Cytat:
2010-06-22 13:24:48, WinstonSmith napisał(a):
a nie pomyślałeś ze te plotki o katastrofie wynikają przede wszystkim z nieprzejrzystości śledztwa, prowadzonej dezinformacji przez Rosjan i absolutny brak zainteresowania tematem ze strony władz polskich?
co ma se prosty chłop myśleć?
podatnym gruntem do wszelkiego rodzaju manipulacji informacjami sa nie tylko prosci ludzie
w sumie to wystarczy tak wlasnie sformulowany wpis jak Twoj zeby zasiac watpliwosci
ale przeciez dobrze o tym wiesz...
kasia_red
tak jeden, z duzego miasta w zachodniej Polsce jestem
musze rozwijac temat?
Cytat:
Ale 4 lipca będę gdzieś między Wyspami Owczymi a Islandią, a na statku nie będzie żadnej komisji (bo to nie polski statek). Zrobiłam wszystko, co mogłam - sprawdziłam komisje, dzwonilam do PKW w sprawie ustanowienia pełnomocnictwa - nic się nie da zrobić. Pierwszy raz odkąd jestem pełnoletnia nie będę głosować i czuję się z tym fatalnie. Chyba potrzebuję rozgrzeszenia
-zazdroszcze (tej Islandii
-podziwiam wzorowa postawe obywatelska
-i jako bogini swojego wlasnego swiata udzielam rozgrzeszenia przy okazji

marco_polo
bardzo trafne spostrzezenia, czesto odnosze podobne wrazenia (co do tego zacietrzewienia i saczacej sie nienawisci)
wlasnie wczoraj gdzies czytajac wypowiedzi socjologow czy specow od marketingu politycznego (czy kogo tam jeszcze) gdzies mi mignela dygresja, ze teraz miejsce starego wroga (czyli komuny )
zajmuje wszystko co liberalne
w odniesieniu do kosciola to bylo, i jego wplywu na masy/ wiernych/ potencjalnych wyborcow...
edit:
Cytat:
on WIERZY (i próbował mnie przekonać do tego) że 10 kwietnia pod Smoleńskiem to Rosjanie (w zmowie z Tuskiem) zestrzelili prezydencki samolot i dobijali tych co przeżyli katastrofę. Słuchajcie ten facet rzeczywiście tak myśli i w to wierzy!
Szok.
he he ja slyszalam wersje o zmowie Tuska z Unia Europejska plus Rosja: i ta osoba tez w to swiecie
wierzy!
...juz mi przeszedl szok

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 22-06-2010 18:15 ]
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett