Ja przeczytalem Wybaczam corko, bladzic to rzecz Tuska

Str 7 z 12 |
|
---|---|
marcinb | Post #1 Ocena: 0 2011-08-20 09:18:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
Piekar,
Ja przeczytalem Wybaczam corko, bladzic to rzecz Tuska ![]() ![]() ![]() Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2011-08-20 09:20:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Te normalne to znaczy takie bezstronne a ktore to w ogole sa
Pewnie wszystko jest "po linii" i jednym sprzyja, innym nie. Przebijają w artykulach poglądy i "widzi mi się" danego autora. Nawet jeśli czytam coś co odbiega od mojego punktu widzenia, przemyśleń czy opinii, jeśli jest napisane na poziomie- prawdopodobnie będzie mi się podobało. Przykładem gazety raczej odbiegającej od moich przekonań może być Przewodnik Katolicki. Tym razem co prawda tam nie zaglądałam, ale zdarza mi się. I nie mam się o co doczepić ![]() Najbardziej zawsze lubie sobie poczytać Polityke, Wprost, Newsweeka i Angore. Nie wiem, kto tam kogo reprezentuje, popiera czy promuje. Dobrze się czyta te gazety. I tyle. Na pewno lepiej niż dział Polityka (czy raczej Politykierstwo) na MW. re: Piekar: Więcej grzechów nie pamiętam... ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 20-08-2011 09:22 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
piekar10 | Post #3 Ocena: 0 2011-08-20 09:22:50 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
Ja proponuje wspólnie odmówić dziesiątke różańca , co wy na to?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
marcinb | Post #4 Ocena: 0 2011-08-20 09:25:42 (14 lat temu) |
Piekar, faktycznie nie ma co dublowac watkow. A zatem:
Kryzys Gospodarczy w EU - Kto zaplaci? Francja i Niemcy przedstawiły kolejną kontrowersyjną propozycję walki z kryzysem w Europie. Tyle że kosztem najbiedniejszych krajów Unii. [...] Równocześnie Francja stanowczo zablokowała inny pomysł na wymuszenie dyscypliny finansowej w krajach Unii: przyznanie Komisji Europejskiej prawa do automatycznego nakładania kar na kraje, które w ustalonych terminach nie zmniejszyły długu i deficytu budżetowego. Takie rozwiązanie zakładał przyjęty jeszcze w 1999 roku pakt o stabilności i rozwoju. Jego zapisy zostały jednak rozwodnione w 2003 roku z inicjatywy Paryża i Berlina, gdy okazało się, że oba kraje nie są w stanie utrzymać finansów publicznych w ryzach. Zdaniem Komisji Europejskiej w tym roku deficyt budżetowy Polski i Francji wyniesie 5,8 proc. PKB, natomiast Polski dług (55,4 proc. PK ![]() ![]() ![]() Harmonizacja podatku od zysku firm (CIT) Angela Merkel i Nicolas Sarkozy zapowiedzieli, że zrównanie stawek zaczną od Niemiec i Francji. Jednak oba kraje mają wyższe (około 30 proc.) stawki CIT niż Polska (19 proc.). Ich podwyższenie osłabiłoby konkurencyjność polskich przedsiębiorstw. Podatek od transakcji kapitałowych Francja i Niemcy chcą, aby opłaty zasiliły fundusz, który w razie potrzeby zostałby użyty do ratowania banków przed bankructwem. Jednak polskie instytucje finansowe w zasadzie przeszły kryzys suchą stopą i nie ma uzasadnienia dla nakładania na nie dodatkowych obciążeń. Jeśli nowy podatek nie zostanie jednocześnie przyjęty w USA, Japonii i innych wielkich ośrodkach finansowych świata, kapitał może wypłynąć z krajów Unii, w tym z Polski. zrodlo: www.mojawyspa.co.uk - Placcie-ale-bez-prawa-glosu --- --- Teraz waza sie glosy Polskich wyborcow. Jak wyglada gospodarka w PL mozna wyczytac w artykule, ale to jaka bedzie reakcja Rzadu zdecyduje o losach Wyborow. Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2011-08-20 09:26:55 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: 2011-08-20 09:22:50, piekar10 napisał(a): Ja proponuje wspólnie odmówić dziesiątke różańca , co wy na to? Poczekajmy na Snipera! ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-08-20 10:03:48 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #7 Ocena: 0 2011-08-20 10:31:17 (14 lat temu) |
Dokad uciekac? Zostac w UK i czekac na rozwoj wydarzen? Wrocic do PL? Wyjechac do Afryki? Grenlandia?
Jak system walnie to nigdzie nie bedzie bezpiecznie... Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
Post #8 Ocena: 0 2011-08-20 10:56:16 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcinb | Post #9 Ocena: 0 2011-08-20 11:04:29 (14 lat temu) |
A jest sens zmieniac zawod jak sie jest blizej 40 niz 20? Zmienic zawod z inzyniera na informatyka?
Czy recesja wymaga od nas takich decyzji? Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
userkare | Post #10 Ocena: 0 2011-08-20 11:25:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2007 Skąd: Doncaster |
Cytat: 2011-08-20 11:04:29, marcinb napisał(a): A jest sens zmieniac zawod jak sie jest blizej 40 niz 20? Zmienic zawod z inzyniera na informatyka? Czy recesja wymaga od nas takich decyzji? A jak to sie ma do tematu....... Nikt jeszcze nie wspomnial o USA, sa w kieszeni Chin, ktore wykupuje ich obligacje(dlugi), sa bankrutem - to ze zmienili limit zadluzenia w prawie nie oznacza ze wyszli z tego..... Kiedy - nie jak USA padnie to sie bedzie dzialo..... |