Str 53 z 439 |
|
---|---|
vertigo | Post #1 Ocena: 0 2013-11-10 17:17:52 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-02-2012 Skąd: Hampshire |
If you bungle raising your children, I don't think whatever else you do well matters very much.
|
Post #2 Ocena: 0 2013-11-10 17:22:18 (12 lat temu) |
|
Konto zablokowane Z nami od: 04-12-2011 |
Cytat: 2013-11-10 13:05:43, Alter_Ego napisał(a): Przyznam szczerze że już nic nie jest w stanie mnie zdziwić jeśli chodzi o kwestię multi kulti, ograniczania naszych wolności i natrętnej ekspansji islamu. Powiem więcej, gdyby nie fakt że jednak pare lat żyję w uk i staram sie powstrzymywać od słow które cisną mi się na usta kiedy czytam czego wymagają muzułmanie od nas, europejczyków na naszym własnym podwórku, to już byłbym pod meczetem u mnie w mieście w pl z transparentem odpowiedniej treści. Chciałbym zrobić piękne zdjęcia na tle tegoż przybytku, porozrzucać widłami boczek na terenie okalającym meczet i osobiście zadzwonić na policję z tzw: samopodpier******em, zobaczyć co z tego wyniknie i jaki paragraf zostałby mi przedstawiony. Gość który wrzucił boczek w Edynburgu jakiś czas temu do meczetu dostał 10 miesiecy więzienia, ciekawe co groziłoby w pl za tak bestialski czyn.?? Ale że "niestety" wraz z wiekiem instynkt samozachowawczy się u mnie wyostrza to nie mogę sobie na to pozwolić. Szkoda że nie jestem z 15-20 lat młodszy, wtedy nawet nie zastanawiałbym się nad konsekwencjami, które niestety w dzisiejszych czasach mogłyby być dotkliwsze niż np 15 czy 20 lat temu. Niemniej jednak palenie bądz obsmarowywanie meczetów czy synagog uważam za debilizm, trzeba znaleść inne sposoby by mniejszośc nie stanowiła o wiekszości. Co do UK to ten kraj jest przegrany. Lobbing bankowców i biznesmenów którzy mają interesy w krajach muzułmańskich jest tak silny że przez typowe kontakty biznes-polityka mogą dyktować działaniami rządu. Wystarczy dla przypomnienia jakiej sraczki dostali bankowcy jak kryzys trafił w Dubaj i pod znakiem zapytania stanęły spłaty kredytów zaciągniętych w Londyńskich bankach przez dubajskich deweloperów. By ograniczyć zapaść to wpompowali dodatkową kasę w wielbłądy a w Anglii się ukróciło. |
krakn | Post #3 Ocena: 0 2013-11-10 18:07:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-11-10 17:22:18, robinek napisał(a): Cytat: 2013-11-10 13:05:43, Alter_Ego napisał(a): Przyznam szczerze że już nic nie jest w stanie mnie zdziwić jeśli chodzi o kwestię multi kulti, ograniczania naszych wolności i natrętnej ekspansji islamu. Powiem więcej, gdyby nie fakt że jednak pare lat żyję w uk i staram sie powstrzymywać od słow które cisną mi się na usta kiedy czytam czego wymagają muzułmanie od nas, europejczyków na naszym własnym podwórku, to już byłbym pod meczetem u mnie w mieście w pl z transparentem odpowiedniej treści. Chciałbym zrobić piękne zdjęcia na tle tegoż przybytku, porozrzucać widłami boczek na terenie okalającym meczet i osobiście zadzwonić na policję z tzw: samopodpier******em, zobaczyć co z tego wyniknie i jaki paragraf zostałby mi przedstawiony. Gość który wrzucił boczek w Edynburgu jakiś czas temu do meczetu dostał 10 miesiecy więzienia, ciekawe co groziłoby w pl za tak bestialski czyn.?? Ale że "niestety" wraz z wiekiem instynkt samozachowawczy się u mnie wyostrza to nie mogę sobie na to pozwolić. Szkoda że nie jestem z 15-20 lat młodszy, wtedy nawet nie zastanawiałbym się nad konsekwencjami, które niestety w dzisiejszych czasach mogłyby być dotkliwsze niż np 15 czy 20 lat temu. Niemniej jednak palenie bądz obsmarowywanie meczetów czy synagog uważam za debilizm, trzeba znaleść inne sposoby by mniejszośc nie stanowiła o wiekszości. Co do UK to ten kraj jest przegrany. Lobbing bankowców i biznesmenów którzy mają interesy w krajach muzułmańskich jest tak silny że przez typowe kontakty biznes-polityka mogą dyktować działaniami rządu. Wystarczy dla przypomnienia jakiej sraczki dostali bankowcy jak kryzys trafił w Dubaj i pod znakiem zapytania stanęły spłaty kredytów zaciągniętych w Londyńskich bankach przez dubajskich deweloperów. By ograniczyć zapaść to wpompowali dodatkową kasę w wielbłądy a w Anglii się ukróciło. he, nie tylko