MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stop Islamizacji Europy

« poprzednia strona

Strona 439 z 439 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 437 | 438 | 439 ] - Skocz do strony

Str 439 z 439

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

CuriousCatAlive

Post #1 Ocena: 0

2023-08-17 00:46:09 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Cytat:

2023-08-16 07:21:31, galadriel napisał(a):
Raczej wie, i wlasnie do tego nawiazuje. To jest kontrowersyjna postac, jakis radykalny shia ( czyli ichniejsza “ lewica”;) gloszacy np, ze Izrael ma prawo nie tylko do Palestyny, ale np. Jordanii, no Zydzi byli tam przed muzulmanami.

W haremach to Turcja. Gdzie tam masz Arabow? Beduini , “prawdziwi” Arabowie, protoplasci rzec by moza to zupelnie inna bajka.

Shia to nie lewica. Roznia sie od sunnitow pogladami kto dziedziczy po Mahomecie, oprocz roznic jeszcze w prawie.

Arabowie jeszcze przed Mahometem mieli niewolnictwo, a po nim rowniez, wiec dlaczego sadzisz ze niewolnice to tylko w Turcji?

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2023-08-17 11:00:34 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

U nas przed Chrystusem też było niewolnictwo, po również. Do tego pańszczyzna w Polsce robiła z chłopa kogoś tylko niewiele lepszego od niewolnika.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2023-08-17 12:18:49 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2023-08-17 11:00:34, daavid napisał(a):
U nas przed Chrystusem też było niewolnictwo, po również. Do tego pańszczyzna w Polsce robiła z chłopa kogoś tylko niewiele lepszego od niewolnika.

ahahaha panszczyzna robila z chlopa niewiele lepszego od niewolnika🤣🤣🤣
to czym my jestesmy dzisiaj? Podniewolnicy?
Ile ty swojej pensji oddajesz w podatkach? Ile lat splacasz kredyt zeby gdzies mieszkac? Kto jest wlascicielem twoich dzieci? Kto decyduje o tym czego sie je uczy? Kto decyduje o ich plci?
No sie usmialam po pachy.🤣
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2023-08-17 17:07:17 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Wiesz, jeśli się czujesz niewolnikiem, albo chłopką pańszczyźnianą, to mamy prawdopodobnie do czynienia z jakąś obsesją, nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością, bo zarówno niewolnicy, jak i chłopi pańszczyźniani byli wykorzystywani do bólu a poziom ich sprawczości był dokładnie zerowy.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 17-08-2023 17:08 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: +2

2023-08-17 17:55:51 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Chcialabym oddawac tyle pracy swojemu panstwu co oddawali chlopi panszczyzniani.
Bez znaczenia jest kim sie czujesz, nie zmienia to faktu, ze nie masz nic do powiedzenia na temat tego ile placisz haraczu wolny czlowieku🤣. W zamian dostajesz pseudo opieke panstwa, zebys sie czul lepiej niz niewolnik. A i zapomnialam, ze mozesz w swojej wyobrazni wybierac tych co cie regularnie okradaja, podkresle "w wyobrazni", bo tak naprawde, nie masz na to zadnego wplywu.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2023-08-17 18:22:23 (2 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Mam nadzieję, że wiedzy o położeniu chłopów pańszczyźnianych nie czerpiesz z memów.
Porównaj proszę średnią długość życia w pańszczyźnianej wsi zanim powiesz, że to co dostajesz od systemu jest równie słabe, bo przy całej beznadziejności NHSu itp jest to dalekie od prawdy. Chłop mógł liczyć o najwyższej ma wygrzanie w piecu chlebowym na trzy zdrowaśki.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #7 Ocena: 0

2023-08-17 20:13:48 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Tak samo dlugo zyli pozostali. To byla kwestia wiedzy jaka w tamtych czasach dysponowano a nie pochodzenia spolecznego.
Smiem twierdzic, ze dzisiaj bogaci moga sobie pozwolic na znacznie lepsza opieke medyczna i lepsza edukacje niz ludzie biedniejsi. Myslac o bogatych wcale nie mam na mysli ludzi, ktorzy uczciwie sie dorobili swojego majatku a raczej zlodzieji zarzadzajacych naszym krajem.
I bez roznicy z ktorej frakcji pochodza, schemat zawsze jest taki sam, wyzysk pracujacych na rzecz nierobow.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #8 Ocena: +1

2023-08-17 21:39:50 (2 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

A jak to się ma do tematu tego wątku ? : stop islamizacji Europy ?

Czytając " I bez roznicy z ktorej frakcji pochodza, schemat zawsze jest taki sam, wyzysk pracujacych na rzecz nierobow."

Idąc tym tokiem myślenia należałoby dopisać: Proletariusze wszystkich krajów łączcie się.

Już to przerabialiśmy i wiemy że to się zawsze do tego samego sprowadza: kto pierwszy ten lepszy.

Odnośnie Islamizacji to pewien "kumaty" w tej religii mnie zapytał czy choć trochę znam te "ichniejsze " nauki że tak się wzbraniam przed jakąkolwiek dyskusją.
Moja odpowiedz była że nie. Na to mi powiedział : że szkoda, bo nie wiem co tracę Ja na to mu powiedziałem że jestem ateistą. Chciał mi dać jakąś broszurkę ale z braku zainteresowanie z mojej strony sobie odpuścił.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #9 Ocena: 0

2023-08-17 22:29:25 (2 lata temu)

iwona38

Kobieta

Emeryt cos ci sie pomylilo. Co maja proletariusze do wyzysku chlopow panszczyznianych z davida opowiesci i do dzisiejszych niewolnikow, pracujacych na 500+ dla nierobow?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #10 Ocena: 0

2023-08-18 03:44:27 (2 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Iwona niestety ma rację, jesteśmy niewolnikami i wiekszosc z nas jest tego nieświadomych. Dzisiejsi "władcy niewolników" są poprostu mądrzejsi od tych, którzy żyli 500-1000 lat temu, bo robią to w taki sposób, żeby niewolnik nie był świadomy tego, że jest niewolnikiem w ten sposób łatwiej jest utrzymać władze nad niewolnikiem.

Nie jestem pewien, jeśli nie mam racji niech ktoś mnie poprawi, ale chłopi pańszczyźniani pracowali dwa dni w tygodniu na tak zwane państwo. My oddajemy połowę naszych zarobków w podatkach i jak ktoś myśli, że płaci 20% dochodowego+NI po przekroczeniu 12500 dochodu , 40% po przekroczeniu 50k i 45% po przekroczeniu 125k to się grubo myli bo jeszcze są podatki ukryte np. VAT, akcyza i takie o których większość zapomina np. road tax, counsil tax, tv licence, a jak już niewolnik zaoszczędzi i zainwestuje to jeszcze podatek od zysków kapitałowych 10% lub 20% w zależności od dochodu, jak niewolnik kupi nieruchomość i wynajmie to 18% lub 28% w zależności od dochodu, ale mogę się mylić nie moja działka, a i nie zapominajmy o inflacji to też jest formą podatku.

A argument typu dzisiaj ludzie żyją dłużej niż chłopi pańszczyźniani jest nietrafiony bo dzisiaj wszyscy żyją dłużej niż 500/1000 lat temu dzisiejszy "władca świata" też żyje dłużej niż król 500-1000 lat temu. Mamy lepsze, życie tylko dlatego, że świat zrobił ogromny postęp technologiczny, ale wykorzystywani jesteśmy bardziej niż chłopi pańszczyźniani.

Do góry stronyOnline

Strona 439 z 439 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 437 | 438 | 439 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,