Str 5 z 12 |
|
---|---|
Jess31 | Post #1 Ocena: 0 2011-02-12 21:07:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2008 Skąd: Coventry |
troche wiecej optymizmu
![]() |
piekar10 | Post #2 Ocena: 0 2011-03-10 12:08:23 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
Czytałem ostatnio wypowiedź Camerona który powiedział ,ż zrobi wszystko aby pomóc przedsiębiorcą , żeby ich firmy w końcu zaczeły zrabiać.To bardzo optymstyczna wypowiedź .
Tutaj linkdo artykułu o stopach procentowych w UK , kolejny raz na niskim poziomie co świadczy tylko o trwającej recesji i mimo iż inflacja szybuje to stóp nie podniesiono w marcu. Przedmówczyni napisała o planie jednej nocy , że będziemy mieli 50% mniej jednego dnia , to by sie mogło zgadzać , nieruchomości mogą stracić tyle na wartości ponieważ myślę ,że zaczeła się na świecie nowa era którą do tej pory nazywano ''wyścig szczurów '' a teraz będzie to ''walka o przetrwanie '' juz brakuje żywności na świecie i do tego jeszcze problemy z ropą i ogólna zapaść globalna. Czy ktoś sie zastanawiał co będzie jak jednego dnia się obudzimy i nie będzie ropy na stacjach ? ![]() 1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
Jakobs | Post #3 Ocena: 0 2011-03-11 09:02:59 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja sie zastanawiam juz od dluzszego czasu, wiem czego sie spodziewac i jak sie przygotowac.
Pisalem juz w nie jednych tematach o tym do czego moze dojsc w przyszlosci i jak sie przygotowac. Niestety wiekszosc ludzi woli wciaz zajmowac sie bzdetami zycia codziennego, wypelniac census, ogladac tv itp, niezastanawia sie nad tym co moze sie niedlugo wydarzyc, nikt nie proboje sie jakos przygotowac czy zaplanowac jakis plan zeby w razie czego wiedziec co robic . Wiem ze latwiej sie zyje, jak sie nie interesuje takimi pseymistycznymi scenariuszami, ale nie wiedza nie pomorze nam w przetrwaniu. Nie myslcie ze ja siedze na stercie zapsaow z plecakiem i bronia i czekam na jakis katachlizm, wojne czy rewolucje, hehe nic takiego, zyje normalnie tak jak kazdy, pracuje, plauje urlop, ale wciaz uwazam na to co sie dzieje na swiecie, to nie jest tak ze cos co sie wydarzy gdzies tam daleko nas nie dotyczy. Si vis pacem, para bellum.
|
KaskaM | Post #4 Ocena: 0 2011-03-11 09:11:47 (14 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
Od kilku miesiecy zauwazylam ze u mnie w miescie domy i mieszkania wystawione na sprzedaz mnoza sie jak grzyby po deszczu.Mieszkam na polnocy-wnioskuje ze ludzie pozbywaja sie domow i przenosza na poludnie.U nas tak krucho z praca od 5 lat jeszcze nie bylo.
|
ragazza | Post #5 Ocena: 0 2011-03-11 09:45:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2010 Skąd: z przytulnego living room'u |
Domy na sprzedaz mnoza sie, bo nikt ich nie kupuje. Ludzi nie stac na wywalenie 20% na depozyt, a nawet ja znajda deala z 10% depozytu to odestki sa przeogromne i nikt kto ma glowe na karku w takie cos sie nie wpakuje. Tym bardziej ze teraz base rate jest bardzo niska, a co bedzie jak podskoczy? A jest to nieuniknione. Jedyne domy, ktore sprzedaja sie teraz w tempie ekspresowym to takie do kapitalnego remontu.
|
|
|
Jakobs | Post #6 Ocena: 0 2011-03-11 10:48:47 (14 lat temu) |
Konto usunięte |
Kiepski interes kupic 1 a placic za 3.
Si vis pacem, para bellum.
|
piekar10 | Post #7 Ocena: 0 2011-06-28 20:43:42 (14 lat temu) |
coś sie zbliża i myśle, że ci co nie mają mortgage powinni spać spokojnie
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
Richmond | Post #8 Ocena: 0 2011-06-28 20:48:18 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wziawszy pod uwage, ze Ci co sa na ratach SVR czyli zmiennych, zeszli niezle do dolu podczas obnizek stop procentowych w 2008r, to nie ma co trzesc portkami, ze powolne podwyzszanie stop, od razu spowoduje mase repo.
W 2008r to byl dopiero strach, jak wszyscy sie martwili, co to bedzie jak spadna ze stalego oprocentowania na SVR i ile to bedzie przejec nieruchomosci. Jednak tak sie nie stalo, bo stopy zostaly obnizone i wiele osob zaczelo placic znacznie nizsze raty kredytu. Carpe diem.
|
piekar10 | Post #9 Ocena: 0 2011-06-29 11:29:53 (14 lat temu) |
Richmond czy czasami nie stanie się tak ,że teraz kiedy inflacja szybuje , zarobki stoją lub maleją , firmy niestety nadal upadają i niech bank zacznie w miare szybko podnosić stopy procentowe to będziemy świadkami kolejnych przejęc domów przez banki?
[ Ostatnio edytowany przez: piekar10 29-06-2011 12:03 ] 1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
piekar10 | Post #10 Ocena: 0 2011-08-19 16:26:50 (14 lat temu) |
druga fala tuż tuż ?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|