Tym razem co prawda tam nie zaglądałam, ale zdarza mi się.
I nie mam się o co doczepić;)

Najbardziej zawsze lubie sobie poczytać Polityke, Wprost, Newsweeka i Angore. Nie wiem, kto tam kogo reprezentuje, popiera czy promuje. Dobrze się czyta te gazety. I tyle. Na pewno lepiej niż dział Polityka (czy raczej Politykierstwo) na MW.

re: Piekar: Więcej grzechów nie pamiętam...
;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 20-08-2011 09:22 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #3 Ocena: 0

2011-08-20 09:22:50 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Ja proponuje wspólnie odmówić dziesiątke różańca , co wy na to?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #4 Ocena: 0

2011-08-20 09:25:42 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Piekar, faktycznie nie ma co dublowac watkow. A zatem:

Kryzys Gospodarczy w EU - Kto zaplaci?

Francja i Niemcy przedstawiły kolejną kontrowersyjną propozycję walki z kryzysem w Europie. Tyle że kosztem najbiedniejszych krajów Unii. [...]
Równocześnie Francja stanowczo zablokowała inny pomysł na wymuszenie dyscypliny finansowej w krajach Unii: przyznanie Komisji Europejskiej prawa do automatycznego nakładania kar na kraje, które w ustalonych terminach nie zmniejszyły długu i deficytu budżetowego. Takie rozwiązanie zakładał przyjęty jeszcze w 1999 roku pakt o stabilności i rozwoju. Jego zapisy zostały jednak rozwodnione w 2003 roku z inicjatywy Paryża i Berlina, gdy okazało się, że oba kraje nie są w stanie utrzymać finansów publicznych w ryzach.

Zdaniem Komisji Europejskiej w tym roku deficyt budżetowy Polski i Francji wyniesie 5,8 proc. PKB, natomiast Polski dług (55,4 proc. PKB) spełnia unijne kryteria, podczas gdy francuski (84,7 proc. PKB) – nie. Niemieckie zobowiązania również dalece przekraczające normy europejskie (82,4 proc. PKB), choć Berlin zdoła w tym roku obniżyć deficyt budżetowy poniżej 3 proc. PKB. [...]

Harmonizacja podatku od zysku firm (CIT)
Angela Merkel i Nicolas Sarkozy zapowiedzieli, że zrównanie stawek zaczną od Niemiec i Francji. Jednak oba kraje mają wyższe (około 30 proc.) stawki CIT niż Polska (19 proc.). Ich podwyższenie osłabiłoby konkurencyjność polskich przedsiębiorstw.

Podatek od transakcji kapitałowych
Francja i Niemcy chcą, aby opłaty zasiliły fundusz, który w razie potrzeby zostałby użyty do ratowania banków przed bankructwem. Jednak polskie instytucje finansowe w zasadzie przeszły kryzys suchą stopą i nie ma uzasadnienia dla nakładania na nie dodatkowych obciążeń. Jeśli nowy podatek nie zostanie jednocześnie przyjęty w USA, Japonii i innych wielkich ośrodkach finansowych świata, kapitał może wypłynąć z krajów Unii, w tym z Polski.

zrodlo: www.mojawyspa.co.uk - Placcie-ale-bez-prawa-glosu

---

---

Teraz waza sie glosy Polskich wyborcow. Jak wyglada gospodarka w PL mozna wyczytac w artykule, ale to jaka bedzie reakcja Rzadu zdecyduje o losach Wyborow.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2011-08-20 09:26:55 (14 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2011-08-20 09:22:50, piekar10 napisał(a):
Ja proponuje wspólnie odmówić dziesiątke różańca , co wy na to?

Poczekajmy na Snipera!

;)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-08-20 10:03:48 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #7 Ocena: 0

2011-08-20 10:31:17 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Dokad uciekac? Zostac w UK i czekac na rozwoj wydarzen? Wrocic do PL? Wyjechac do Afryki? Grenlandia?

Jak system walnie to nigdzie nie bedzie bezpiecznie...

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-08-20 10:56:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marcinb

Post #9 Ocena: 0

2011-08-20 11:04:29 (14 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

A jest sens zmieniac zawod jak sie jest blizej 40 niz 20? Zmienic zawod z inzyniera na informatyka?
Czy recesja wymaga od nas takich decyzji?

Do góry stronyOffline

userkare

Post #10 Ocena: 0

2011-08-20 11:25:52 (14 lat temu)

userkare

Mężczyzna

Z nami od: 25-05-2007

Cytat:

2011-08-20 11:04:29, marcinb napisał(a):
A jest sens zmieniac zawod jak sie jest blizej 40 niz 20? Zmienic zawod z inzyniera na informatyka?
Czy recesja wymaga od nas takich decyzji?

A jak to sie ma do tematu.......

Nikt jeszcze nie wspomnial o USA, sa w kieszeni Chin, ktore wykupuje ich obligacje(dlugi), sa bankrutem - to ze zmienili limit zadluzenia w prawie nie oznacza ze wyszli z tego.....

Kiedy - nie jak USA padnie to sie bedzie dzialo.....

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,