Cytat:
2010-12-22 15:59:51, Hail_Eris napisał(a):
Cytat:
2010-12-22 15:25:45, WinstonSmith napisał(a):
Cytat:
2010-12-22 14:17:12, Hail_Eris napisał(a):
Dlaczego uważam, że to Kaczyński rozpętuje teraz tą sprawę?
Ano dlatego, że to pan Kaczyński a nie nikt inny oswiadczył, że nie rozpoznał zwłok brata.
Innych powodów zasadniczo nie mam.
Ja myślę, ze rozpoznał albo nie rozpoznał,
ale jak masz inne zdanie to raczej pogadaj z Catch'em,
No przecież wyraźnie powiedział, że nie rozpoznał, prawda?
no to nie rozpoznał,
tak jak pisałem wcześniej, uważam, ze to jest temat zastępczy dla lemingów, ale oczywiście mogę się mylić.
mnie raczej interesuje co poniżej,
ale o tym cichuuutko, jak makiem zasiał
"Polskie uwagi do raportu MAK
1. Brak dokumentów dotyczących lotniska Siewiernyj
2. Niepełne nagrania z wieży kontroli lotów – nie ma wielu fragmentów kluczowych rozmów między kontrolerami oraz zapisów ich połączeń z Moskwą
3. Brak informacji o stanie sprawności urządzeń nawigacyjnych, w tym źle działającej radiolatarni
4. Niedostarczenie danych o oświetleniu pasa startowego
5. Brak dokumentów dotyczących statusu lotu – tego, czy był cywilny, czy wojskowy
6. Brak dokumentów dotyczących opisu zasad działania obsługi lotniska, w tym liczebności ekip ratunkowych
7. Brak dokumentacji z elektrowni – nie wiadomo, na jakiej wysokości tupolew zerwał linię energetyczną
8. Zupełne pominięcie winy kontrolerów lotu z wieży, którzy mieli świadomość, jak tragiczne panują tam warunki pogodowe
9. Obciążenie winą za wypadek wyłącznie polskich polskich pilotów określanych jako źle wyszkoleni
10. Pominiecie zaniedbań meteorologów z lotniska Siewiernyj, którzy nie przekazywali ostrzeżeń o załamaniu pogody."
Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m