Str 60 z 439 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-12-06 18:04:59 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
abd_ul | Post #2 Ocena: 0 2013-12-06 18:19:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2013 Skąd: Londyn |
Wiekszej bzdury nie czytalem,no coz ale skoro takie ''madre'' glowy sie pod tym ugiely to co sie dziwic. Gwoli wyjasnienia- muzulmaninowi nie wolno SPOZYWAC miesa wieprzowego (I paru innych rzeczy ale nie o tym tym razem), swinia to tez stworzenie Boga, nie ma w niej nic diabolicznego.
|
Post #3 Ocena: 0 2013-12-06 18:28:06 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2013-12-06 18:32:07 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Markywee | Post #5 Ocena: 0 2013-12-06 18:47:44 (12 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 29-03-2013 Skąd: ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa |
Cytat: 2013-12-06 18:19:43, abd_ul napisał(a): Wiekszej bzdury nie czytalem,no coz ale skoro takie ''madre'' glowy sie pod tym ugiely to co sie dziwic. Gwoli wyjasnienia- muzulmaninowi nie wolno SPOZYWAC miesa wieprzowego (I paru innych rzeczy ale nie o tym tym razem), swinia to tez stworzenie Boga, nie ma w niej nic diabolicznego. ooooo abdul sie wkurwil. "lubie to" ![]() Jeżeli nie odpowiadam/ignoruje posty skierowane do mnie, oznacza to po prostu, ze żal mi czasu na komentowanie bzdur.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2013-12-06 18:55:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-12-06 18:28:06, ewa28300 napisał(a): To ciekawe czemu tak pucowali meczet w Londynie po tym jak ktoś dla żartów wpuścił tam jedno z tych kwiczacych stworzen boskich? Hhehe Fakt, kilka lat temu usiłowaliśmy się przeprawić przez rzekę, czekaliśmy już 2 dobe, prom niestety był bardzo mały, tłum ludzi, a nam się cholernie śpieszyło, konwój musiał jechać. Kolega wpadl na szatański pomysł, znalazł / kupił nie pamiętam świnie. Wparował na prom i pokazał prosiaka. Ludzie normalnie biegiem uciekali z promu. 4 Hamery, Wjechały na prom, Płynęło z nami zaledwie kilka osób, fakt że mało brakowało a dostali byśmy w czapę po zjechaniu z promu ale się udało ![]() Kestia świni to mają racje, wieprzowina jest dość niebezpieczna, często zwłaszcza w gorącym klimacie zawiera wiele pasożytów, dla człowieka najgroźniejsze to tasiemce. W dawnych czasach tak samo jak we wszystkich kulturach trudno było tłumaczyć wieśniakom zawiłości biologi i chorób. Wszytko było po prostu tłumaczone jako boski przykaz, Teraz poddajemy się po prostu diecie, dawniej był to boski 40 dniowy post teraz myjemy ręce przed wyjściem z toalety, w gorącym klimacie gdzie trudno o wodę... podzielono prawem boskim, lewa ręka nieczysta, śmierdząca to wycierania tyłka, prawa boska czyta, do jedzenia. Zanim wyjdziesz z kibla o ile jest taka możliwość umyj tyłek, u nas sobie wycierasz ile tam dasz rade, ale czy tak całkiem czyste jest? W upale, smród to najmniejszy problem, bakterie które by się rozwijały na drobinkach odchodów spowodowały by odparzenia, pękającą skórę, i inne paskudztwa. Więc boski przykaz dla plebsu... myj dupsko o ile to możliwe. świnia itp paskudy, brudne, często mające pasożyty groźne dla ludzi. Teraz mamy "sanepid" szczepienia itd, dawniej trzeba było po prostu unikać jedzenia tego co szkodliwe. Więc boski ukaz, ZAKAZ, nie jesz nie chorujesz. czasy się zmieniły, ale dla muzułmanów nadal świnia jest nieczysta... o dużym zagrożeniu i w sumie mają racje. A że często działa wręcz histerycznie... i irracjonalnie? A Ilu z was boi się lecieć samolotem? Mimo że w europie w wypadkach lotniczych przez 10 lat zginie mniej ludzi, niż w ciągu jednego dnia na drogach w krajach przez które będziecie jechali? narażamy się w irracjonalny sposób, a jednak :> Nauczyłem się niektórych zwyczajów higieny, przez te kilka lat mieszkania tam i powiem wam że wcale to nie głupie jest ![]() A tak na marginesie, takim obrzydliwym jedzeniem dla Australijczyka jest królik :> Ale to inny powód, do dziś traktuje się je tam jak szczury Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
abd_ul | Post #7 Ocena: 0 2013-12-06 20:13:38 (12 lat temu) |
Serio pytacie? A jakby tak swinke wpuscic do kosciola na oltarz to ksiadz by nie kazal czyscic?
