Str 6 z 7 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-09-17 11:48:56 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #2 Ocena: 0 2010-09-17 11:51:54 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Cytat: 2010-09-17 11:48:56, Beata1111 napisał(a): Winston a ty w Anglii jestes na stale, czy przejazdem? przejazdem, Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|
Post #3 Ocena: 0 2010-09-17 12:11:11 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #4 Ocena: 0 2010-09-17 12:31:28 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-09-17 12:11:11, Beata1111 napisał(a): Cytat: 2010-09-17 11:51:54, WinstonSmith napisał(a): Cytat: 2010-09-17 11:48:56, Beata1111 napisał(a): Winston a ty w Anglii jestes na stale, czy przejazdem? przejazdem, A to sporo mi tlumaczy. Widzisz... Niektorzy tu sa na stale i nie cechuje ich taka nerwowosc i zajadlosc. Owszem - interesujemy sie tym co w Polsce, ale zeby sie az tak zacietrzewiac - co to to nie. Pozwol sobie wytlumaczyc, ze guzik nas obchodzi jak bedzie Polska walczyla z przestepcami, bo to sa PRZESTEPCY. Guzik nas interesuje w jakim momencie Kaczynki ziewnal i wymislil kolejne ceregiele (tym razem z KK - jakbys nie slyszal - na wszelki wypadek donosze), to my to mozemy tylko skomentowac. Z rezerwa, kulturalnie i calkiem poczciwie. Nie zamierzamy bic piany, bo szanujemy Polske, nie wywlekamy wszystkich brudow, bo nie zalezy nam abolutnie, zeby Anglicy o pewnych rzeczach wiedzieli. Bo wstyd, bo glupio, bo zal rodzin, ktore zostaly. Przyklad? Prosze bardzo. Chocbym nie wiem jak nie lubila Walesy - w towarzytwie Anglikow mowie o nim bardzo dobrze. Chocbym nie wiem jak nie lubila Kaczynskiego - Anglikom tlumacze jego zachowanie wielkim bolem po stracie brata. Mieszkalam juz w paru krajach i powiem Ci, ze chyba tylko w Bloku Wschodnim przestepcy sa tak bezkarni. Ostatnio czytalam w jakiejs polskiej gazecie jak to POLACY sa oburzeni, ze na msze sw. koncelebrowana przez papieza w Anglii wejsciowki sa imienne. Ponoc swiadczy to o wielkiej biurokracji. Ktos kompletnie nieznajacy tutejszych zwyczajow - co zrobil? SKRYTYKOWAL, bo tak najlatwiej. To samo robisz TY. Nie znasz sie a krytykujesz. Nie chce mi sie juz Ciebie czytac, bo za kazdym razem gdy to robie - zal mi Ciebie. Motasz sie, nie znasz realiow a robisz z siebie najmadrzejszego. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Beata1111</i> 17-09-2010 12:12 ] wiem, wiem, miotam się bez sensu jak myślący Niemiec po dojściu Hitlera do władzy. mnie Anglicy nie pytają ani o Wałęsę ani o Kaczyńskiego, ale po katastrofie Tutki pytali - zamach?, odpowiadałem - ze nie wiem, bo wtedy jeszcze to tylko minister Sikorski wiedział ze nie zamach. czy ci Polacy co pozostali w Anglii po 1945r tez powinni chwalić "polskie" władze? wracając do tematu, pamiętacie sprawę Roman Kluski i Optimusa?, musieli kombinować, blokować konta bankowe, szantażować, zabierać mu samochody, ze niby wojsko i rezerwa. teraz to by go spałowali, postrzelili gumowa kulą aby zapamiętał i napisali ze się stawiał; zgodnie z rozporządzeniem. Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
WinstonSmith | Post #5 Ocena: 0 2010-09-17 13:42:38 (15 lat temu) |
o lemingi, naiwne lemingi, będą do was strzelać jak do kaczek,
do mnie zresztą tez przez waszą głupotę, Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej WYJAŚNIENIA (*) DOTYCZĄCE KARTY PRAW PODSTAWOWYCH (2007/C 303/02) Tytuł. 1 – Godność człowieka a) artykuł 2 ustęp 2 europejskiej Konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności: „Pozbawienie życia nie będzie uznane za sprzeczne z tym artykułem, jeżeli nastąpi w wyniku bezwzględnie koniecznego użycia siły: ... c) w działaniach podjętych zgodnie z prawem w celu stłumienia zamieszek lub powstania”; L ![]() Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
|
|
koniokrad | Post #6 Ocena: 0 2010-09-18 02:36:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: St Albans |
Cytat: 2010-09-17 13:42:38, WinstonSmith napisał(a): o lemingi, naiwne lemingi, będą do was strzelać jak do kaczek, do mnie zresztą tez przez waszą głupotę, to staranny plan pozbycia się oświeconej elity ![]() |
WinstonSmith | Post #7 Ocena: 0 2010-09-18 12:30:42 (15 lat temu) |
KARTA PRAW PODSTAWOWYCH
"Godność człowieka" i "strzelanie do demonstrantów" jakie nieprawdopodobne/czy aby na pewno?/ zestawienie, a miało być tak piknie, może jakiś humanista teraz się wypowie, Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
stanislawski | Post #8 Ocena: 0 2010-09-18 14:07:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Nie powiem, abym zawsze zgadzał sie z Winstonem. Jednak uzbrajanie skarbówki, to przegięcie pały. Wystarczy, ze już teraz komornicy działają często na zasadzie prawa kaduka.
