Cytat:
2013-08-02 23:49:03, JohnAdams napisał(a):
Cytat:
2013-08-02 21:39:04, Jakobs napisał(a):
Co sie musi jeszcze wydarzyc zeby ludzi wkoncu powiedzieli dosc i wzieli sprawy w swoje rece??? bo na rzad i policje to nie ma co liczyc, chyba o tym wiecie?
Jezeli sie nie boicie to napiszcie co by bylo dla was taka cienka linia po ktorej przekorczenie byscie "pojechali po bandzie".
Dla mnie chyba bylo by to masowe podpalenia kosciolow i masowe ataki na "niewierzacych" przy biernosci policji i rzadu.
Nie zamierzam ginac za ojczyzne, natomiast kazdy bezposredni atak na moja rodzine, bez wzgledu na wyznanie czy kolor napastnika, bylby takim impulsem.
Mam to szczescie, ze mieszkam w kraju, gdzie Konstytucja gwarantuje mi prawo posiadania broni a sady rozumieja pojecie obrony wlasnej.
Co do Europy to jestem pesymista. Europa zachodnia jest juz stracona. To tylko kwestia czasu. Jedynym rozwiazaniem byloby radykalne obciecie wszelkich swiadczen socjalnych, co zniecheciloby nowych emigrantow oraz zmusilo starych do powrotu do krajow pochodzenia. Tak sie niestyty nie stanie, bo z pomocy tej kozystaja rowniez rzesze rdzennych mieszkancow i to ich krotkowzroczny sprzeciw uniemozliwilby potrzebne zmiany. Tak wiec w imie hasla" po nas chocby potop" Europejczycy kreca sobie line, na ktorej zawisna ich dzieci. Nie trzeba dodawac, ze lewicowa klasa polityczna potrzebuje tych uzaleznionych od pomocy rzadu ludzi przy kazdych wyborach,nie istnieje wiec wola polityczna do jakichkolwiek zmian.
Tak to widze.
Ja akurat za ojczyzne bym mogl zginac i gdyby odpukac doszlo do wojny w Polsce to bym wrocil i walczyl.
Co to rodziny to zgadzam sie w 100%.
Masz t mozliwosc ze mozesz kupic legalnie bron i w razie co bronic sie i rodzine, my tutaj takiej mozliwosci nie mamy
Chociaz w USA jest nagonka na odebranie wam tej broni, wiec sie nie dajcie!
Europa rzeczywiscie sie stacza i ratunku nie widac, a ludzie boja sie wziac sprawy w swoje rece czy bardziej wymagac zmian na politykach...
Si vis pacem, para bellum.