Czyszczona bo w przypadku modlitwy musimy miec czysty kawalek podlogi-tylko tyle i az tyle. U nas Bog nie ''mieszka'' w meczecie. Do kolegi wyzej, nie, nie wk****** sie, odpowiedzialem na post, chcesz sobie dotego cos dopisac prosze bardzo. Ja nie twierdze ze swinka nie smaczna-dla nas zabroniona I tyle nie wiem po co dopisywac cos do tego wiecej ? krakn mozna i tak to sobie tlumaczyc-dla czlowieka wierzacego naukowe dowody nie maja takiego znaczenia w tym przypadku- chociaz moze niektorych przekonuja dodatkowo. [ Ostatnio edytowany przez: abd_ul 06-12-2013 20:17 ] |
Post #8 Ocena: 0 2013-12-06 20:26:14 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
agarudii | Post #9 Ocena: 0 2013-12-06 20:33:53 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
Cytat: 2013-12-06 20:13:38, abd_ul napisał(a): Serio pytacie? A jakby tak swinke wpuscic do kosciola na oltarz to ksiadz by nie kazal czyscic? Czyszczona bo w przypadku modlitwy musimy miec czysty kawalek podlogi-tylko tyle i az tyle. U nas Bog nie ''mieszka'' w meczecie. Do kolegi wyzej, nie, nie wk****** sie, odpowiedzialem na post, chcesz sobie dotego cos dopisac prosze bardzo. Ja nie twierdze ze swinka nie smaczna-dla nas zabroniona I tyle nie wiem po co dopisywac cos do tego wiecej ? krakn mozna i tak to sobie tlumaczyc-dla czlowieka wierzacego naukowe dowody nie maja takiego znaczenia w tym przypadku- chociaz moze niektorych przekonuja dodatkowo. [ Ostatnio edytowany przez: <i>abd_ul</i> 06-12-2013 20:17 ] no niestety abdul, ale krak ma racje. tepy plebs nie pojmie dlaczego ma nie jesc swinki ( w pewnych sprzyjajacych warunkach szkodzi), wiec sie ten plebs straszy "bogiem". nie pojmie tez zwykly wiesniak, ze jak sobie tylek podetrze, a potem ta lape do buzi wpakuje, to sie rozchoruje, wiec sie go znow straszy "bogiem" itd... oczywiscie pisze o czasie bardzo przeszlym, tylko pojac nie moge dlaczego ludzie w 21 wieku, nie potrafia pojac zwyklych zaleznosci ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
abd_ul | Post #10 Ocena: 0 2013-12-06 20:34:05 (12 lat temu) |
I co mam sie tlumaczyc za ta kobiete? Przeciez to obled, w ten sposob mozna przytoczyc setki/tysioce/miliony opowiadan. o czym to swiadczy? O ludziach, no ale wlasnie w tym problem, ze ludzie oceniaja religie na podstawie zachowan ludzkich, ktore najczesciej sa tylk onasladownictwem tradycji i zwyczajow, przeplecione watkami religijnymi.
Swinia w islamie tez nie jest diaboliczna-ludzie ja tak traktuja, tyle. Jezeli np. dla mnie szczur jest obrzydliwy to znowu ktos podciagnie pod religie? Dla uzupelnienia podam ze zabronione nam jest rowniez spozywanie padliny, krwi i zwierzat ktore posiadaja kly i ciekawostka zaby. [ Ostatnio edytowany przez: abd_ul 06-12-2013 20:36 ] |