MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polski rząd rozważa podwyżkę podatków

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WinstonSmith

Post #1 Ocena: 0

2010-07-29 13:06:56 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

Cytat:

2010-07-29 12:49:49, Alter_Ego napisał(a):
w uk podnoszą znowu vat od stycznia, ja sie tylko zastanawiam nad jednym, skoro mają tylu rządowych ekspertów i doradców, to po kiego zmniejszyli chwilę temu vat ?

co do obcięcia benefitów, powinni zrobić z tym generalne porządki tak jak miało to miejsce w polsce gdzie poodbierali renty migającym sie od pracy. chociaż z tym to jest śliski temat bo było sporo przypadków ludzi kalekich którym zus odebrał jakąkolwiek możliwość nawet nędznej ezgystencji.

trafnie ujął to mój znajomy: wrucę do polski jak przestanie to być kraj k**** i złodzieja.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Alter_Ego</i> 29-07-2010 12:53 ]

gdzie twój znajomy chce wrucić?, do polski?
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Alter_Ego

Post #2 Ocena: 0

2010-07-29 13:15:52 (15 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

znasz określenie freestyle ortograficzny?
dzięki polonysto za ówagę. ;)
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-07-29 16:22:11 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-07-29 09:48:10, Richmond napisał(a):
To byla raczej ironia i sarkazm ;)

Juz z tydzien temu pisali, ze mysla o podwyzce vat do 25%.

HM,
że tak powiem mam nadzieje ze to był smarkazm na otarcie łez :>

Kiedys gdy podnosili podatek ze stawki zwolnionej, 0, 3, 7 i 12% to tłumaczyli że muszą równać do europy, a tu sie okazuje ze w PL mamy 22% na większość towarów a w UK 17,5%
zagalopowali się czy chęć bycia bardziej papieskim od papieża?
Nie po prostu potrzeba kasy na kolejne afery, najlepiej by były to sex afery.

W uk zmniejszono podatek niestety tylko na określony z góry przyjęty czas, i w sumie szkoda, bo z tego co czytałem to analizy pokazywały wyraźnie, ludzie kupowali więcej bo o te kilka % taniej, mniejsze ograbienie na dzien dobry to więcej pieniadza w obrocie co powoduje wieksze zapotrzebowanie na towary a wiec i na prace. bo przecież niewielu pakuje kase do skarpety czy do trumny większość ją po prostu wydaje.

Zresztą nie potrzeba analizy, to się czuje.
Owszem podatki są konieczne, pozostaje tylko zdrowe określenie poziomu, czy zabieramy wszystko czy tylko część.

można to porównać do worka zborza, albo zjemy go troche, a dużo zostawimy do obsiania, albo zjemy dużo i mało zostanie do obsiania, nikomu nie trzeba tłumaczyć która metoda przyniesie wiekszy zysk.
no ale jeść trzeba ktoś powie, no jasne, ale można zjeść, albo sie nażreć i jeszcze wywalić na smietnik.

moje zdanie jest takie
każdy zdrowy człowiek jest sie w stanie utrzymać i wyżywić, siebie i swoja rodzinę, nie potrzebuje wcale niczyjej pomocy, żadnej jałmużny, wystarczy że po rpstu nikt mu nie będzie w tym przeszkadzał.
Ale cóż socjalistyczne podejsie wymaga ciągłego popychania i udzielania co skapnie z panskiego stołu.