Generalnie jest tak, że instytucje robią z obywatelem co chcą przy pomocy organów skarbowych. Nie ma tak naprawdę równosci podmiotów wobec prawa. A w demokracji powinna być. Dopiero od niedawna jest tak, że obywatel będzie mógł wciągnąć instytucje na listę dłużników, choć też nie za łatwo. A powinno byc,że jeżeli np. Pekao, czy cos w tym stylu, wpisuje mnie na liste dłużników, to i ja w takim samym prostym trybie mogę ich wciągnąć. Wysłać im komornika i pozabierać np. komputery w lokalnym oddziale. |
WinstonSmith | Post #9 Ocena: 0 2010-09-20 08:08:49 (15 lat temu) |
dlaczego tutaj "humaniści" nic nie mówią o "prawach człowieka"?
Przedsiębiorcy chcą pozwać ZUS do sądu "Sprawa dotyczy tysięcy ludzi ściganych przez ZUS za to, że przed wrześniem 2008 roku zawieszali działalność gospodarczą i okresowo nie płacili składek. Ich zdaniem ZUS na to pozwalał i radził, jak to zrobić. Dziś ubezpieczyciel twierdzi, że było to niemożliwe i każe płacić zaległe składki z potężnymi karnymi odsetkami. Wielu ówczesnych przedsiębiorców znalazło się w rozpaczliwej sytuacji. Zmuszani są do oddania nawet kilkudziesięciu tysięcy złotych. Niektórzy grożą samobójstwem. Zakładane sprawy kończą się niekorzystnie dla nich." Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
WinstonSmith | Post #10 Ocena: 0 2010-11-10 11:46:16 (15 lat temu) |
POLSKA ZWYCIĘŻA W RANKINGU...
"Kilka dni temu opublikowany został kolejny raport Raku Światowego, w którym konkurencyjność Polski oceniona została nie najlepiej. Miło więc się dowiedzieć, że jest coś, w czymś jesteśmy najlepsi na świecie. Otóż polskie służby specjalne (SS) są liderami w inwigilacji obywateli. W zeszłym roku ponad milion razy sprawdzały nasze billingi! Statystycznie wychodzi, że SS interesowały się 27,5 obywatelami na tysiąc dorosłych mieszkańców! Dla porównania drugi kraj w tej klasyfikacji - Czechy – tylko 10 na tysiąc, a Wielka Brytania i Francja - 8,5. „Najsłabiej” wypadli Niemcy tylko 0,2 na tysiąc mieszkańców(!!!), czyli 35 razy mniej niż w Polsce. Choć nie mamy wolności dla przedsiębiorców, to mamy wolność dla SS, które są podłączone do baz danych operatorów telekomunikacyjnych i na ich koszt – czyli de facto na koszt abonentów – mogą pobierać informacje jakie chcą, i kiedy chcą bez podania jakiegokolwiek powodu i pytania kogokolwiek o zgodę. Dobrze przynajmniej, że inwigilowali paru dziennikarzy, bo teraz przynajmniej pisze się o tych działaniach SS nie tylko w blogosferze: http://wyborcza.pl/1,75248,8634123,Nasze_billingi_i_internet_pod_lupa_sluzb.html#ixzz14mqHPof7 W takich Włoszech służby muszą prosić o dane od teleoperatorów za pośrednictwem sądu. Pewnie dlatego we Włoszech działa mafia. A u nas, jak wiadomo, żadnej mafii nie ma. W Czechach policja musi prosić o zgodę sąd i wykazać, że podejrzewa „poważne przestępstwo”. Tylko w sprawach o terroryzm może sama pytać operatorów. Na dostęp do danych internetowych MI5 potrzebuje zgody ministerstwa spraw wewnętrznych. Ale przecież taki Bond nie umywa się do Tomka. Agenta Tomka. góra" [ Ostatnio edytowany przez: WinstonSmith 10-11-2010 11:47 ] Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|