MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niebawem Unia Europejska dopłaci do wczasów

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WinstonSmith

Post #1 Ocena: 0

2010-04-24 22:15:02 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

Cytat:

2010-04-24 19:48:36, marcinb napisał(a):
Bardzo bledne podejscie, podejrzewam ze sprawdzone gdy mieszka sie na pustyni albo na wlasnej wyspie z dala od ludzi i cywilizacji.
Systemy spoleczne opieraja sie tez na czyms o czym czesc pseudo-intelektualistow zapomina: na solidarnosci spolecznej.
...
Poza tym - jesli macie lepszy pomysl na polaczenie Solidarnosci Spolecznej i Kapitalizmu to chetnie wyslucham waszych propozycji - podejrzewam ze jesli znacie na to odpowiedz to tak jak Friedman dostaniecie Nobla.

Marcinb, nie za bardzo rozumiem,? wysłuchasz naszych propozycji jak łączyć solidarność społeczną z kapitalizmem?
chyba żartujesz, nie da się połączyć socjalizmu z kapitalizmem.
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-04-25 03:30:40 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Black_Jack

Post #3 Ocena: 0

2010-04-25 03:40:51 (15 lat temu)

Black_Jack

Mężczyzna

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2010-04-24 22:15:02, WinstonSmith napisał(a):
Cytat:

2010-04-24 19:48:36, marcinb napisał(a):
Bardzo bledne podejscie, podejrzewam ze sprawdzone gdy mieszka sie na pustyni albo na wlasnej wyspie z dala od ludzi i cywilizacji.
Systemy spoleczne opieraja sie tez na czyms o czym czesc pseudo-intelektualistow zapomina: na solidarnosci spolecznej.
...
Poza tym - jesli macie lepszy pomysl na polaczenie Solidarnosci Spolecznej i Kapitalizmu to chetnie wyslucham waszych propozycji - podejrzewam ze jesli znacie na to odpowiedz to tak jak Friedman dostaniecie Nobla.

Marcinb, nie za bardzo rozumiem,? wysłuchasz naszych propozycji jak łączyć solidarność społeczną z kapitalizmem?
chyba żartujesz, nie da się połączyć socjalizmu z kapitalizmem.

Jak to nie da sie polaczyc? Socializmu z kapitalizmem? Stalin zabil kolegow ze szkoly ktorzy nasmiewali sie z jego biedy :-)

[ Ostatnio edytowany przez: Black_Jack 25-04-2010 03:41 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-04-25 06:51:01 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-04-25 06:52:50 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

WinstonSmith

Post #6 Ocena: 0

2010-05-06 12:07:56 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

Cytat:

2010-04-22 20:59:30, marcinb napisał(a):
Mysle ze warto zastanowic sie nad tym jak dziala ekonomia i kto suma sumarum zyska na tych doplatach. I czy aby na pewno panstwo na tym straci? ;-)
...
Na nauke nigdy za pozno.

BofA/Merrill Lynch: zadłużone kraje Eurolandu muszą pozyskać 2 biliony euro do 2013 r.

na: "aby móc obsłużyć wykup obligacji i finansować deficyty"

i w ten sposób nasz piękny projekt pod tytułem: wspólny socjalny europejski dom - zamienił się w ... śmierdzące szambo.

a wy mi tu o jakiś wczasach :-]
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-06-13 10:27:55 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-06-13 11:54:59 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

wiecie co, ja też tak tyram zasadniczo coś od 17 roku zycia, moje najdłuższe "bezrobotne" to byl miesiąc urlopu gdy miałem jakieś 21 lat? jakoś tak, a potem cholera robota sama się przyplatywała jak te niunie w kozaczkach.

czasami to nawet tygodnia człowiek nie mógł odpoczać bo coś się przyplątało i do roboty i tak do dziś, i tak dalem na wstrzymanie bo mnie beata napiernicza, ale gdy miałem poprzednią firme to i w niedziele było co robić, gdy przyjechałem do UK to samo, gora 2 dni wolnego i do roboty, bywało w wielu krajach że z jednej roboty odchodziłem bo juz drugą robiłem i nie dawałem rady ciągnąc dwóch.

podobno robota głupich lubi :>

i do bazy
kurde a może by mi dali jakiegoś benefita skoro tak ładuje w podatkach na tą kupe polowe życia??
Zaznaczam że z żadnych udogodnien nie korzystam, u lekarza byłem jakoś w latach 90tych, potem nie miałem czasu :>

Jeszcze nigdy nic nie dostałem od państwa.
Mogę składać jakieś wnioski i dostane coś??
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #9 Ocena: 0

2010-06-13 12:06:15 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-06-13 12:51:32 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

phoney,

nie mylmy zasiłków horobowych dla ludzi którzy nie moga faktycznie nic robić, wiadomo, jak "głowa boli" to robota nie idzie, o wiekszych schorzeniach nie wspomne. to wiadomo jest konieczna pomoc, choć mój kolega stracił ręke i noge, dostał pomoc, po pierwsze zafundowali mu protezy niestety nie dało się biometycznyh , rechabilitacje a na koniec dostał prace przy komputerze klepał jedną ręką robił jakies tablee itd.
I pewnie pracuje do dziś.
Wydawało się że do pracy się nie nadaje a jednak chłopak daje rade.
dostał swoją wędke.

to ja już wiem gdzie mój problem,
nie podchodzą mi cidery :)wypić w upale wypije, ale szału nie ma, wole mineralną, wiem droższa no ale cóż :>
Pozostaje z satysfakcją wrzucać kase i patrzeć jak inni sobie "odpoczywają" na murkach w dzielnicach beneficiarskich, w słoneczku, gdy ja jadę z jednej roboty do drugiej i staram się jak najszybciej osuszyć pot na zadzie.

Ja im nie zazdroszczę, bo po prostu sobie tego nie wyobrażam, ok posiedzieć parę dni można ale kurde coś trzeba po sobie zostawić poza kupą smrodu na tym świecie :))

A moje zainteresowanie benefitem było czysto ironiczne bo w sumie powinno mieć swoje granice.
Gdzie konczy się pomoc a gdzie zaczyna się rozleniwienie, wygodnictwo i rozpasanie?

To tak jak z gimnastyką, mozna asekurować trochę pomóc zmotywować, ale nie robić pompki za zawodnika :>
dać wędkę nie rybę, ta przypowieść ma 2 tysiące lat z górka a dalej rozdaje się ryby.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,