MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polska jest bogata ...

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-10-15 19:57:22 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-10-15 20:15:54 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2009-10-15 20:22:06 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2009-10-15 20:27:13 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-10-15 21:42:00 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-10-15 21:51:15 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #7 Ocena: 0

2009-10-16 11:05:36 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2009-10-15 21:51:15, vicealigator napisał(a):
To jednego mamy z glowy. Oj, a moj kolega Grzesiek zaczal naprawde myslec, ze ktos zrezygnuje z urlopu, nowego mebla czy remontu samochodu - byle mial nadal te konkretna prace.
Bo firma - sadze, ze pojdzie na ten uklad. Zaplacicie Grzeskowi pensje, a zysk z jego pracy - tak jak w Oplu - dla firmy.
Czekamy nadal na deklaracje wplat ...

Zeby nie bylo nie jestem entuzjasta 'wspomagania' upadajacych firm na prawo i lewo i nierozsadnego rozdawnictwa - zgadzam sie tym samym z tym co napisal wczesniej kolega Marciniak. Szczegolnie jezeli chodzi o stocznie czy nierentowne kopalnie, jestem za inna forma pomocy panstwa - ale to juz dyskusja na osobny watek.

Producenci samochodow maja to do siebie ze byly jednym z pierwszych sektorow gospodarki, ktory najbardziej i najszybciej ucierpial przez kryzys. Mozna prorokowac ze, skoro jest tak czuly na wachania rynkowe to rownie szybko odbije sie po tym jak kryzys minie. Nie jestem ekspertem ale widocznie produkcja Opli w Polsce musi sie oplacac, moze ma to zwiazek z polozeniem geograficznym etc... nie wiem. Na pewno trudniej jest przeniesc taka fabryke np. do Chin niz fabryke telewizorow czy innych zarowek.

Po za tym deal jest taki, jak kolega wczesniej wspomnial ze Podatnik jedynie wspoluczestniczy w planie ratunkowym nie finansuje go calkowicie. Po za tym jezeli chodzi o biznes to ratowac tez musi sie oplacac.

Nie wiem w jakiej firmie racuje Twoj kolega Grzesiek, jak rentowny jest to biznes i jakie ma szanse podniesc sie z kryzysu wiec sie nie ustosunkuje do Twojej wypowiedzi. Moze bardziej oplaca sie zeby firma upadla i jej miejsce zajal inny podmiot... I moze kolega Grzesiek znajdzie zatrudnienie u niego...

[ Ostatnio edytowany przez: yanovitz 16-10-2009 11:07 ]

Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2009-10-16 13:14:56 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #9 Ocena: 0

2009-10-16 14:53:58 (16 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2009-10-16 13:14:56, WinstonSmith napisał(a):
Problemem Opla jest spadek sprzedaży aut w Europie.

A problemem Tuska sa potencjalni bezrobotni z tejze fabryki w regionie gdzie, jak juz ktos wyzej wspominal duzo zainwestowano w infrastrukture i takie tam...

Cytat:

Nie rozumiem jak ten zasiłek ma pomoc w zwiększeniu sprzedaży samochodów, -wprost przeciwnie.

Zasilek, przynajmniej ja tak to rozumiem moim raczej nie ukierunkowanym ekonomicznie rozumkiem, ma pomoc nie w sprzedazy samochodow a raczej zapobiec ew. zamknieciu fabryki czy redukcji zatrudnienia. Zakladam, iz plane przewiduje, ze sprzedaz samochodow podniesie sie sama gdy tylko koniuktura zmieni sie na lepsze.

Cytat:

Nie dorabiajcie wiec proszę jakiś dziwnych ideologii do zwykłego złodziejskiego przekrętu.

Czyli Twoim zdaniem powinno sie Niemcom powiedziec zeby sie gonili ze swoja fabryka?

Nie widze zadnego przekretu a raczej uzasadnione dzialanie, przynajmniej w tym przypadku. Piszac to zdaje sobie sprawe ze nie znam przebiegu tych negocjacji i warunkow tej umowy jakie (rzekomo) Tusk wynegocjowal, pozostaje wiec mandat zaufania.

Nie zamierzam Cie przekonywac bo widze ze jest to problem ideologiczny wlasnie, ja jako podatnik jestem gotow poswiecic czesc mojego dochodu (czyt. podatki) na miedzy innymi takie cele. Mozesz nazwac mnie "lewakiem" jesli dzieki temu zrobi Ci sie lepiej. Jedynym moim kryterium w tym przypadku jest aby srodki te zostaly uzyte w sposob rozwazny i uzasadniony.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2009-10-16 14:54:24 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie