|
---|---|
Netta6 | Post #1 Ocena: 0 2009-07-21 10:40:43 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Oglądacie dzisiaj rano TVN24 albo inne newsy? To co tam się dzieje to poprostu nie pojęte.
Szturm na KDT Ja jestem z pod Warszawy i doskonale znam tą halę. Co prawda zakupów tam nie robiłam ale aż serce ściska jak widzę co z ludźmi robią. Najbardziej mi się podobało stwierdzenie jednego z kupców, który powiedział, że pani Gronkiewicz-Waltz jeżdzi do Wielkiej Brytanii Polaków namawiać do powrotu bo praca na nich czeka a sama pozwala na likwidację 2 tysięcy miejsc pracy. Ja rozumiem, że ta hala nie jest reprezentacyjna i nie powinno jej tam być ale pani prezydent osobiście im obiecała, że nikt ich nie usunie z tamtąd do 2012 roku kiedy to zostanie wybudowany dom towarowy do którego mają się przenieść. Ciekawa jestem co w Londynie naobiecywała. |
Post #2 Ocena: 0 2009-07-21 11:14:43 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
angula | Post #3 Ocena: 0 2009-07-21 11:17:09 (16 lat temu) |
Z nami od: 05-05-2009 Skąd: Londyn |
Właśnie dlatego nie mam zamiaru wracać do Polski. Nie dość,że z pracą krucho,to na dodatek urzędnicy są tam jakby za kare pracowali. Człowiekowi w niczym nie pomogą,a jeszcze kłody pod nogi położą.
Podziwiam tych którzy wracają do PL. Ja już nie umiałabym się odnaleźć w naszym kraju ![]() ...może kiedyś się coś zmieni...czas pokaże. ...Nie wymagam wiele, o swoje walczę. Uważam by chwile godne przeżycia najbardziej, niczym woda nie uciekały mi przez palce.
|
Netta6 | Post #4 Ocena: 0 2009-07-21 11:33:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2006 Skąd: Bridgwater |
Cytat: 2009-07-21 11:14:43, paolomario napisał(a): (.....)bo od miesięcy miali wypowiedzenie i czas na wyprowadzkę. Miasto przejmuje swój teren zgodnie z prawem. Ofert miasta na inne lokalizacje olewali. Za którejś tam ekipy dostali perełkę w najlepszym miejscu Warszawy. Nawet nie mogę sobie wyobrazić ile miasto straciło na tym a oni z pewnościa nie płacili czynszów za swoje boksiki takich jak w "normalnych" sklepach w okolicy. Towar też sprzedawali drożej niż na niedawnym jeszcze Stadionie (skąd brali go hurtowo za bezcen bo znajoma była hurtownikiem tam - praca dwie-trzy godzinki w nocy, towar upchnięty, a i tak niezła kasa. Co potem ci kupcy narzucali marżę to się w pale nie mieściło). A teraz trzeba się oderwać od cycka. Miasto im hali nie wybuduje, nie da działki za bezcen, trzeba kombinować jak inni. Trzeba w końcu się wziąć do pracy, a miastu dać rozwijać. Wyobrażacie sobie takie akcje w Londynie? Z tym się mogę zgodzić. Nie wiem czy płacili czynsz czy nie. Chodziło mi o sam sposób przeprowadzenia tej akcji. Spodziewali się, że kupcy tak łatwo nie ustąpią a mimo to moim zdaniem przejęcie tej hali zostało przeprowadzone bez jakiegokolwiek przemyślenia i przygotowania. |
chinczyk | Post #5 Ocena: 0 2009-07-21 13:48:10 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2008 Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!! |
kupcy doskonale wiedzieli co sie bedzie dzisiaj dzialo,wiec tych co przyszli z dziecmi pozbawilbym praw rodzicielskich.
yyy
|
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2009-07-21 15:56:21 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
wlasnei obejrzalam sobie wiadomosci. zgadzam sie z chinczykiem. mieszkalam tam troche latek i kupcy dobrze wiedzieli, ze to tymczasowe i ze bede musieli to opuscic. pozatym koszmarnie ta hala tam wygladala, jak i te marcpolu. powinni byli juz dawno pomyslec , gdzie sie przeniesc. ale fakt, ze tam przewija sie masa ludu i pieniedzy za razem, toche zacmil chyba zdrowy rozsadek.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2009-07-21 16:03:48 (16 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Hala Marcopolu zniknela z powierzchni ziemi jakis czas temu, razem z chamska obsluga w sklepie.
Carpe diem.
|
chinczyk | Post #8 Ocena: 0 2009-07-21 16:05:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 09-07-2008 Skąd: najpiekniejsze miasto na wyspach!!!! |
druga strona medalu.ochrona uzyla gazu lzawiacego ale juz nie zaopatrzyla swoich pracownikow w maski.
oto polska wlasnie ochrona bez masek yyy
|
kik1976 | Post #9 Ocena: 0 2009-07-21 16:10:50 (16 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
hm ja widzialam juz ochrone w maskach, ateraz poicja wziela sie za to i uzyla armatek wodnych. troche zenujace to wszystko. ale tych rodzicow rzeczywiscie powinni pociagnac do odpowiedzialnosci, przeciez dlatych dzieci to szok.
![]() Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
Veilchen | Post #10 Ocena: 0 2009-07-21 16:18:40 (16 lat temu) |
Z nami od: 01-03-2007 Skąd: Luton |
I podobno ktoś z kupców wziął dziś ze soba do hali 1,5 roczne dziecko! Oczywiście był lament handlarzy, ze jak mozna używać gazu, gdy tam dziecko, jak mozna uzywac przemocy itd. Przecież wiadomo było, ze będą zamieszki. Kto normalny ciągnie ze sobą w takie miejsce dziecko jako tarczę?!
A poza tym miasto oferowało im wcześniej inne lokalizacje, przeciez sprawa ciagnie sie od chyba dwoch lat. Plac Defilad to nie miejsce na bazar, gdzie handluje sie tania chińszczyzną. wstyd. A najbardziej irytuje mnie podejscie pracowników - bo im sie nalezy! Halo, socjalizm sie skonczyl. A rozwoj stolicy nie moze byc blokowany glosami grupy ludzi. |