Str 58 z 439 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ujagny_blog |
Post #1 Ocena: 0 2013-11-30 21:55:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-11-2013 Skąd: Londyn/Crawley |
Cytat:
2013-11-30 18:35:15, robinek napisał(a):
A tu same rodzynki.
Najważniejszy dla muzułmanów to pewnie ten od medycyny sądowej.
Niby śmieszne, ale to jest cholera jasna straszne, że Ci ludzie żyją w takim mentalnym średniowieczu i ogłupieniu religią, a chcieliby ten stan jeszcze narzucać wszystkim dookoła.
Jagna
|

|

|
|
|
abd_ul |
Post #2 Ocena: 0 2013-12-01 12:06:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2013 Skąd: Londyn |
a przepraszam ty kim jestes I co wiesz kto dla muzulmanow jest wazny? W odroznienie od KK my nie kierujemy sie tym co oni powiedza tylko tym co zostalo ogloszone Prorokom i ostatniemu Wyslanninkowi saws, ludzie jak ludzie, bladza, sa pelni rzadzy wladzy i wykorzystaja wszystko aby swoj cel osiagnac, nakazane nam jest uczyc sie i zdobywac wiedze ze zrodel, dlatego tak wazne jest aby edukacja w panstwach muzulmanskich byla na wysokim poziomie, niesteyt ktos ma inny cel bo wiadomo ze prostym ludem latwiej sie manipuluje wiec prsze nauczy sie odrozniac wiare od ''wyznawcow'', islam nie jest skomplikowany, ludzie tylko islam rozdrabniaja na czasteczki, ot taka zaslona dymna zeby sie z prawdziwymi problemami nie zetknac.
|

|
 |
|
Embit83 |
Post #3 Ocena: 0 2013-12-01 12:53:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2012 Skąd: Londyn |
Cytat:
2013-12-01 12:06:15, abd_ul napisał(a):
a przepraszam ty kim jestes I co wiesz kto dla muzulmanow jest wazny? W odroznienie od KK my nie kierujemy sie tym co oni powiedza tylko tym co zostalo ogloszone Prorokom i ostatniemu Wyslanninkowi saws, ludzie jak ludzie, bladza, sa pelni rzadzy wladzy i wykorzystaja wszystko aby swoj cel osiagnac, nakazane nam jest uczyc sie i zdobywac wiedze ze zrodel, dlatego tak wazne jest aby edukacja w panstwach muzulmanskich byla na wysokim poziomie, niesteyt ktos ma inny cel bo wiadomo ze prostym ludem latwiej sie manipuluje wiec prsze nauczy sie odrozniac wiare od ''wyznawcow'', islam nie jest skomplikowany, ludzie tylko islam rozdrabniaja na czasteczki, ot taka zaslona dymna zeby sie z prawdziwymi problemami nie zetknac.
Abd-ul zadam Ci pytanie: Czy osobistości na zdjęciach są "kimś" w świecie islamu, w krajach arabskich? Bo mi się wydaje, że tak.
Więc teraz wytłumacz nam jak mamy rozumieć ich "wiedzę" i "wykształcenie" gdy tacy ludzie głoszą, że Ziemia jako planeta jest płaska i mało tego chcą kary dla tych, którzy w to nie wierzą. Sorry ale dla mnie to średniowiecze.
Moje zdanie na temat islamu jest jedno: Islam jest zagrożeniem dla cywilizacji zachodu. O ile głoszenie takich pierdół o płaskiej Ziemi jest dość zabawne to nawoływanie (które przechodzi w czyny) do mordowania niewiernych, żądanie wprowadzenia prawa Szariatu w krajach europejskich - katolickich jest już chore i niebezpieczne.
P.S. Nie chcę być nie uprzejmy ale Ty, który piszesz o wiedzy i wykształceniu napisałeś swój post jednym DŁUGIM zdaniem, z masą przecinków i jedną kropką na końcu. Trochę to nie po "polskiemu".
Pozdrawiam
|

|
 |
|
tomaszzet |
Post #4 Ocena: 0 2013-12-01 14:52:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Ciekawe gdzie i w jakich warunkach ten człowiek się wychowywał. Zakladam, że w Europie i w warunkach europejskich... pewnie nigdy tam nie był, a jeśli nawet, to po wakacjach chętnie wracał do domu. Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|

