MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Powiem to co myślę!!!!!!!!!!!!!

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-05-11 19:39:33 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_red

Post #2 Ocena: 0

2010-05-11 19:55:09 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2010-05-11 19:06:51, Marciniak napisał(a):

A co do normalności czy też jej braku. Tak dany naród ma dobrze jak na to zasługuje. Jak się głosuje na jakichś debili w rodzaju Andrzejka Leppera czy Zygmusia Wrzodaka, to się potem ma debilnie i nie wesoło. Są narody poukładane i są narody które mają pod górę, jak np Grecy u których właśnie zamknęli dom świętego mikołaja...

Mi się wydaje, że polityka, to taka konwencja, gdzie podczas kampanii wyborczej wszyscy obiecują, a później jest jak jest. I że to dotyczy nie tylko Polski, ale również innych krajów, wszędzie są politycy, którzy bredzą (choćby ostatni przykład BNP i 50 tys. funtów dla imigrantow na opuszczenie kraju). Niestety, trudno rozmawiać na ten temat wykazując konkretne argumenty, bo na to nie pozwala ograniczona wiedza, która skupia się głównie na Polsce i to pobieżnie. Mówię tutaj również o sobie, bo tak, jak to co sie dzieje w PL mnie interesuje, to nie mam pojęcia - poza kilkoma przykładami - jak to jest dokładnie w innych krajach.
Myślę, że najważniejsze jest to, żeby dostrzegać tę konwencję i zdawać sobie sprawę, gdzie przebiega granica między fantazją (np. nowy pomysł emerytalny Pawlaka), a rzeczywistością.

Co do Leppera, to ja go podziwiam za jedno - głosi stek bzdur, zawsze jak z nim rozmawiałam, to sprawiał wrażenie, jakby odszedł od pługa, a idą za nim ludzie. Dał się "zrobić" kilka lat temu Tymochowiczowi i ludzie uwierzyli w opalonego polityka, który już nie ma czerwonego nosa od przepicia.

Szkoda tylko, że tak mało miejsc w sieci, gdzie można podzielić się swoimi uwagami, wątpliwościami, bez narażenia na ataki personalne, wyciąganie różnych rzeczy. W takich sytuacjach nic nie zastąpi rozmowy face to face...
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2010-05-11 20:55:25 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jireire

Post #4 Ocena: 0

2010-06-04 22:58:22 (15 lat temu)

jireire

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

A ja będę głosować ,bo nie jest mi obojętny , [jak co poniektórym] los Polski. To smutne,że sa osoby ,które twierdzą, że po co głosować i tak się nic nie zmieni. Przy takim podejsciu rzeczywiście nic się nie zmieni.Po co mamy decydować, niech tę odpowiedzialność wezma na siebie inni ,a my sobie potem ponarzekamy .Mam do czynienia z wieloma Polakami i dochodzę do wniosku, że jest wielu, którzy sa bardziej angielscy niż Anglicy, zapominamy, że Polakami będziemy do konca życia i tak nas widza Anglicy.Czy nie spotkaliscie się nigdy z niechęcią do Polaków? Jestesmy w ich kraju, nie zapominajmy o tym. Nie kalajmy swego gniazda, niezaleznie z jakich pobudek wyjechalismy z Polski

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,