MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kilka refleksji

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WinstonSmith

Post #1 Ocena: 0

2010-04-13 14:40:05 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

Kilka refleksji , a właściwie to jedna,

"Na początek jednak krótka myśl, którą tak naprawdę uświadomiłem sobie dopiero teraz, w związku z sobotnią katastrofą i śmiercią blisko stu moich Rodaków, w tym kilku najważniejszych osób w państwie. Dziś nie wyobrażamy sobie jak zastąpimy tę setkę ludzi, ile czasu zajmie wykształcenie Polakom ponownie tej „elity elit”. Jaką zatem stratą było ponad 20 tys. żołnierzy, w większości wyższych oficerów, rozstrzelanych w Katyniu? Przyznam, że dopiero teraz uświadomiłem sobie, jak przeogromną stratą były tamte mordy…"
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #2 Ocena: 0

2010-04-13 14:50:44 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

swietea racja..........

"cmentarze pelne sa ludzi niezastpiaonych".......

Do góry stronyOffline

doritos

Post #3 Ocena: 0

2010-04-13 15:06:31 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Dokladnie,to co sie stalo jest jakby powtorzeniem sie historii,wielka strata dla narodu,bardzo wielka:(

Do góry stronyOffline

Strona WWW

WinstonSmith

Post #4 Ocena: 0

2010-04-15 11:05:35 (15 lat temu)

WinstonSmith

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-12-2009

Długo nie wytrzymali

"Wiedziałem, że tak będzie. Wiedziałem też, że stanie się to niezwykle szybko. Przypominają się od razu pamiętne koszulki sprzed pięciu lat z napisem „Nie płakałem po papieżu”.

Po raz kolejny możemy się policzyć i stwierdzić, że ten szkodliwy anty-polski „elitarny” ogon, który pragnie wywijać od lat polskim narodem jak psem, jest zwykłym, niewielkim, obrzydliwym i nikczemnym kikutem."
Ihr Präsident, unser Premierminister, Ваш премьер-министр, наш президент, czy m

Do góry stronyOffline

BADmanners

Post #5 Ocena: 0

2010-04-28 21:54:06 (15 lat temu)

BADmanners

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-04-2010

W zaden sposób nie zamierzam deprecjonowac stwierdzenia, że to ogromna tragedia, żal i cierpienie dla rodzin ofiar katastrofy,ale mimo wszystko cały czas nasuwa mi się mysl czy aby nie za bardzo napompowane w mediach zostało słowo ELITA? popatrzcie- ilu nas tu jest, o emigrantach mówie, dlaczego tu musimy byc?dlaczego nie u siebie w kraju? dlaczego mój dziadek po 40 latach pracy nie ma na leki, dlaczego moja mama jest często bez pracy?to ta elita to zrobiła ,czy tamta?nie pije tutaj czy to pis czy po-obojętne. nie nazywałbym ich elitą, chyba że finansową.
Tu nadaje radio VAVAMUFFIN.

Do góry stronyOffline

koniokrad

Post #6 Ocena: 0

2010-04-28 21:57:12 (15 lat temu)

koniokrad

Mężczyzna

Z nami od: 28-04-2010

Cytat:

2010-04-28 21:54:06, BADmanners napisał(a):
W zaden sposób nie zamierzam deprecjonowac stwierdzenia, że to ogromna tragedia, żal i cierpienie dla rodzin ofiar katastrofy,ale mimo wszystko cały czas nasuwa mi się mysl czy aby nie za bardzo napompowane w mediach zostało słowo ELITA? popatrzcie- ilu nas tu jest, o emigrantach mówie, dlaczego tu musimy byc?dlaczego nie u siebie w kraju? dlaczego mój dziadek po 40 latach pracy nie ma na leki, dlaczego moja mama jest często bez pracy?to ta elita to zrobiła ,czy tamta?nie pije tutaj czy to pis czy po-obojętne. nie nazywałbym ich elitą, chyba że finansową.

a kogo nazwałbyś elitą?

Do góry stronyOffline

BADmanners

Post #7 Ocena: 0

2010-04-28 22:06:40 (15 lat temu)

BADmanners

Mężczyzna

Konto zablokowane

obecnie to niestety nikogo, to przykre...idąc tym tokiem myślenia, kto się dorwie do koryta ten staje się elitą(a może ja to słowo źle postrzegam, bo dla mnie elita to ludzie uczciwi, inteligentni, oddanie w służbie kraju, którym nie obce są jakies wyższe wartości poza kasą)...myśle, myśle...szukam wsród tych naszych polityków...i dalej myśle i szukam...i nic...MAM, ci wszyscy co naprawdę poświęcili zdrowie i życie w walce z komuną a teraz wegetują na 700-złotowych emeryturach-ich bym nazwał, i tych z Katynia 1940, i tych z powstania warszawskiego...tych co walczyli

[ Ostatnio edytowany przez: BADmanners 28-04-2010 22:07 ]

Do góry stronyOffline

koniokrad

Post #8 Ocena: 0

2010-04-28 22:11:22 (15 lat temu)

koniokrad

Mężczyzna

Z nami od: 28-04-2010

Cytat:

2010-04-28 22:06:40, BADmanners napisał(a):
obecnie to niestety nikogo, to przykre...idąc tym tokiem myślenia, kto się dorwie do koryta ten staje się elitą(a może ja to słowo źle postrzegam, bo dla mnie elita to ludzie uczciwi, inteligentni, oddanie w służbie kraju, którym nie obce są jakies wyższe wartości poza kasą)...myśle, myśle...szukam wsród tych naszych polityków...i dalej myśle i szukam...MAM, ci wszyscy co naprawdę poświęcili zdrowie i życie w walce z komunąa teraz wegetują na 700-złotowych emeryturach-ich bym nazwał, i tych z Katynia 1940, i tych z powstania warszawskiego...tych co walczyli

Masz dużo racji i też uważam, że polska elita została wymordowana w Palmirach i Katyniu. Ale słyszałem kiedyś takie powiedzenie, że naród ma taką elitę na jaką zasługuje. Przecież tam lecieli przedstawiciele 95 % społeczeństwa. To myśmy wybrali taką właśnie elitę. Nie używam cudzysłowu celowo.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-04-28 22:15:54 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BADmanners

Post #10 Ocena: 0

2010-04-28 22:23:01 (15 lat temu)

BADmanners

Mężczyzna

Konto zablokowane

to prawda ,przemyślec musisz, czytanie ze zrozumieniem jest ważne, chodziło o to ,żeby nie nazywac wszystkich polityków elitą, bo to żadna elita nie jest, przykłady z historii są troszkę wyżej...tamci ludzi kierowali się zasadami i wartościami w stosunku do ojczyzny. Czy ktos tu wogóle narzekał, czy wyrażanie swojej opinii to narzekanie?

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,