MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybory Prezydenckie 2010

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 16 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_red

Post #1 Ocena: 0

2010-06-22 10:57:39 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Cytat:

2010-06-21 17:24:10, galadriel napisał(a):
Cytat:
A co powiesz o Polakach, którzy w pełni świadomie oddają głos na Kaczyńskiego?

znam tylko jeden taki przypadek z Pl

Jeden? O rany :-o

Ja nie zagłosuję w drugiej turze wyborów. Nie dlatego, że nie chcę - wręcz przeciwnie - bardzo chcę i uważam to za swój obowiązek. Ale 4 lipca będę gdzieś między Wyspami Owczymi a Islandią, a na statku nie będzie żadnej komisji (bo to nie polski statek). Zrobiłam wszystko, co mogłam - sprawdziłam komisje, dzwonilam do PKW w sprawie ustanowienia pełnomocnictwa - nic się nie da zrobić. Pierwszy raz odkąd jestem pełnoletnia nie będę głosować i czuję się z tym fatalnie. Chyba potrzebuję rozgrzeszenia ;-)

Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

marco_polo

Post #2 Ocena: 0

2010-06-22 12:15:09 (15 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Z nami od: 25-02-2010

Wiecie co, a ja wczoraj przeżyłam szok. Szczerze. Dużo czytałam w necie plotek na temat katastrofy pod Smoleńskiem, ale traktowałam to jako prowokację i głupie żarty. Nie sądziłam że ludzie rzeczywiście mają po...ne w głowach.
Spotkałam wczoraj kolesia który aż się pienił kiedy próbował mnie przekonać do swojej racji (głosował na Jarka) i co najbardziej mnie zszokowało: on WIERZY (i próbował mnie przekonać do tego) że 10 kwietnia pod Smoleńskiem to Rosjanie (w zmowie z Tuskiem) zestrzelili prezydencki samolot i dobijali tych co przeżyli katastrofę. Słuchajcie ten facet rzeczywiście tak myśli i w to wierzy!
Szok.
A wczoraj widziałam nagranie z kościoła w Polsce, gdzie ksiądz w ogłoszeniach po mszy namawiał ludzi do oddania głosu na Kaczyńskiego i powiedział że Lecha "zlikwidowano" - czyli co, zamach? morderstwo?

Kurcze czuję że jeżeli Jaro wygra te wybory (a mobilizacja zwolenników jest ogromna i wszystko może wydarzyć się, niestety) to zrobią z Leszka co najmniej męczennika a może i błogosławionego.

A najbardziej co mnie przeraża, to ilość jadu, nienawiści i nietolerancji którą mają zwolennicy Jarka.
Ten gościu z którym wczoraj rozmawiałam aż śliną pluł tak bardzo chciał mnie udowodnić swoją racje.

Przez długie lata ci ludzie mieli publicznego wroga: komunizm i ZSRR, teraz to się skończyło. Więc trzeba nowego wroga, nowa teoria brzmi: nie dopuścimy kolejnego zaboru rosyjskiego. Jest nowy wróg, jest nowy obiekt nienawiści. I ci który chcą prowadzić normalny dialog z Rosją to zdrajcy.
A ja się pytam: a czy nie da się żyć w zgodzie? Nie możemy żyć dobrze ze swoim sąsiadem? (nota bene: tysiące Polskich przedsiębiorców zarabia pieniądze w Rosji).

Boże chroń Polskę.

Do góry stronyOffline

WinstonSmith

Post #3 Ocena: 0

2010-06-22 13:24:48 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

a nie pomyślałeś ze te plotki o katastrofie wynikają przede wszystkim z nieprzejrzystości śledztwa, prowadzonej dezinformacji przez Rosjan i absolutny brak zainteresowania tematem ze strony władz polskich?
co ma se prosty chłop myśleć?
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2010-06-22 18:09:00 (15 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2010-06-22 13:24:48, WinstonSmith napisał(a):
a nie pomyślałeś ze te plotki o katastrofie wynikają przede wszystkim z nieprzejrzystości śledztwa, prowadzonej dezinformacji przez Rosjan i absolutny brak zainteresowania tematem ze strony władz polskich?

podatnym gruntem do wszelkiego rodzaju manipulacji informacjami sa nie tylko prosci ludzie
w sumie to wystarczy tak wlasnie sformulowany wpis jak Twoj zeby zasiac watpliwosci
ale przeciez dobrze o tym wiesz...

kasia_red

tak jeden, z duzego miasta w zachodniej Polsce jestem
musze rozwijac temat?

Cytat:
Ale 4 lipca będę gdzieś między Wyspami Owczymi a Islandią, a na statku nie będzie żadnej komisji (bo to nie polski statek). Zrobiłam wszystko, co mogłam - sprawdziłam komisje, dzwonilam do PKW w sprawie ustanowienia pełnomocnictwa - nic się nie da zrobić. Pierwszy raz odkąd jestem pełnoletnia nie będę głosować i czuję się z tym fatalnie. Chyba potrzebuję rozgrzeszenia ;-)

-zazdroszcze (tej Islandii;)
-podziwiam wzorowa postawe obywatelska;)
-i jako bogini swojego wlasnego swiata udzielam rozgrzeszenia przy okazji:);)

marco_polo

bardzo trafne spostrzezenia, czesto odnosze podobne wrazenia (co do tego zacietrzewienia i saczacej sie nienawisci)

wlasnie wczoraj gdzies czytajac wypowiedzi socjologow czy specow od marketingu politycznego (czy kogo tam jeszcze) gdzies mi mignela dygresja, ze teraz miejsce starego wroga (czyli komuny )
zajmuje wszystko co liberalne
w odniesieniu do kosciola to bylo, i jego wplywu na masy/ wiernych/ potencjalnych wyborcow...

