MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stop Islamizacji Europy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 434 z 439 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 433 | 434 | 435 ... 437 | 438 | 439 ] - Skocz do strony

Str 434 z 439

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ChrisCov

Post #1 Ocena: +1

2020-07-26 23:49:49 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2020-07-26 12:47:40, SweetLiar napisał(a):
Tu nie chodzi o to, żeby żałować Francji. Francja podobnie jak inne kraje tej lepszej oświeconej części Europy swoje za uszami ma. Jak to mówiła moja Babcia ”nawarzyłeś sobie piwa to je teraz wypij”.

Żal to jest mi Polski jak wielu naszych rodaków (także na tym forum) chciałoby powielać te same błędy i przenosić je na nasz grunt.
Na szczęście należą do mniejszości i jedynie dziwią się, kiedy ”opinia społeczeństwa w UK i na świecie jest tak rozbieżna z opinią użytkowników forum”.

Moglabys wymienić tych użytkowników forum, którzy chcą importować uchodźców do PL z nazwy?
Ja pisałem do tej pory coś przeciwnego, bo jestem zadeklarowanym przeciwnikiem tego czegoś.
Po prostu w jakiś dziwny sposób mieszasz nadreprezentatywny procent Polaków popierających PiS na tym forum, z wcale nienadreprezentatywnym procentem użytkowników, będących przeciwnikami importowania "uchodźców".

Cytat:

2020-07-26 13:09:03, Jurny_Jurek napisał(a):
No, rzekomo głosowali na mniejsze zło czyli naszą kochaną liberalną lewicę co na żądanie komisji europejskiej z checia zakupią 100 pontonów by inżynierka z Afryki Północnej zasiliła ten nietolerancyjny i zacofany kraj, w ktorym nie ma podparyskich dzielnic do których boi się zaglądaç policja ani nikt nie strzela do dziennikarzy w redakcji urbana bo smieje sie z boga.

Wesoły ten Bosak - wiekszosc go popierajacych w I turze to narodowcy, konserwatysci i wolnosciowcy - a on zagłosował na Rafaua. Teraz juz koniec miłosci tvn czy gw do Krzyśka - konfa be bo Rafau nie wygrał.

Nie tylko narodowcy, ale antysocjaliści, a przecież PiS jest partią socjalistyczną.
Wracasz po raz kolejny do tematu uchodźców, podczas gdy problem dotyczy muzułmanów, bo to ich nie chcą Polacy. Po II wojnie światowej Polska przyjęła kilka tysięcy Greków i nie było z nimi problemu.
Gdy napisałem, że PiS ściąga rekordową liczbę muzułmanów, napisałeś z Wielimem, że nie macie nic przeciwko muzułmanom, jeżeli będą się w Polsce odpowiednio zachowywali i płacili podatki.
Teraz mówisz o braku integracji, czyli jednak chodzi o muzułmanów.
Różnimy się tym, że mi też chodzi o muzułmanów, ale tego nie ukrywam.
Co to jest za różnica, czy muzułmanie przybywają do Polski legalnie, czy jako uchodźcy? Problem w tym, że przybywają w zbyt dużych ilościach i winny jest temu PiS. Dzisiaj oglądałem specjalnie wiadomości, by posłuchać trochę idiotyzmów. Był więc nacisk na poinformowanie o "islamskich" imigrantach na Lampeduzie. Owe słowo padło co najmniej trzy razy.
Osoby mało kumate więc nie wiedzą, że islamskich imigrantów przybywa do Polski ok. 40 tysięcy rocznie, z tym, że PiS na to legalnie pozwala.
Potem znów swoich mało bystrych wyborców Kurwizja czaruje kluczowym słowem, podczas, gdy islamska legalna imigracja osiąga rekordowy poziom.
Doświadczenia z Zachodu są takie, że najbardziej problematyczne są dopiero kolejne pokolenia, a pierwsze nie jest takie złe.
Nie widzieliście blokowania w Polsce drogi poprzez modlących się muzułmanów?
Polecam YT.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 26-07-2020 23:51 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2020-07-27 00:50:52 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-07-26 23:49:49, ChrisCov napisał(a):
Moglabys wymienić tych użytkowników forum, którzy chcą importować uchodźców do PL z nazwy?
Ja pisałem do tej pory coś przeciwnego, bo jestem zadeklarowanym przeciwnikiem tego czegoś.