|
 |
|
abd_ul |
Post #5 Ocena: 0 2013-12-01 18:15:29 (12 lat temu) |
Wybacz moja niepoprawna polszczyzne- rozumiem ze z tego powodu wszystko co powiem jest niewiele warte. Mam nadzieje, ze jestes tak skrupulatny wobec kazdego tutaj na forum-a poniewaz na forum wiekszoscia sa prawdziwi policy z krwi i kosci jak wytlumaczysz ich bledy?
Co do w/w postaci jak to w kazdej religii bywa ludzie potrzebuja kogos u kogo mozna szukac pomocy w znalezieniu drogi jesli sie zbladzi-te osoby czesto gesto wymyslaja swoja ideologie, bo za czasow ostatniego Proroka (saws) o testeach na DNA i prowadzeniu samochodow przez kobiety niewiele wiedziano  Sam Ilsam jest prosty i najwazniejszym jego przeslaniem jest ze BOG JEST JEDEN, nie ma syna, corki, matki itp. tylko Jemu nalzey sie cala czesc i chwala. Prawo ktore Ilsam za soba niesie nie rozni sie niczym od tego ktore glosili wczesniejsi Prorocy (pzn)a o ktorym mozesz poczytac w Sarum testamiencie. Cale zlo ktore doczepilo sie do Islamu nie wynika z niego ale od ludzi, ktorzy tak jak wczesniej wspomnialem maja swoje cele.
Nie znam tego pana co glosi iz ziemia jest plaska ale powiem ci ze to sie ma nijak do przeslania Bozego, ot wymysly kogos kto uwaza sie za znawca i ma wokol siebie liczne grono poklaskujacych-ludzmi prostymi i niewyuczonymi latwiej sie kreci i manipuluje.
tomaszzet wydaje ci sie ze w krajach muzulmaniskich nie ma zwyczajnych zjadaczy chleba? Czy w Polsce sa tylko filozofowie, moherowe berety i wielbiciele ksiezy? (jak to sie odmienia?)
Nigdzie nie skrytykowalem sysyemu w Europie (tutaj mi przyszlo zyc) i co z tego? Jestem lepszy/gorszy? Moze ty sie za lepszego uwazasz z tego powodu? Pokory czlowieku bo twoi przodkowie gineli za twoj kraj, jakby nie wygrali to moze tez bys byl teraz niewolnikiem nazistowskiego system i nie umial nawet sie podpisac.
[ Ostatnio edytowany przez: abd_ul 01-12-2013 18:18 ]
|

|
 |
|
|
tomaszzet |
Post #6 Ocena: 0 2013-12-01 18:29:39 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Dobre Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|

|
 |
|
chat_noir |
Post #7 Ocena: 0 2013-12-01 18:41:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-11-2012 Skąd: londek |
Nikogo nie interesuje jaki jest naprawdę islam, bo w czystej postaci występuje on tylko na kartach Koranu, czy tam jakichś innych świętych ksiąg.
Abdull.
Zamiast bronić jak niepodległości islamu, którego nikt na oczy nie widział, postaraj się skłonć swoich braci w wierze do zaprzestania wycierania sobie nim gąb i butów.
Jeśli tego dokonasz, nauczysz swoich współplemieńców prawdziwego islamu, nas nie będziesz musiał przekonywać do niczego.
Bo problem zniknie.
Rozumiesz ?
si Deus pro nobis, quis contra nos?
|

|
 |
|
abd_ul |
Post #8 Ocena: 0 2013-12-01 19:01:40 (12 lat temu) |
No popatrz to ja mam wieksze szczescie niz ty, nie znam takich z takimi pogladami o jakich wy rozprawiacie.
BTW Od kiedy przekazywanie swojego punktu widzenia jest przekonywaniem- pisze jak jest dookola mnie, sorry ale nie bede za to przepraszac i udowadniac ze nie jestem wielbladem.
|

|
 |
|
Embit83 |
Post #9 Ocena: 0 2013-12-01 19:04:28 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2012 Skąd: Londyn |
Abd-ul nie zrozum mnie źle ale chciałbym zadać Ci jeszcze kilka pytań: Jesteś "białym" Polakiem? Urodziłeś się i wychowałeś w Polsce? Jeśli tak to na prawdę dziwi mnie Twoje podejście do tego tematu. Dlaczego? Ano dlatego, że Polska JESZCZE nie ma tego problemu jaki mają z wyznawcami islamu kraje Europy zachodniej. Wielu przykładów przytaczać tutaj nie muszę.
Dla mnie jest tylko jedna grupa muzułmanów, do których mam szacunek. To polscy Tatarzy. Jak wiemy od wieków żyją na terenach Polski i nigdy z nimi nie było problemów. Wręcz przeciwnie. Kiedy trzeba było walczyli w jej obronie. Oni czują się i są Polakami.
A teraz popatrz jaka sytuacja jest w krajach takich jak UK, Francja, Niemcy czy Szwecja. Zamieszki, demonstracje, morderstwa. I wszystko to w imię ... waszego Boga. Nie uważasz, że trochę to chore??? Wyznawcy islamu sami są sobie winni temu jak postrzegana jest ich religia.
Może napiszesz mi, że to tylko grupka fanatyków. Tylko powiedz mi co robi cała reszta by się od nich odciąć??? NIC. Siedzą cicho. Dla mnie jest to jednoznaczne z popieraniem wszystkiego o czym mówią Ci fanatycy.
Ktoś może powiedzieć, że KK w Polsce też ma swoich fanatyków: babcie w mocherowych beretach.
Tylko wiesz jaka jest różnica między jednymi a drugimi?
Wolałbym spotkać grupkę takich fanatycznych babci i powiedzieć im co jest złego w KK niż spotkać grupkę fanatycznych islamistów i zostać zarżniętym jak świnia za swoje poglądy.
Problemem muzułmanów w Europie jest to, że na każdym kroku krzyczą jaka to im się krzywda dzieje, jak są prześladowani, dyskryminowani. Wielu chciałoby wprowadzić zasady takie jak w krajach arabskich.
A tymczasem jakie my chrześcijanie mamy prawa w świecie islamu? ŻADNE. Poczytaj trochę wiadomości na ten temat bo za dużo by tu pisać.
|

