Str 6 z 13 |
|
---|---|
znowu-ciupek | Post #1 Ocena: 0 2010-05-08 09:09:48 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Moze nam pani przemądrzalińsko mądra wyjaśni jak w świetle prawa traktowany jest napad z butelką w ręku?Czy to aby nie podchodzi pod napad z uzyciem niebezpiecznego narzedzia i nie traktuje sie tak samo jak napad z nożem,śrubą(to taki własnej roboty kastet robiony z nakrętki od rur wodociągowych),czy statnio modnym kijem bejsbolowym?.....
Moze po prostu potrzebujesz żeby Ciebie kiedyś napadli jakieś szmotruchy z jednym z wymienionych zanim zmienisz swoje głupkowate podejście do życia. Wracając do sytuacji która miała miejsce:Gość,taksówkaż prawdopodobnie po zakończeniu zmiany poszedł do baru(tego zadne prawo nie zabrania).Bankowo,był to baR W POBLIŻU JEGO MIEJSCA ZAMIESZKANIA (taksowkarz nie był by takim debilem zeby po kileichu wsiadać),bankowo robi to regularnie-więc wszyscy go znają(zwłaszcza szmaciarze co prawie w tym barze mieszkają i patrza tylko na kim tu dziesione puknąć).Szmaciarze zobaczyli ze złotowa jest dziabniety to go skroją(tego już nawet Twoje wypaczone prawo zabrania).Jenen z nich wypaskudził taksiarzowi z butelki,ten wyjął klamke i zaczął sie odgrażać ze jej użyje a drugi już do niego ruszył żeby mu ja zabrac i miał w dupie strzały ostrzegawcze.Był pewien ze złotówa sie posra i ine strzeli do niego (nawet milicjant nie może)a tu taki zonk... Trzeba jeszcze dodać ze taksowkarz pozwolenie na posiadanie broni posiadał a PL to nie Hameryka ze szastają pozwoleniami na prawo i lewo. Pozostaje tylko nadzieja że taksowkarz dostanie adwokata który zna sie na tym co robi,bo jakby nie daj Boże ade dostał to może sie na dożywocie szykować |
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2010-05-08 09:32:15 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Sniper, moje pytanie i porownanie dwoch przypadkow odnosilo sie do poprzedzajacych mnie wypowiedzi, i nie porownywalam tego do info z artylulu, poprostu rozszerzylam pole dyskusji:
Cytat: Nie na nic dziwnego ani niestosownego w tym, ze ktos zastanawia sie, a nawet interesuje jak dziala psychika osoby, niezaleznie od popelnionego czynu.
Cytat: tak, oczywiście, pod warunkiem ze nie wpływa to na wysokość kary
Ada
|
Adacymru | Post #3 Ocena: 0 2010-05-08 09:38:37 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-05-08 09:09:48, znowu-ciupek napisał(a): Moze nam pani przemądrzalińsko mądra wyjaśni............ Moze po prostu potrzebujesz żeby Ciebie kiedyś napadli jakieś szmotruchy z jednym z wymienionych zanim zmienisz swoje głupkowate podejście do życia. Moze poprostu nie bede znizac sie do poziomu z meliny. Mialam juz do czynienia z niejednym ekspertem, ktory wezwanie do sadu myli z dyplomem wydzialu prawa. Osobiste zyczenia, co chcialbyc alby okropnego mi sie w zyciu przytrafilo tez moze sobie podaruj. [ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 08-05-2010 09:39 ]
Ada
|
znowu-ciupek | Post #4 Ocena: 0 2010-05-08 09:44:55 (15 lat temu) |
to nie było życzenie....
w żadnym wypadku nie sympatyzuje ze szmatławcami biorącymi cos do ręki zeby podnieść swoją wartość. Sam dostałem kiedyś ze śruby..żebro sie zrosło,ale szmaciarzowi życze zeby zdychal jak pies. Chciałem Ci tylko uxmysłowic,ze siedzac za biurkiem masz szanse gowno wiedziec o tym co ci dane jest osadzac i tyle. bo dla mnie jest zajebiaszcza roznica pomiedzy gosciem ktory złamie ci nos z piesci a szmaciarzem ktory wypaskudzi ci z butelki albo z kosy |
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2010-05-08 09:48:14 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Dla sadu jest to tez duza roznica, tak dla wyjasnienia.
Dla twoich osobistych rozwazan, nie ma biurek w salach sadowych w jakich najczesciej przebywam.
Ada
|
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2010-05-08 09:52:50 (15 lat temu) |
Pisałem za biurkiem w przenosni,jako ze twoja praca jest bardziej papierkowa niz fizyczna.
Podaj mi jeden sensowny powod dla ktorego gosc ma odpowiadac za probe zabojstwa.Kiedy mógł jej użyć jak już go zatłuką? |
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2010-05-08 10:00:39 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak mi przedstawisz akta sprawy ("papierkowa" robote), to odpowiem chetnie na pytania. Na podstawie info z artykulu, to mozna tylko spekulowac na zasadzie, "a moze...", "a jakby..."
Nie widze zadnegopola w tym temacie do dyskusji na temat czy moja praca jest umyslowa czy fizyczna, ale moze sie myle. Ciekawa jestem powiazania pomiedzy rodzajem pracy, a trescia artykulu, i przeczytam poznie. [ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 08-05-2010 10:00 ]
Ada
|
znowu-ciupek | Post #8 Ocena: 0 2010-05-08 10:06:21 (15 lat temu) |
"Podaj mi jeden sensowny powod dla ktorego gosc ma odpowiadac za probe zabojstwa.Kiedy mógł jej użyć jak już go zatłuką? " na to pytanie coś sie boisz odpowiedziec jako "EKSPERT" hehe
|
Post #9 Ocena: 0 2010-05-08 10:32:25 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2010-05-08 10:33:26 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|