2010-09-26 10:18:32, galadriel napisał(a):
nie tylko w polskiej

Ok
ale
ilu polityków w polsce podało się do dymisji po błędnych decyzjach?
OK koniec politykowania, jade ogladac hate i do roboty, dziś zobacze jak VIPy zyją

Str 3 z 9 |
|
---|---|
krakn | Post #1 Ocena: 0 2010-09-26 10:28:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2010-09-26 10:18:32, galadriel napisał(a): Cytat: a tak na poważnie w polskiej polityce brak tudzi z honorem, po prostu plebs i karierowicze dla których nie ważny kraj, ważne by tylko udowodnić swoje racje choćby miał je zmianić 10 razy, a dane słowo nic nie znaczy.
nie tylko w polskiej ![]() Ok ale ilu polityków w polsce podało się do dymisji po błędnych decyzjach? OK koniec politykowania, jade ogladac hate i do roboty, dziś zobacze jak VIPy zyją ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Malahai1983 | Post #2 Ocena: 0 2010-09-26 10:36:29 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2009 Skąd: Manchester |
Czytam tak ta cala dyskusje polityczna czytam i wiecie co? Im wiecej czytam o Kaczorach itp. tym bardziej sie ciesze, ze zyje w kraju, w ktorym ludzie maja ciekawsze tematy do rozmow niz polityka
![]() Jakos blizsza jest mi polityka w UK, to decyzje podejmowane w tutejszym rzadzie maja bezposredni wplyw na moje zycie. A jak dla mnie to VAT moga nawet to 70% podniesc, co pewnie zrobia i tak predzej czy pozniej ![]() ![]() ![]() A co do tego marnowania zycia pracujac za najmniejsze stawki... Jak ktos ma sobie marnowac zycie to i tak bedzie, jaka roznica czy w Polsce czy tutaj i za jakie stawki. Kaczor czyta co mu madrzejsi od niego ludzie na kartce napisza, tylko moglby udawac troche lepiej, ze sie na czyms zna. 'Boze chron mnie przed przyjaciolmi, bo z wrogami sam sobie poradze'
|
LekarzDrzew | Post #3 Ocena: 0 2010-09-26 10:41:46 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-12-2009 Skąd: Mansfield |
z tymi nizszymi stawkami to chyba chodzi o "prace na czarno" ? we wszystkich firmach, w ktorych pracowalam zarobki byly jednakowe dla calego tak miedzynarodowego i angielskiego towarzystwa Chyba sie nie rozumiemy..W tego typu badaniach chodzi o to ze przecietna praca pracownika z Polski jest nizsza niz tego np z Pakistanu, lub typowego british..Obaj pracuja legalnie..Wynik taki a nie inny jest prawdopodobnie dlatego ze wiekszosc Polakow pracuje na stanowiskach nisko platnych.. [ Ostatnio edytowany przez: LekarzDrzew 26-09-2010 10:43 ] |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2010-09-26 10:49:37 (15 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Chyba sie nie rozumiemy..W tego typu badaniach chodzi o to ze przecietna praca pracownika z Polski jest nizsza niz tego np z Pakistanu, lub typowego british..Obaj pracuja legalnie..Wynik taki a nie inny jest prawdopodobnie dlatego ze wiekszosc Polakow pracuje na stanowiskach nisko platnych..
aha, ale czy to moze ma cos wspolnego z tym, ze cala reszta emigrantow zadomowila sie w UK jakos w latach 60tych (wtedy byla chyba ta pierwsza fala z panstw kolonialnych)? oni zapewne tez nie zaczynali od kierowniczych, dobrze platnych stanowisk ? zreszta tubylcy tez po stopniach kariery musza sie piac, jak kazdy: ich zarobki w pierwszym okresie zatrudnienia tez do najwyzszych nie naleza inaczej ksztaltuje sie poziom zycia (zarobki) starej emigracji, a tych co tu sa zaledwie pare lat dobrze glowkuje? Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
LekarzDrzew | Post #5 Ocena: 0 2010-09-26 11:02:28 (15 lat temu) |
Nie wiem czy dobrze glowkujesz,pisze jedynie o tym co jest w tej chwili,nie czytalem o tym co bedzie za lat 50..Idac tym tokiem myslenia inne nacje i za lat 50 beda do przodu,poniewaz maja dodatkowe 50 lat wczesniej bytnosci tutaj..
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2010-09-26 11:11:19 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-09-26 11:02:28, LekarzDrzew napisał(a): Nie wiem czy dobrze glowkujesz,pisze jedynie o tym co jest w tej chwili,nie czytalem o tym co bedzie za lat 50..Idac tym tokiem myslenia inne nacje i za lat 50 beda do przodu,poniewaz maja dodatkowe 50 lat wczesniej bytnosci tutaj.. blad idac tym tokiem myslenia dochodzimy do wniosku, ze 5 lat to za malo, zeby porownywac swoja sytuacje, z tymi co juz tu sie zasiedzieli- tylko tyle i nic wiecej Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Post #7 Ocena: +2 2010-09-26 11:17:33 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2010-09-26 11:21:02 (15 lat temu) |
paolomario he he swietny tekst
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
LekarzDrzew | Post #9 Ocena: 0 2010-09-26 11:33:14 (15 lat temu) |
Cytat: Trzeba ratować ten kraj. Głosować na prezese i odzyskać dla niego władzę. Brakuje mi puenty po tak rozbudowanej formie na temat posiadania kotow i itp..Na kogo glosowac by ratowac ten kraj? |
Post #10 Ocena: 0 2010-09-26 12:08:11 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|