żeby było zabawniej to najpierw zabiera się gigantyczne podatki często je dublując a potem rzucają "wspaniałomyślnie" ochłap.

dla porównania ile w tym roku zapłaciliśmy podatku bezpośredniego,

ile kosztowały nas podatki od pieniędzy opodatkowanych już raz, w postaci akcyzy, VAT, opłaty, podatki od gruntu i w sumie podatek za parkowanie, bo w sumie to też podatek przecież kasa leci do skarbu państwa, a ile "dostaliśmy" ochłapów, no i jeszcze trzeba uruchomić cała machinę przyznawania i wypłacania ktora musi jesc i mieć potężne biura i kosmicznie drogie systemy informatyczne itd, a nie prościej i taniej zostawić od razu w portfelu więcej?

tak może prościej tylko nagle było by mniej "z czego urwać"
No cóż tak jak mamusia wie lepiej co synuś potrzebuje to tak politycy usiłują dalej nam wszystkim matkować a to kosztuje
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-07-29 19:20:40 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

W tym roku ponoc to co zarobilismy do 31 Maja poszlo na podatki. Dopiero od czerwca zarobione pieniadze sa "nasze".
Ada

Do góry stronyOffline

kaza10000

Post #5 Ocena: 0

2010-07-29 20:22:48 (15 lat temu)

kaza10000

Konto usunięte

I tak zrobią co będą uważali za stosowne:(

Do góry stronyOffline

czerstwiak

Post #6 Ocena: 0

2010-07-29 20:50:25 (15 lat temu)

czerstwiak

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 02-04-2010

Cytat:

2010-07-29 19:20:40, Adacymru napisał(a):
W tym roku ponoc to co zarobilismy do 31 Maja poszlo na podatki. Dopiero od czerwca zarobione pieniadze sa "nasze".

Ada, czy poza Toba, Richmond,(moze klika osob wiecej) ktokolwiek z uzytkownikow tego forum interesuje sie biezaca polityka kraju w ktorym mieszka? Czy potrafi rozroznic partie, lub powiedzic kto w tym kraju obecnie rzadzi? Ba, czy wydaje zarobione funty na czasopisma? Po wypwiedziach na tym forum mozna odniesc wrazenie, ze jedyne gazety jaka czytaja to The Sun, Daily Mirror i darmowe Metro. Z gory przepraszam Tych, ktorzy czytaja wiecej niz wymienione tytuly. :-]
"Krytykować może każdy idiota i większość z nich to czyni" Sir Winston Churchill To ja, wasz szwagier. ;-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2010-07-29 21:02:20 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie trzeba czytac czasopism, by wiedziec co sie dzieje, internet jest bardzo bogaty w przerozne informacje, felietony i reportaze itp. Ja interesuje sie strona biznesowo-gospodarczo-finansowa. Czysta polityka nie lezy w zasiegu moich zainteresowan.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-07-29 21:07:28 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm, no ja darmowych nie czytam bo co tam czytac?
natomiast lubie popularno naukowe i naukowe miesieczniki :)
politykę to wsiskaja gdzie sie da wiec trudno sie tym nie ubabarac od czasu do czasu, z polityki bardziej mnie interesuje to co mnie otacza a nie wydumane problemy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

koniokrad

Post #9 Ocena: 0

2010-07-29 22:57:34 (15 lat temu)

koniokrad

Mężczyzna

Z nami od: 28-04-2010

a to już PO nie głosi zasady 3x19, czy ktoś o tym jeszcze pamięta?

Do góry stronyOffline

WinstonSmith

Post #10 Ocena: 0

2010-07-30 13:23:37 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

"Naczelną zasadą polityki finansowej mojego rządu będzie stopniowe obniżanie podatków i innych danin publicznych. Dotyczy to i musi dotyczyć wszystkich. I tych mniej zamożnych i tych bogatszych. Wszyscy mają prawo do tego, aby państwo przyjęło wreszcie kierunek na obniżanie podatków i danin publicznych. Będziemy prowadzili tę politykę rozważnie, to musi być rozważny marsz. Ale chcę, aby to był marsz zawsze w jednym kierunku, zawsze w kierunku niższych podatków i zawsze w kierunku rezygnacji z nadmiernych, często zbędnych danin publicznych, jakie obywatel płaci na rzecz administracji"

i w tym miejscu następuje mój siarczysty, niecenzuralny, i w ogóle, - <B><BLUZG/></B>.
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,