Nie pamietam co Ty konkretnie w tej sprawie pisałeś, ale na pewno nie jesteś autorem zamieszczonego przeze mnie cytatu.
Mogę Ci podesłać zrzut ekranu tych słów (dotyczyły akurat BLM) są o tyle fascynujące, że wynika z nich, że jak nie myślisz tak jak większość to znaczy, że myślisz źle.

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 27-07-2020 00:52 ]

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #3 Ocena: 0

2020-07-27 10:30:01 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2020-07-27 00:50:52, SweetLiar napisał(a):
Cytat:

2020-07-26 23:49:49, ChrisCov napisał(a):

Nie pamietam co Ty konkretnie w tej sprawie pisałeś, ale na pewno nie jesteś autorem zamieszczonego przeze mnie cytatu.
Mogę Ci podesłać zrzut ekranu tych słów (dotyczyły akurat BLM) są o tyle fascynujące, że wynika z nich, że jak nie myślisz tak jak większość to znaczy, że myślisz źle.

Kiedyś był tu taki typowy harcore'owy lewak, który napisał po informacji, że Pudzian musi zapłacić karę za nielegalnych imigrantów na jego ciężarówce, że powinien się od tego ubezpieczyć.
Jednak facet był zbyt anormalny nawet dla moderacji, więc dostał bana.

Więc użytkownicy, którzy nie chcą islamskich imigrantów, wcale nie są na tym forum nadreprezentatywni w porównaniu do ogółu społeczeństwa. To ludzie w mniejszości zarówno na tym forum jak i wśród Polaków w Wielkiej Brytanii.
Gdy przyjechałem do Wielkiej Brytanii, muzułmanów było chyba 3% Teraz jest więcej. Już wtedy byli nadreprezentatywni w przestępczości (stanowienie 15% więźniów przy 3% udziale w społeczeństwie to nie lada wyczyn), bezrobociu, braniu benefitów i procencie ludzi niepełnosprawnych (brak benefit cap -> więcej kasy).
Tymczasem Kurwizja w ciągu kilku minut mówi wielokrotnie o "islamskich emigrantach" (ani razu nie użyto słowa "uchodźcy" wobec tych z materiału o Lampeduzie), podczas gdy przybywa takowych ludzi do Polski jakieś 40 tysięcy rocznie. Liczba tych nielegalnych nie jest znana.
Proponuję pobawić się danymi na stronie:
https://migracje.gov.pl/

Daje to 400000 w ciągu 10 lat plus niech zrobią sobie 200000 dzieci, bo w rozmnażaniu się mają ocenę celującą. To już daje trochę poniżej 2% społeczeństwa, zważywszy, że kilka milionów polskich obywateli przebywa poza krajem. Za maksymalnie 20 lat będzie się działo jak w Wielkiej Brytanii. Do poziomu Francji jeszcze kilkadziesiąt lat upłynie.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 27-07-2020 10:32 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2020-07-27 11:20:52 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2020-07-27 10:30:01, ChrisCov napisał(a):
Proponuję pobawić się danymi na stronie:
https://migracje.gov.pl/

Nie wiem czy mój telefon płata mi figle czy z tej strony kompletnie nic nie wynika.

Wielokrotnie była podkreślana różnica między imigrantami ekonomicznymi i socjalnymi. Ci ostatni Polskę traktują jako przystanek na lepszy zachód, gdzie chyba z braku innego zajęcia robią bardzo dużo, żeby ubogacać kulturowo nowy kraj. TVPiS przedstawia ich głównie w kontekście takich wyczynów, a lewackie media już dawno chyba dały sobie spokój z próbą ich wybielania.

Ludzie którzy chcą w Polsce żyć i pracować przyjeżdzają w coraz liczniej i prawdopodobnie będą nadal przyjeżdżać i raczej nikt nie ma z tym problemu.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2020-07-27 14:53:15 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Lubie zjesc kebaba w PL w tureckiej restauracji. Ten turek nie przypłynął nielegalnie tylko przeszedł procedurę, otworzył knajpę, płaci podatki i nie podpala kościołów.