Szejkowie za pomocą banków brytyjskich wykupili ogromną cześć centrum Londynu, okolie H. Parku, Sloana SQ itd. Pompowanie jest niesamowite, np sąsiednia kamenica koło kamienicy Churchila, została sprzedana za kilkanaście mln, funtów, i teraz firma która ten dom remontuje skasowała już ponad 160 mln funtów, ale remont nadal trwa i koszty rosną. Często jesteśmy w domach gdzie z zewnątrz wyglądają jak to londyńskie duże domy, np Holand park, dopiero jak wejdziesz za ogrodzenie okazuje się że te domy totak na prawdę jeden ogromy komplex stanowiący jeden wielki dom. nie ma szans żeby ktoś od nich odkupił takie coś w całości. przepych jest kosmiczny. nie do opisania. Dlatego nikt im nie podskakuje. tak jak mówisz mają cały biznes europy w kieszeni. Co do Iranu to też jest mieszanka, bo przecież jeszcze przed rewolucją żyło się tam normalnie, kobiety nie zakrywały się, dopiero gdy weszli popaprańcy, zaczeły się mordy, kamieniowanie, oszpecanie kobiet itd. Ja akurat byłem krótko w Iranie, był tam w tedy bardzo zły czas dla niewiernych, ale ratował mnie Polski paszport, ale miałem sporo znajomych również kobiety, które pracowały w egipcie czy we francji. Ten film to taki bardzo grzeczny, gdyby był z ukrytej kamery byłby zupełnie inny. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
vertigo | Post #4 Ocena: 0 2013-11-10 18:39:03 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-02-2012 Skąd: Hampshire |
Pewnie z ukrytej kamery bylby inny i zapewne bardziej bulwersujacy,z ciekawosci mozna jednak zobaczyc.
[ Ostatnio edytowany przez: vertigo 10-11-2013 18:40 ] If you bungle raising your children, I don't think whatever else you do well matters very much.
|
abd_ul | Post #5 Ocena: 0 2013-11-10 18:50:03 (12 lat temu) |
Z nami od: 04-06-2013 Skąd: Londyn |
skoro tak boicie sie islamu to moze zacznijcie praktykowac swoja wiare?Muzulmanow w UK jest ok 5%, keidys Zydzi byli zagrozeniem i ich wymordowano teraz trzeba sobie znalesc nowego wroga.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2013-11-10 19:00:11 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
abd_ul | Post #7 Ocena: 0 2013-11-10 19:21:53 (12 lat temu) |
Co sie dzieje? Bo jak dla mnie banda oszolomow lubi sobie glosno gadac ale jaki to ma wplyw na pozostale 95% spoleczenstwa???
Sami zamykaja sie w gettach I co z tego, nie musisz wsrod nich zyc I nie musisz sie zgadzac z tym w co oni wierza ale nie masz tez prawa im narzucac swojego swiatopogladu. Zgadzam sie ze musisz praktykowac zadnej religii. Zyj i daj zyc innym |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2013-11-10 19:37:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2013-11-10 19:21:53, abd_ul napisał(a): Co sie dzieje? Bo jak dla mnie banda oszolomow lubi sobie glosno gadac ale jaki to ma wplyw na pozostale 95% spoleczenstwa??? Sami zamykaja sie w gettach I co z tego, nie musisz wsrod nich zyc I nie musisz sie zgadzac z tym w co oni wierza ale nie masz tez prawa im narzucac swojego swiatopogladu. Zgadzam sie ze musisz praktykowac zadnej religii. Zyj i daj zyc innym No właśnie problem w tym, że im MY dajemy żyć, a oni nie dość że nie chcą się dostosować, i niech im będzie, to jeszcze właśnie nie chcą się pogodzić ze sposobem naszego stylu życia i naszej tradycji. Coraz częściej żądają zmian i chcą narzucić swoje. Więc może twoja wypowiedź powinna się znaleźć na ich forach, może pod meczetem? ![]() i znajdziesz takich relacji od groma. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #9 Ocena: 0 2013-11-10 19:41:30 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
abd_ul | Post #10 Ocena: 0 2013-11-10 19:50:39 (12 lat temu) |
Ludzie ale to tylko zwykle gadanie tylko naglosnione co by sie nas bac I tyle, nie znam osobiscie zadnego takiego czleka I Bogu dziekuje, to tak jakby w twierdzic ze w Pl to ludzie pokroju Rydzyka I jego nasladownikow sa, lub tych co pod krzyzem sie szarpali. Media maja jedna role-manipulowac. W przypadku islamu swietnie im sie to udaje bo nikt z was nawet do zrodla nie zajrzy, latwiej poslugiwac sie stereotypami I powtarzac jak mantre oni sa zli. Powtarzam o Zydach tez ploty chodzily 100 lat temu-wiemy jak to sie skonczylo.
|