edit:

Cytat:
on WIERZY (i próbował mnie przekonać do tego) że 10 kwietnia pod Smoleńskiem to Rosjanie (w zmowie z Tuskiem) zestrzelili prezydencki samolot i dobijali tych co przeżyli katastrofę. Słuchajcie ten facet rzeczywiście tak myśli i w to wierzy!
Szok.

he he ja slyszalam wersje o zmowie Tuska z Unia Europejska plus Rosja: i ta osoba tez w to swiecie wierzy!
...juz mi przeszedl szok;)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 22-06-2010 18:15 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

marco_polo

Post #5 Ocena: 0

2010-06-22 19:36:21 (15 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Z nami od: 25-02-2010

Cytat:

2010-06-22 13:24:48, WinstonSmith napisał(a):

Nie pomyślałam. Bo jako człowiek myślący, wiem i rozumiem że takie śledztwo musi potrwać. Przypomnę wypadek na rzece Hudson (wodowanie podczas którego nikt nie zginął!) trwało ponad rok. W tym przypadku mamy do czynienie z katastrofą w której zginęło prawie 100 osób i do tego prezydent państwa Polskiego.

O jakiej przejrzystości ty mówisz? Prokuratorzy pracują i pozwólmy im wykonywać ich pracę. A to że pis szczeka i narzeka że rząd nie przejął śledztwa to tylko po to żeby narzekać. Bo słabo to widzę jak by to wyglądało żeby polscy prokuratorzy prowadzili śledztwo w Rosji. Wyobrażasz sobie że do Polski przybywają Rosjanie i mają prowadzić dochodzenie, wyobrażacie sobie żeby Polska otworzyła im dostęp do wszystkiego?

Do góry stronyOffline

WinstonSmith

Post #6 Ocena: 0

2010-06-22 21:15:53 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

Może ja nie mam równie otwartego umysłu ale rozumiem, skomplikowana sprawa - śledztwo musi potrwać, trudno się nie zgodzić,
na spokojnie poczytaj sobie o dwóch innych dochodzeniach:

to Katastrofa lotu Air France 296
i to Nikołaj Burdenko

jedno odbyło się rzeczywiście w kraju komunistycznym ale drugie w kraju swobód obywatelskich, tolerancji, przejrzystości i demokracji

i na podstawie powyższego MAM prawo czuć się zaniepokojony.
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-06-24 22:59:50 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #8 Ocena: 0

2010-06-25 23:44:54 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2010-06-21 09:37:06, Kasia_red napisał(a):
A może - fantazjując, bo przecież tego nie wiem - emigranci głosują na Kaczyńskiego, bo rozczarowało ich kilka lat rządów PO? Nie pomyślałeś o tym? ;-)
W USA i Kanadzie przewaga Kaczyńskiego była miażdżąca - to pewnie kwestia specyfiki tamtejszej emigracji, jej solidarnościowe powiązania itp.

W Wielkiej Brytanii przewaga Komorowskiego też była miażdżąca - zdobył prawie 3 razy więcej głosów, niż McKwacz.
Odnośnie wyborców w Polsce, elektorat Kaczyńskiego to głównie ludzie niewykształceni, wierzący w 3 miliony mieszkań, słuchacze Radia MaRyja, były elektorat Samoobrony i LPR-u. Ten człowiek ma zdolności destrukcyjne, a nie twórcze. Nie jestem żadnym fanem PO, wręcz bardzo mi do tego daleko, ale moim zdaniem ta partia jest bardziej normalna, niż PiS. Wystarczy poczytać, co myślą o Kaczyńskim osoby z jego byłego rządu, np.: Marcinkiewicz, Sikorski, Dorn i Kaczmarek. Giertych i Lepper to już osobna sprawa. Na Tuska też by się coś znalazło, ale takich ludzi jest proporcjonalnie zdecydowanie mniej.
McKwacz reklamuje się jako wielki prawicowiec, a niekiedy jego program gospodarczy jest bardziej lewicowy, niż SLD. "Wyrównywanie szans", robinhoodyzm, dotowanie Rydzyka, itp. nie są rzeczami, które mi się podobają. Podobnie uprawianie alternatywnej polityki zagranicznej w wykonaniu prezydenta.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2010-06-26 15:47:23 (15 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Przypominam, jak były prezydent określił nas wszystkich, czyli emigrantów z Polski.
Słynny transparent z Dublina:
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 26-06-2010 15:47 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

znowu-ciupek

Post #10 Ocena: 0

2010-06-26 16:06:37 (15 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2010-06-26 15:47:23, ChrisCov napisał(a):
Przypominam, jak były prezydent określił nas wszystkich, czyli emigrantów z Polski.
Słynny transparent z Dublina:
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ChrisCov</i> 26-06-2010 15:47 ]

ten tekst 9tylko zamiast witają wstawić żegnają)powinien się znależć na wieńcu od emigrantów...
Jako jedyny chyba z tego portalu nie odczułem ani trochę smutku z powodu smierci prezydenta (specjalnie z małej litery bo był małym prezydentem),jako jeden z niewielu twierdzę że Wisła podeszła pod sam Wawel po to żeby zabrac stamtąd to co przez pomyłke tam zostawili i zanieść tam gdzie być powinno...
Jako jeden z niewielu głośno mówiłem że mogli go pochować równie dobrze w Watykanie bo taki sam z niego Papież był jak król czy choćby bohater narodowy...

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,