Zły pis przyjmuje islamistów!! Do tego sa narodowymi socjalistami - tylko Rafau nie jest socjalistą, przecież obiecał zlikwidowanie 500+ i 13stek. A nie wróć - nie dosc, że chciał utrzymać to miał pomysł na 1000+ dla biednych.

I antysocjaliści głosowali rzekomo na niesocjalistę - zabawne jak można dać sie zmanipulować.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #6 Ocena: 0

2020-07-27 15:53:53 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2020-07-27 14:53:15, Jurny_Jurek napisał(a):
Lubie zjesc kebaba w PL w tureckiej restauracji. Ten turek nie przypłynął nielegalnie tylko przeszedł procedurę, otworzył knajpę, płaci podatki i nie podpala kościołów.

Tak samo jak ja. Uwielbiam kebaby u Turków. Turcy raczej nie są znani z ppdpalania kościołów, ale też masz jednoznaczne statystyki z Niemiec: są osobami w znacznie większym procencie bezrobotnymi niż rdzenni Niemcy, a ich udział w socjalu wynosi 15% przy 3% populacji. Są również znacznie gorzej wykształceni.
Zapomnijmy o Niemczech i przenieśmy się do Holandii, gdzie Turcy robili przed holenderskimi wyborami parlametarnymi pro-Erdoganowy shitshow, a holederski premier (Rutte) musiał się posunąć do zatrzymania zbyt bardzo panoszącej się tureckiej paralentarzystki przez brygadę antyterrorystyczną. Inaczej by przegrał wybory z Wildersem.
Nie wiem, czy chciałbyś w Polsce oglądać pro-Erdoganowskie demonstracje, w których bierze udział 50000+ tysięcy Turków i zamykane są ulice. Oni nawet w Holandii własną partię mają, której założeniem jest brak integracji z holenderskim społeczeństwem.
Cytat:

2020-07-27 14:53:15, Jurny_Jurek napisał(a):
Zły pis przyjmuje islamistów!! Do tego sa narodowymi socjalistami - tylko Rafau nie jest socjalistą, przecież obiecał zlikwidowanie 500+ i 13stek. A nie wróć - nie dosc, że chciał utrzymać to miał pomysł na 1000+ dla biednych.

I antysocjaliści głosowali rzekomo na niesocjalistę - zabawne jak można dać sie zmanipulować.

Fakt, że Trzaskowski jest socjalistą, dlatego nie głosowałem na niego w pierwszej turze, ale jego partia jednak nie jest socjalistyczna. Taka różnica. Wielokrotnie go krytykowałem i nie jest on w żadnym bądź razie moim wyborem, bo głosowałem wyłącznie przeciwko Dudzie.
Co zrobić, gdy PiS rozpoczął socjalistyczny shitshow poprzez przekupywanie wyborców socjalem z ich własnych podatków? Proponuje się alternatywny socjal, bo inaczej się nie wygra. Co na to poradzisz, że takie mamy społeczeństwo, któremu taka polityka odpowiada?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2020-07-27 19:17:18 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Co do Turków i innych muzułmanów - pis nie zgodził sie na hurtowe przyjmowanie z tzw.kwot narzuconych z Brukseli czyli inzynierów z Afryki Płn., bez umiejetnosci, checi do pracy liczacych tylko na socjal. Stad niektorzy uciekaki do Niemiec bo w PL za nicnierobienie nie dostana 1000ojro i ajfona.

Co do Niemiec czy Holendii - przyjeli kiedys duże ilości Turków czy Marokańczyków. Czesc pracowala, otwierala knajpy jednak kolejne pokolenia znalazly latwiejszy sposob na zycie - procz benefitow dilerka, gangi, przemyt ludzi i pranie kasy. Polska polityka imigracyjna poki co jest taka, ze nie spelniajac okreslomych kryteriow (pracowac, robic biznes) nie wjedziesz. Dlatego zalew 50.000 Turkow nie spelnoajacych kryteriow czyli z lapanki nam nie grozi. Dzieki brakowi socjalu za nicnierobienie - mamy malo muzulmanow za to fajnych - Tatarów oraz tych w mniej ortodoksyjnej wersji (pomijam Czeczenów bo sa troche sklonni do lamania prawa ale nie jezdza ciezarowkami po swiatecznych jarmarkach) - malo z Pakistanu czy Afganistanu oraz z Afryki Pln czyli ,,najpracowitszych i najmniej pretensjonalnych". Polska od wieków była multi-kulti ale w znacznie zdrowszym wydaniu niz obecna wersja zachodnia.