|
 |
|
abd_ul |
Post #10 Ocena: 0 2013-12-02 09:50:08 (12 lat temu) |
Cytat:
2013-12-01 19:04:28, Embit83 napisał(a):
Abd-ul nie zrozum mnie źle ale chciałbym zadać Ci jeszcze kilka pytań: Jesteś "białym" Polakiem? Urodziłeś się i wychowałeś w Polsce? Jeśli tak to na prawdę dziwi mnie Twoje podejście do tego tematu. Dlaczego? Ano dlatego, że Polska JESZCZE nie ma tego problemu jaki mają z wyznawcami islamu kraje Europy zachodniej. Wielu przykładów przytaczać tutaj nie muszę.
Dla mnie jest tylko jedna grupa muzułmanów, do których mam szacunek. To polscy Tatarzy. Jak wiemy od wieków żyją na terenach Polski i nigdy z nimi nie było problemów. Wręcz przeciwnie. Kiedy trzeba było walczyli w jej obronie. Oni czują się i są Polakami.
A teraz popatrz jaka sytuacja jest w krajach takich jak UK, Francja, Niemcy czy Szwecja. Zamieszki, demonstracje, morderstwa. I wszystko to w imię ... waszego Boga. Nie uważasz, że trochę to chore??? Wyznawcy islamu sami są sobie winni temu jak postrzegana jest ich religia.
Może napiszesz mi, że to tylko grupka fanatyków. Tylko powiedz mi co robi cała reszta by się od nich odciąć??? NIC. Siedzą cicho. Dla mnie jest to jednoznaczne z popieraniem wszystkiego o czym mówią Ci fanatycy.
Ktoś może powiedzieć, że KK w Polsce też ma swoich fanatyków: babcie w mocherowych beretach.
Tylko wiesz jaka jest różnica między jednymi a drugimi?
Wolałbym spotkać grupkę takich fanatycznych babci i powiedzieć im co jest złego w KK niż spotkać grupkę fanatycznych islamistów i zostać zarżniętym jak świnia za swoje poglądy.
Problemem muzułmanów w Europie jest to, że na każdym kroku krzyczą jaka to im się krzywda dzieje, jak są prześladowani, dyskryminowani. Wielu chciałoby wprowadzić zasady takie jak w krajach arabskich.
A tymczasem jakie my chrześcijanie mamy prawa w świecie islamu? ŻADNE. Poczytaj trochę wiadomości na ten temat bo za dużo by tu pisać.
Ja sie nie obrazam ale moge sie tylko wypowiadac w swoim imieniu. To nie prawda ze nikt sie od nich nie odcina, zawsze po tragediach sa ogloszenia rady imamow I lokalnych meczetow ale tego nikt nie pokazuje-bo po co.
Jak wedlug ciebie mam sie odciac od nich-przeciez pisze ze to narwancy jacys, I nawet nie fanatycy tylko ludzie chorzy wycierajacy sobie swoje geby islamem, zeby zostac zauwazonym. Tyle. Ilu znasz muzulmanow-takich w realu z ktorymi rozmawialaes na te tematy? Ilu z nich zgadza sie z tym, ilu z nich jest praktykujacymi na codzien( nie takimi od swieta, lub na pokaz-modlacymi sie 5 X a potem latajacymi za dziewczynami po pubach?)Jestesmy wiekszascia ale my wlasnie nie krzyczymy, nie oburzamy sie o wszystko-zyjemy i tak jak dlugo nikt na nas nie pluje tez nie plujemy na innych. Co wedlug ciebie powinnismy zrobic-przecietni zjadacze chleba? Przepraszac kazdego napotkanego na ulicy za zlo ktore ktos inny zrobil? Ty przepraszasz za Jedwabne i inne mordy dokonane na Zydach, czy ty z tych co twierdza ze to tylko Niemcy mordowali?
Nie bardzo rozumiem co moj kolor skory ma do tego? Tylko biali maja wylacznosc na posiadanie racji?
|

|
 |
|