MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem w szkole z wszami

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

BOGNA35

Post #1 Ocena: 0

2010-09-27 20:58:25 (15 lat temu)

BOGNA35

Kobieta

Z nami od: 12-02-2010

Moje dziecko juz 3rok uczeszcza tu do szkoły i co rusz mamy problem z wszami.Jak tylko pojdzie we wrzesniu do szkoły problem wraca.Moja corka rozmawiała z nauczycielka na ten temat bo wie ktore dzieci maja wciaz wszy -ale niema na to sposobu.wciaz rozdawane sa kartki z informacja zeby sprawdzac włosy dzieciom ale co tu zrobic jak w klasie sa takie osoby.ILE juz wydałam pieniazkow na te srodki -koszmar.czy wy tez macie ten problem?a moze szkoły zaczeły juz z tym problemem walczyc jakos?:-(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ciesza

Post #2 Ocena: 0

2010-09-27 21:01:16 (15 lat temu)

ciesza

Kobieta

Z nami od: 29-08-2007

Wspolczuje, w szkole malego ten problem nie wystepuje, wiec chyba powinnam sie cieszyc. Na samym poczatku mauki dostalismy tylko jedna ulotke i to wszystko.
Ale tutaj szkola poza rozdaniem ulotki chyba nie wiele moze zrobic?

Do góry stronyOffline

BOGNA35

Post #3 Ocena: 0

2010-09-27 21:05:37 (15 lat temu)

BOGNA35

Kobieta

no własnie wydaje mi sie ze powinni jakos zadziałac.pamietam za moich czasow w szkole sprawdzało sie głowy,paznokcie,nawet uszy-wstyd był straszny takich osob.a tu nauczycielka mojej corki powiedziała ze to kazdego osobista sprawa.jednak nie osobista skoro moja przychodzi z wszami .

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2010-09-27 21:11:14 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

A moze poruszyc ten problem z wychowawczynia osobiscie? Albo z dyrekcja szkoly? Przeciez na pewno nie tylko Twoje dziecko "zaraza" sie tym paskudztwem? ( juz mnie wszystko swedzi jak sobie pomysle, brrrrr :-? )

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 27-09-2010 21:11 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

BOGNA35

Post #5 Ocena: 0

2010-09-27 21:18:08 (15 lat temu)

BOGNA35

Kobieta

po wakacjach zauwazyłam ze pare dziewczynek nawet miało obciete włosy -pewnie tez nie mogli dac sobie rady z tym paskudztwem.moja corka juz ma w nawyku prawie codziennie przeczesuje włosy tym grzebieniem bo przeciez wstyd to straszny a takie co rozsiewaja wstydu nie maja .moze porozmawiam z innymi rodzicami najpierw.moze w jakies szkole juz cos zrobiono w tym kierunku-PISZCIE.wiem ze to problem w całej angli.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2010-09-27 21:23:04 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Przeciez nie zaczna wyczytywac nazwisk dzieci, ktore maja, zreszta skad 100% pewnosc, zrodla. Co da to, ze dzieciom bedzie wstyd, co maja zrobic, ukradna pieniadze z domu, zeby same sobie kupic srodki. Pamietam w polskich szkolach palcami pokazywano "winnych" a mi szkoda bylo tych dzieci, bo winnych raczej gdzie indziej szukac trzeba byloby.

Nic nie poradzisz, chociaz moze od lekarza dostaniesz recepte na srodki za darmo.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-09-27 21:27:08 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BOGNA35

Post #8 Ocena: 0

2010-09-27 21:30:46 (15 lat temu)

BOGNA35

Kobieta

no ale wiem ze w POLSCE takiego problemu niema jak tu a przeciez to tutaj kase daja na dzieci chb i chtc wiec chyba na szampon za nawet funta stac wszystkich

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

BOGNA35

Post #9 Ocena: 0

2010-09-27 21:34:04 (15 lat temu)

BOGNA35

Kobieta

mi sie jednak wydaje ze to z braku higieny jednak te robactwa.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #10 Ocena: 0

2010-09-27 21:40:06 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

No to teraz sie zupelnie "rozdrapalam" ;-).
Moja kolezanka ma nastoletnia corke, ktora wszy mam non stop - maja w klasie jedna kolezanke, ktora delikatnie mowiac do czystych nie nalezy ( widac i niestety czuc ), wiec w domu pewnie jest to samo. Kolezanka majac dosc ( a raczej jej cora ) non stop mycia glowy smierdzacym "szamponem" i ciaglego drapania sie, swedzenia, wyprobowala inny sposob - pofarbowala corce wlosy. Na jej naturalny kolor. Farby praktycznie nie widac, a wszy jakos sie jej przestaly czepiac... Bo ponoc na farbowane nie siadaja ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,