Co do partii niesocjalistycznej - PO idac do wyborow w 2019r mialo program ***** *** i oprocz tego - 500+, 1000+, 13stki, podwyzki dla nauczycieli, sluzby zdrowia itd czyli to co pis ale uwaga - oglupili ludzi, ze zmniejsza podatki (jak w 2007) oraz obniza zusy. Kazdy kto ma troche zielonego pojecia o finansach panstwa i przeroscie biurokracji wie, ze nie da sie tego zrealizowac bez co najmniej utrzymania obecnych podatkow, o zadluzonym zusie finansowanym z podatkow tylko wspomne.

Wiec wolnosciowe kuce daly sie nabrac jak ja kiedys - ,,wywale z rzadu każdego, kto podniesie podatki" krzyczał długopisowy Rafaua Ryży. I podniosl podatki. I niczym wzorowy socjalista zadłużał panstwo dofinansowujac z budzetu wszystko to, na co dala unia ale tylko czesc. Stad tysiace polskich podwykonawcow puszczonych z torbami przy budowie autostrad - to jest dopiero wolnosciowe podejscie - nie placic za wykonywana prace i zlecenia. I doprowadzic zadluzenie do progu konstytucyjnego i ratowanie prywatnymi pieniedzmi. Brzmi wolnosciowo i noesocjalistycznie? Buhehe, to dopiero jest sztuka nabrac ludzi, ze jest sie liberalami i szczycic, ze sami wyksztalceni sie daja nabrac.
Dokladnie to samo obiecywal Schetyna czyli znane juz klamstwo na ktore kucowska strona konfy dala sie naiwnie nabrać i glosowala na mniejsze zuo.

Dlatego konfa predzej czy pozniej sie rozpadnie - kuce janusza nie maja struktur, dzialaczy dlatego partie korwina nie weszly do sejmu. Narodowcy maja struktury ale ludzie podchodza do nich niechetnie bo Krzysiu Bosak to kazdego muzulmanina szufladkuje jak niektorzy tutaj wszystkich czarnych w innym temacie. Ludzi odpycha pure nacjonalizm wiec najlepszym rozwiazaniem jest?

Patriotyczna konserwa wolnościowa czyli tacy co troche sie brzydza onrem ale nie dadza sie nabrac niemieckim pseudoliberalom i nie zaglosuja na nikogo. A majac jak juz do wyboru mniejsze zuo opowiedza sie szybciej za patriotyczno-konserwatywnym nurtem niz rzekomym lekkim socjalizmem ale z zapedami do zafundowania Polsce drugiej Belgii i Holandii (imigracja, drag queens w podstawowkach, inzynierowie w drodze po ustanowione wlasnie zasilki). Odsocjalnianie kraju, nizsze podatki, mniej biurokracji to proces na lata lezacy w kwestii RZĄDU a nie Rafaua.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 27-07-2020 19:22 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #8 Ocena: 0

2020-07-28 20:16:35 (5 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Cytat:

2020-07-27 19:17:18, Jurny_Jurek napisał(a):
Co do Turków i innych muzułmanów - pis nie zgodził sie na hurtowe przyjmowanie z tzw.kwot narzuconych z Brukseli czyli inzynierów z Afryki Płn., bez umiejetnosci, checi do pracy liczacych tylko na socjal. Stad niektorzy uciekaki do Niemiec bo w PL za nicnierobienie nie dostana 1000ojro i ajfona.

7000 to nie były hurtowe ilości, choć jak najbardziej byłem przeciwko temu. Nie głosowałem w wyborach w 2015 po tym, jak PO zdradziła sojuszników ze z Czech, Słowacji i Węgier, najpierw uzgadniając wspólne stanowisko przeciw, a potem poddając się woli Niemiec i Francji.
Cytat:

Co do Niemiec czy Holendii - przyjeli kiedys duże ilości Turków czy Marokańczyków. Czesc pracowala, otwierala knajpy jednak kolejne pokolenia znalazly latwiejszy sposob na zycie - procz benefitow dilerka, gangi, przemyt ludzi i pranie kasy.

