może najpierw użyj opcji "szukaj" w naszym portalu, poczytaj na MW o opiniach Polaków i Brytyjczyków o Polakach, o ciekawych danych statystycznych i innych przydatnych informacjach. powodzenia

Str 2 z 2 |
|
---|---|
Kasia_red | Post #1 Ocena: 0 2010-02-03 20:08:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-07-2009 Skąd: Londyn |
matekkuba, jak nie do szkoły, to gdzie piszesz ten reportaż? bo widzę, że również pytasz Brytyjczyków o problemy z Polakami
![]() może najpierw użyj opcji "szukaj" w naszym portalu, poczytaj na MW o opiniach Polaków i Brytyjczyków o Polakach, o ciekawych danych statystycznych i innych przydatnych informacjach. powodzenia ![]() Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem
|
matekkuba | Post #2 Ocena: 0 2010-02-03 20:15:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-02-2010 Skąd: Brak |
Po pierwsze dziękuję za bardzo obszerną odpowiedź od dadido, o to mi chodziło, np. o sytuacje jak ta w pracy.
Gdzie piszę? Na konkurs integracji europejskiej. Temat Polaków za granicą wydał mi się ciekawy. Podpytywałem Brytyjczyków, żeby poznać dwie strony medalu. Dziękuję za wszelkie rady. |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2010-02-03 20:20:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Przepraszam, ale teraz to padlam
![]() ![]() ![]() To tak ciut obok sensu... Baaa, student, a mialam wrazenie, ze zadny sensacji i wywolania wrazenia (niekoniecznie dobrego) nastolatek z pierwszych klas secondary school. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 03-02-2010 20:23 ] |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2010-02-03 20:22:41 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
mysle że jak chcesz wygrać to trzeba by polizać tej słodyczy, bo tak to jak opowiadanie o smaku cukierka który jest w opakowaniu
![]() choć z drugiej strony Lem świetnie opisywał podróże kosmiczne a nigdy tam nie był ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
matekkuba | Post #5 Ocena: 0 2010-02-03 20:28:44 (15 lat temu) |
Z nami od: 03-02-2010 Skąd: Brak |
Dziękuje za konstruktywną krytykę i fantastyczne pomysły...
"Konkurs ma w temacie integracje" - wyobraź sobie: jest problem, wina leży gdzieś po środku, poznajesz argumentacje dwóch stron i dajesz sposoby rozwiązania (bynajmniej nie uważam, żebym mógł zasugerować coś odkrywczego, ale może). "mysle że jak chcesz wygrać to trzeba by polizać tej mysle że jak chcesz wygrać to trzeba by polizać tej słodyczy, bo tak to jak opowiadanie o smaku cukierka który jest w opakowaniu ![]() ![]() Jak mam to rozumieć? Mam sam spędzić rok w Wielkiej Brytanii i poczuć na własnej skórze jak to jest? Fantastycznie. Myślę, że ten temat jest bez sensu, bo tak naprawdę dostałem dwie, góra trzy sensowne odpowiedzi na konkretne pytanie, więc jeśli można prosić moderatorów o jego zamknięcie byłbym wdzięczny. |
|
|
Vivienne | Post #6 Ocena: 0 2010-02-03 20:40:00 (15 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2010 Skąd: London |
"Hi, I'm polish student, and I must make the reportage about problems of Poles in UK. My question is addressed to the British, who ever had a problem with the Poles, who can not tolerate the Poles. If You can tell me about these matters, please write to me by e-mail: atidura@wp.pl">matidura@wp.pl.
P.S. Sorry for some mistakes, but my English isn't very good." Potwierdze, to co napisala Ada, Anglicy maja problem ze zrozumieniem nas, czasami. "Co autor mial na mysli" ![]() A tak serio, przykladem dyskryminacji bylo ogloszenie w jezyku angielskim i quasi-polskim w Westinster. Czytalam rowniez, ze w jednym z Tesco wywieszona zostala podobna informacja dotyczaca kradziezy w tym supermarkecie. Moze powienienes skontaktowac sie z Westinster council i zapytac ich o powody. |
dadido | Post #7 Ocena: 0 2010-02-04 09:20:36 (15 lat temu) |
Z nami od: 11-12-2007 Skąd: Manchester |
Znalazłam też taki link na temat dyskryminacji Polaków w Uk .
http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/18569/Dyskryminacja [ Ostatnio edytowany przez: dadido 04-02-2010 09:21 ] W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...
|
sebabar | Post #8 Ocena: 0 2010-02-04 09:27:58 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 09-01-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2010-02-04 09:20:36, dadido napisał(a): Znalazłam też taki link na temat dyskryminacji Polaków w Uk . http://www.mojawyspa.co.uk/artykuly/18569/Dyskryminacja [ Ostatnio edytowany przez: <i>dadido</i> 04-02-2010 09:21 ] na policję zgłosić wszelkie objawy dyskryminacji, bo jakby coś takiego przytrafiło się Żydowi to co najmniej drugi Żyd w randze Naczelny Rabin gminy żydowskiej w... itd, wydałby potępiające oświadczenie POCZYTNYM mediom. My niestety musimy liczyć tylko na media i siebie nawzajem. |