MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Nie lubię chamów

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SiwyZmc

Post #1 Ocena: 0

2010-07-09 07:51:52 (15 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

jestem rowniez "za" powaznym ukaraniem osoby prowadzacej rzadowa fure, popieram ze zakazy sa nie po to by je lamac a po to zeby nas zwolnic z jakiegos powodu. Ludzie w wiekszosci nie zdaja sobie sprawy z tego ze samochod jest jak bron i im szybciej pedzi tym wieksze uszkodzenia moze dokonac czy to nam i osobom w samochodzie czy to innym uczestnikom drogi.

Na poczatku tygodnia wracalem z Polski do UK samochodem i dojechalem do znanej mi drogi z ograniczeniem 40 gdzie wczesniej tego nie widzialem. Jechalem okolo 60-70km/h myslac ze to 40 to absurd a po chwili okazalo sie ze byla to 40stka z powodem! Droga w tym miejscu byla pofalowana bardziej niz hawajskie fale! Wyskoczylem w powietrze o.O Wiem ze moja wina bo powinienem zareagowac odpowiednio do ograniczenia i jedynym plusem bylo to ze nie bylo tam zadnego ruchu ni samochodow ni ludzi!

Poszalec to sobie mozna na prywatnych drogach a publicznie trzeba sie liczyc z innymi!

BTW ten pierwszy filmik robi naprawde wielkie wrazenie...powinien byc emitowany jako reklamy na swiecie jako przestroga brawury i glupoty!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Alter_Ego

Post #2 Ocena: 0

2010-07-09 09:36:18 (15 lat temu)

Alter_Ego

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 14-04-2010

Cytat:

2010-07-09 06:02:02, znowu-ciupek napisał(a):

A i jeszcze półgłówki na rowerach,to dopiero zagrożenie dla ruchu.Brak znajomosci podstwowych znaków drogowych w połączeniu z totalnym bezmózgiem i jadą po ulicy jak u siebie po łące.Rozejrzyjcie się dookoła,codziennie się jakis pcha pod koła.Pózniej jest na piratów drogowych.

hehe, dobrze że jestem całogłówkiem i ogarniam co sie wokoło dzieje jadąc w otoczeniu samochodów :-] fakt, niektórzy ludzie nie powinni jeździć nawet chulajnogą bo nie są w stanie reagować odpowiednio wcześnie i przewidywać możliwe sytuacje na drodze.
możnaby wprowadzić karty rowerowe jak za starych czasów. :-]
"Przez życie trzeba przejść z godnym przymrużeniem oka, dając tym samym świadectwo nieznanemu stwórcy, że poznaliśmy się na kapitalnym żarcie, jaki uczynił, powołując nas na ten świat." S.J.Lec

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #3 Ocena: 0

2010-07-09 10:57:22 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-07-09 09:36:18, Alter_Ego napisał(a):
Cytat:

2010-07-09 06:02:02, znowu-ciupek napisał(a):

A i jeszcze półgłówki na rowerach,to dopiero zagrożenie dla ruchu.Brak znajomosci podstwowych znaków drogowych w połączeniu z totalnym bezmózgiem i jadą po ulicy jak u siebie po łące.Rozejrzyjcie się dookoła,codziennie się jakis pcha pod koła.Pózniej jest na piratów drogowych.

hehe, dobrze że jestem całogłówkiem i ogarniam co sie wokoło dzieje jadąc w otoczeniu samochodów :-] fakt, niektórzy ludzie nie powinni jeździć nawet chulajnogą bo nie są w stanie reagować odpowiednio wcześnie i przewidywać możliwe sytuacje na drodze.
możnaby wprowadzić karty rowerowe jak za starych czasów. :-]
Z tymi kartami rowerowymi to masz racje...debile powinni chociaż znaki drogowe znać.
Ostatnio moze z tydzień temu stałem w korku,droga z górki i jak zapaliło sie zielone to wszyscy ruszyli zeby się przecisnać na zielonym aż tu nagle jakiś pojeb(inaczej go nazwać nie daje rady) wyminął mnie z prawej i przede mną skręcił w lewo.Nawet sie s*****l nie rozejrzał.3 sekundy pózniej na bank bym go zabił bo pomimo że moje auto to nie Supra jakaś ale prawie 2 tony waży.Rozmazałbym debila na asfalcie i jeszcze bym przez sk****na kłopotów sie dorobił:-Y:-Y:-Y.
Pytam dlaczego na nocnik 50cc co jedzie z prędkością dobrej kosiarki potrzeba full UK licence a jak nie to provisional+CBT,a na rower byle idiota wsiada i sieje zagrożenie?:-Y:-Y:-Y

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-07-09 12:05:49 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

w zeszlym roku byly przymiarki do kart rowerowych i kar dla rowerzystow, tylko ze klopot w egzekwowaniu, trudno robic poscigi jak sie nie ma numerow rejstracyjnych,
Wiem bo widzialem nieraz poscigi za motocyklistami, raz nawt za polakiem, i im sie praktycznie nie da uciec, ale musieli by wprowadzic znakowanie rowerow, pozatym w Londynie rowerzysci maja silne politycznie plecy, z trudem udostepniono czesc lini autobusowych dla motocyklistow.

Wg mnie najwiekszy problem jest wlasnie w podejciu, ze to tylko rower
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,