A co stoi przeciwko temu, by kolejne pokolenia muzułmanów osiadłych w Polsce, wyłączejąc zasymilizowanych Tatarów, tego nie robiły?
Jak już wspomniałem, pierwsze pokolenie muzułmanów na Zachodzie było znacznie mniej problematyczne niż kolejne.
Cytat:

Polska polityka imigracyjna poki co jest taka, ze nie spelniajac okreslomych kryteriow (pracowac, robic biznes) nie wjedziesz.

Dobry żart. Hahaha
Ten Uzbek też był taki superduperhiperübewykwalifikowany, że po dostaniu polskiej wizy pojechał do Szwecji i rozjechał ludzi ciężarówką?
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Stockholm_truck_attack
Cytat:

Dlatego zalew 50.000 Turkow nie spelnoajacych kryteriow czyli z lapanki nam nie grozi. Dzieki brakowi socjalu za nicnierobienie - mamy malo muzulmanow za to fajnych - Tatarów oraz tych w mniej ortodoksyjnej wersji (pomijam Czeczenów bo sa troche sklonni do lamania prawa ale nie jezdza ciezarowkami po swiatecznych jarmarkach) - malo z Pakistanu czy Afganistanu oraz z Afryki Pln czyli ,,najpracowitszych i najmniej pretensjonalnych". Polska od wieków była multi-kulti ale w znacznie zdrowszym wydaniu niz obecna wersja zachodnia.

Ten Gruzin też był docentem?
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/lodz/lodz-gruzin-mamuka-k-jest-poczytalny-zabojstwo-pauliny-d/dhmmx3b
Już nie chodzi o to, że Gruzini nie są z reguły muzułmanami, ale system sprawdzania imigrantów. Zabił zupełnie atrakcyjną Polkę, która się z nim puściła, mimo, że facet wyglądał jak jej ojciec. Widząc zdjęcie jej i jego, diagnozowałbym zdalnie u tej Polki jakieś ADHD narządów rozrodczych.

Zasiłki dopiero przyjdą w kolejnych pokoleniach. Odmówisz muzułmaninowi urodzonemu w Polsce 500+? Jak będzie miał ósemkę dzieci, będzie to 4000 zł. Nie mów mi, że to byłoby z jego podatków, bo do otrzymywania tego zasiłku nie jest potrzebna żadna praca. Ponadto nawet o osobach płacących podatki nie można powiedzieć, że 500+ jest z ich podatków, bo osoba dostająca 1000 zł na dwoje dzieci by musiała zarabiać 5000, żeby to szło z jej podatków. Jak wiadomo, większości Polaków do tego bardzo dużo brakuje. Nawet jak się te wymogi spełnia, to płacąc komuś 500+ z jego podatków, automatycznie mniej pieniędzy idzie z jego podatków na drogi, nauczycieli, lekarzy, policję, itp.
Niestety, ale statystyczny wyborca PiSu tego nie rozumie. Żeby nie było, że uważam Ciebie za statystycznego, bo wcale tak nie jest. Masz znacznie większą zdolność logicznego myślenia i analizowania.

Kolejnym problemem, którego statystyczny wyborca PiS nie rozumie, jest wzrost inflacji przez ten robinhoodyzm. Jesteśmy w niej prawie "najlepsi" w całej UE.

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 28-07-2020 20:22 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Jurny_Jurek

Post #9 Ocena: 0

2020-07-29 11:13:09 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

7000 to nie były hurtowe ilości - to tylko 1 kwota a jasnym jest, że po zwyciestwie w 2015 twoi troszke socjalisci zaakceptowaliby kolejne kwoty. No i oczywiscie - nie daliby im zasilkow tylko trzymali w obozie i kazali uprawiać kalarepe. Jasnym jest, że musianoby rozbudować system socjalny - no ale peło to librałowie, za ich rządów nie było inflacji za to wszyscy pracowali, dobrze zarabiali a finanse państwa były zdrowe niczym nowe zeby Schetyny.

