mimo ze zal mi tych ludzi, to popieram czechow. uwazam, ze wogole usa powinni ich wziasc do siebie, bo oni narobili tam bajzlu, przynajmniej w 80%.
obok mam dom, ktorego wlascicielem jest hindus, ale wynajmuje go dla councilu, a ten skolei umieszcza tu azylantow. odkad tu mieszkam, to juz chyba z 6 zmian bylo, teraz czeka kolejna. za kazdym razem robia kapitalny remont. ostatnio byla jakas turczynka z 3 dzieci, 4 w drodze, ponoc gdzies z pod granicy syryjskiej. na nieszczesliwa czy zabiedzona nie wygladala. dostala wszystko co tylko potrzeba do domu i dla dzieci. dzieci poszly pierwszy rok do szkoly, drugi rok juz ich nie puscila. wszystkie sluzby dobijaly sie do niej przez rok, az w koncu przyszla policja z socialem, wywazyli drzwi i deportacja. nie stosowala sie do zadnych wytycznych. do tego dostawala jeszcze kase, ze bylo ja stac na papierosy.
anglicy, ci zwyczajni, nie maja generalnie pojecia o azylantach. co dostaja itp.
poprzedni azylanci, tez nie mieli zamiaru sie integrowac. a mlodzi muzulmanie , glownie z azji mniejszej traktuja eurepejki jak potencjalne prostytutki i nie mowie tu tylko o polkach.
ci ludzi, mimo ze maja ciezko w swoich krajach, nie rozumeija kultury eurpoejskiej i nie maja zamiaru sie dostosowac. do tego zaraz beda czepiac sie o dyskryminacje ....
przykre to ale taka jest prawda.
oczywiscie nei wszystkich to dotyczy, bo zdarzaja sie ludzie na poziomie, ale ci raczej nei szturmuja tunelu....
Actus hominis non dignitas iudicentur ..