Nie widze by uk dyskryminowało cudzoziemców przy przyznawaniu CHB - dostaja wszyscy w tym Polacy. Rozumiem, ze peło nie dałoby muzułmanom i ukraińcom a tylko Polakom - tacy to oni nowoczesni i otwarci a pis zacofany.

Co do przykładu gruzina - faktycznie udowadnia to tezie, ze z migracja islamistow przenikneli do PL niebezpieczni jihadysci, byli zolnierze ISIS i inni szaleńcy gotowi napaść redakcje gazety z kałachami. Poleglo państwo i premier powinien rozwiazać rząd - przyznano wize gruzinowi (chyba mial tez paszport ukrainski) i nie zapytano czy jest grzeczny i czy nie ma zamiaru kogos zabić :)

Oczywiscie, że kolejne pokolenia moga nic nie robic - wystarczy nie dawać zasilkow za nicnierobienie. Otoz przy 8 dzieci i 4.000 z 500+ nie wyzyjesz w PL. Tutaj wyzyjesz spokojnie - CHB, house benefit, tax council benefit, universal credit, darmowy lekarz dentysta a jak cierpisz na alkoholizm - to jeszcze talony na alko by pomalu odstawiać. Chociaz muzulmanie pija mniej.

Polska nie przyjmuje muzułmanow gdy wie, że należeli do organizacji terrorystyvznej a potem ich pociecha wyprana w meczecie wysadza sie na koncercie. Otoz w tych 7000 moglo byc kilku takich a przy nastepnych kwotach nastepni - po prostu ci ludzie nie byli spraedzani. Poczytaj ilu Niemcom zginęło.

Co do inflacji zgoda - ale nie jest ona tylko wynikiem 500+. W Czechach nie ma 500+ i maja wysoka inflację. Trzeba poczytać i obejrzec cos wievej niz GW czy tvn:

,,Wzrost inflacji w Polsce, w Czechach i na Węgrzech spowodowany jest wzrostem cen żywności, ale wpływ tego czynnika ten ma z czasem słabnąć – pisze w analizie Goldman Sachs.

Zdaniem ekonomistów Goldman Sachs, zaskakujący wzrost inflacji zasadniczej w trzech państwach Grupy Wyszehradzkiej jest przede wszystkim spowodowany rosnącymi cenami żywności – głównie mięsa i owoców".

A czemu mieso jest drogie, czemu nie oplaca sie hodowac tylko sprowadzac z Danii - a to juz dyskusja nie ma ten watek.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #10 Ocena: 0

2020-07-29 17:07:06 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Rzeczą w ostatnich latach napędzającą problem 'nielegalnej' imigracji do Europy, a dokładnie do Unii Europejskiej jest zwyczajna bezsilność dwóch, może trzech państw, do ochrony swoich granic państwowych. Zatem władze Grecji, Włoch i - po części - Hiszpanii nie są w stanie realizować podstawowego obowiązku każdego państwa - ochrony granic i własnych obywateli.
Otumanione lewacką doktryną ochrony wszelakich uchodźców - uciekinierów, nie mają te rządy chęci wykorzystania narzędzi do odsyłania całego 'towarzystwa' z pontonów do krajów rodzimych.

Tymczasem był rozsądny pomysł utworzenia ośrodków repatriacyjnych w Tunezji i Libii, aby tam kierować wszystkich przybyszów. Włochy, gdy wicepremierem był Salvini, potrafiły zamknąć przemysłowe przewozy Azjatów i Afrykańczyków przez Morze Śródziemne do Europy.
Wracając do deportacji, to w obozach zapewnić wystarczyło dach nad głową, wyżywienie i opiekę medyczną. Jeżeli rządy boją się odium krytyki za rozmaite uchybienia, jakich szukać będą Amnesty International i pochodne, to wystarczy kontrakty powierzyć firmom prywatnym.

Ten problem jest sztucznie kreowany przez lewackie środowiska w UE, bo nie ma woli rozwiązania. Dla mnie wszystko w temacie. Dyskutowaliśmy o tym w wątkach na Forum od kilku lat.

Do góry stronyOffline

Strona 434 z 439 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 433 | 434 | 435 ... 437 | 438 | 439 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,